محمود قلیزاده گفت: در اجرای طرح مردمی کاشت نهال، همیاران طبیعت، هلال احمر، آموزش و پرورش، سمنها و تشکلها و اقشار مختلف مردم مشارکت میکنند و مصمم هستیم سالانه ۱۰ میلیون اصله و تا چهار سال آینده ۴۰ میلیون اصله نهال در استان کشت و تولید شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل توسعه زراعت چوب و افزایش سرانه فضای سبز را از اولویتهای منابع طبیعی استان دانست و افزود: با کاشت بیش از ۱۰ میلیون اصله نهال در استان علاوه بر جلوگیری از احتمال قطع درختان جنگلی، چوب موردنیاز صنایع سلولزی و چوبی برای سالیان سال تامین خواهد شد.
به گفته او، بر اساس نقشه زمین و مستندات تامین آب پایدار در اراضی استان کشاورزان و زارعان را ترغیب به زراعت چوب میکنیم تا برای واحدهای تولیدی و صنایع چوبی امکان تامین نهاده وجود داشته باشد.
قلی زاده با بیان اینکه کشت صنوبر و سایر گونههای چوبده در استان امکانپذیر است ، گفت: شرایط جوی استان زمینه مناسبی برای رشد سریع این نوع درخت در مقایسه با سایر گونههای درختان کشت شده در باغهای درختان غیرمثمر این منطقه دارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل افزود: آماده حمایت از سرمایهگذاران بخش خصوصی در زراعت چوب با واگذاری زمین در منطقه هستیم اما لازم است سرمایهگذاران حقوق بهرهبرداران را رعایت کنند ضمن اینکه بحث تامین آب مورد نیاز هم باید مدنظر قرار بگیرد.
او اظهار کرد: بهترین روش برای تامین نهادههای کارخانههای چوب صنعتی، تامین چوب با ایجاد مزرعه چوب است تا جلوی تخریب جنگل و درختان جنگلی در استان گرفته شود.
قلیزاده با بیان اینکه امسال ۳۳۴ کوره زغال پزی در استان شناسایی و منهدم شد ، افزود: از اول سال تاکنون بیش از ۹۵ هزار و ۷۰۰ کیلوگرم هیزم و چهار هزار و ۵۶۰ کیلوگرم زغال در استان کشف و ضبط شده است.
او بیان کرد: استان اردبیل در معبر گذر قاچاقچیان الوار از استان گیلان به سمت شمالغرب قرار گرفته و امسال در این مسیر یک هزار و ۹۵۰ اصله الوار از قاچاقچیان کشف شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل با بیان این که با قاچاقچیان الوار و چوب در استان برخورد قانونی میشود ، افزود: ۸۱ نفر در حوزه حفاظت از جنگلها و مراتع استان فعالیت دارند که به صورت مستمر و با تجهیزات پیشرفته در حال رصد و پایش برای دستگیری قاچاقچیان میباشند.