
باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم حسینی - وانگ یی، وزیر امور خارجه چین گفت: مقامات چین در رویکرد خود برای حل و فصل موضوع هستهای ایران از طریق ابزارهای سیاسی ثابت قدم هستند. چین از مذاکرات ایران در مورد برنامه هستهای با آمریکا حمایت میکند.
به نقل از سایت وزارت امور خارجه چین، وانگ پس از دیدار با سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران در پکن گفت: چین همواره از راه حل دیپلماتیک و سیاسی برای مساله هستهای ایران دفاع کرده است.
وی تاکید کرد: ما با استفاده خودسرانه از زور و تحریمهای یکجانبه غیرقانونی به هر بهانهای مخالفیم.
وانگ قدردانی پکن از تعهد تهران به عدم پیگیری تسلیحات هستهای را ابراز کرد و بر احترام چین به حق ایران برای توسعه انرژی هستهای برای مقاصد صلحآمیز تاکید کرد. وی همچنین از گفتگوی مداوم ایران با همه طرفهای مرتبط از جمله ایالات متحده حمایت کرد.
وانگ با تاکید بر اهمیت رایزنیهای سازنده، خاطرنشان کرد که حفاظت از منافع مشروع ایران میتواند به حفظ رژیم بینالمللی منع گسترش سلاحهای هستهای و ارتقای صلح و ثبات منطقهای کمک کند.
وانگ در جریان مذاکرات در پایتخت چین به عباس عراقچی گفت: پکن مایل به تعمیق هماهنگی و همکاری با تهران در امور بینالمللی و منطقهای است.
بر اساس اعلام وزارت خارجه چین، عراقچی بر نقش مهم چین در تلاش برای حل سیاسی مسئله ایران تاکید کرد. وزیر امور خارجه ایران همچنین آمادگی خود را برای حفظ ارتباط نزدیک با پکن در این زمینه اعلام کرد.
دو مقام همچنین درباره نگرانیهای منطقهای از جمله جنگ غزه، اوضاع سوریه و یمن و تحولات دریای سرخ تبادل نظر کردند.
این دیدار در آستانه دور سوم مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا در روز شنبه و پس از اعمال تحریم های واشنگتن علیه برخی پالایشگاه های چینی به دلیل خرید نفت ایران در هفته های اخیر برگزار شد.
وزارت امور خارجه ایران روز چهارشنبه اعلام کرد که عراقچی همتای چینی خود را از آخرین وضعیت «مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا» مطلع کرده و از موضع سازنده چین در قبال برنامه هستهای ایران و لغو تحریمها تشکر کرده است.
وانگ و عراقچی همچنین در دیدار روز چهارشنبه درباره تعرفه های آمریکا بحث کردند. وانگ گفت: آمریکا با سوء استفاده از تعرفه ها به طور کامل محبوبیت خود را از دست داده و خود را از جامعه بین المللی منزوی کرده است.
وی به عراقچی گفت: جامعه جهانی بیش از هر زمان دیگری برای حمایت از چندجانبه گرایی و حفظ هنجارهای اساسی حاکم بر روابط بین الملل باید متحد باشد.
منبع: رویترز