
باشگاه خبرنگاران جوان؛ کلثوم مومنی – ابراهیم مرادی اظهار کرد: بر اساس برنامه دولت چهاردهم برای برقراری عدالت در فضای آموزشی، تا ۲ سال آینده در کشور حدود هفت تا هشت هزار مدرسه احداث میشود که سهم استان کردستان ۱۶۰ مدرسه است.
وی با بیان اینکه در ۲ سال اخیر و در قالب برنامههای پنجم و ششم توسعه، بخش بزرگی از مدارس فرسوده و تخریبی استان نوسازی شد، به روند مطلوب آهنگ مدرسه سازی در کردستان اشاره کرد و افزود: در این مدت ۱۶۰ مدرسه با ۶۰۰ کلاس درس در ۵۴ هزار مترمربع فضای آموزشی احداث شد که در نوع خود بی سابقه است.
به گفته مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کردستان ۱۹ درصد مدارس کردستان در حال حاضر تخریبی و یا نیازمند بازسازی است که سهم مدارس نیازمند به مقاوم سازی ۱۳ درصد است و با تقویت سازهای میشود از این مدارس برای ارائه خدمات آموزشی استفاده کرد.
مرادی یکی از اولویتهای مهم کردستان در حوزه نوسازی مدارس را حذف مدارس کانکسی برشمرد و گفت: از ۲۸ مدرسه کانکسی در استان تاکنون ۱۸ مدرسه نوساز جایگزین مدارس کانکسی (یک و ۲ کلاسه) شده و ۱۰ مدرسه کانکسی باقیمانده که یک کلاسه است تا یک ماه از چرخه آموزش حذف و مدارس جدید جایگزین آن میشود.
وی یکی دیگر از چالشهای این حوزه را مدارس سنگی برشمرد و گفت: ۳۰ مدرسه سنگی در استان وجود دارد که به دستور استاندار کردستان باید به سرعت تعیین تکلیف شود و در همین زمینه از خیرین مدرسه ساز و مودیان مالیاتی درخواست میشود تا با نشان دار کردن مالیاتهای خود، در امر مدرسه سازی سهیم باشند.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کردستان ادامه داد: ۷۸ درصد اعتبارات عمرانی این سازمان امسال تخصیص یافته و پیش بینی ما این است در حوزه اعتبارات ملی نیز وضعیت تخصیصی مناسبی داشته باشیم و از این رو، امسال سال خوبی برای مدرسه سازی در کردستان خواهد بود.