
باشگاه خبرنگاران جوان - محمود قلیزاده گفت: در حال حاضر ۶ هزار و ۵۰۰ هکتار زراعت چوب در استان اردبیل انجام میشود که در برنامهریزیها و هدفگذاری میان مدت قرار است این رقم تا ۲ برابر افزایش پیدا کند.
او افزایش زراعت چوب را به عنوان یک رویکرد مؤثر و قابل قبول در تغییر نگرشها و توسعه صنایع چوبی یادآور شد و افزود: برای کاستن از قطع درختان و تقویت نظام سبزینگی، ضروری است تا طرح جایگزین به نام «طرح زراعت چوب» در استانهای مختلف مورد توجه قرار گیرد که در استان اردبیل نیز این امر در اولویت برنامهریزیها قرار گرفته است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل وجود واحدهای متعدد صنعتی در حوزه تولیدام. دی. اف و سایر صنایع چوبی را یادآور شد و گفت: ۴۰ تا ۹۰ هزار اصله صنوبر در بین زارعان چوب قرار گرفته تا امسال بتوانند به تحقق طرح زراعت چوب در وسعت عظیم کمک کنند تا از قطع درختان جلوگیری شده و امکان توسعه صنایع چوببر و همچنین ایجاد فرصتهای اشتغال در این بخش نیز فراهم آید.
قلیزاده با اشاره به حمایت همهجانبه در توسعه زراعت چوب افزود: حتی با تأمین زمین مورد نیاز از طریق همکاران و واگذاریهای انجام شده سعی بر این است تا توسعه زراعت چوب را انجام دهیم.
او نظارت دقیق بر تولید نهال با کیفیت به دور از هرگونه امراض و بیماری را یادآور شد و گفت: در مدت هفت سال زراعت چوب به نقطه سوددهی میرسد و بهازای هر هکتار ۵۰۰ تن محصول برداشت شده که با نرخ امروز رقم درآمدی افراد فعال در این حوزه تا ۱۰ میلیارد تومان است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل در ادامه تصریح کرد: در کنار سودآوری، بها دادن به سرسبزی و طراوت شهرها و روستاها نیز میتواند زمینهساز سلامت هوای پاک به دور از آلایندگی باشد که در این زمینه نیز همکاری و همراهی فعالان این عرصه بسیار ضروری و حیاتی است.
منبع: تسنیم