مدیر کل دامپزشکی استان از شهروندان درخواست کرد در خرید و نگهداری ماهی قرمز توصیه‌های بهداشتی دامپزشکی را رعایت کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ سرگزی مدیرکل دامپزشکی استان ضمن تبریک پیشاپیش عید نوروز ۱۴۰۴گفت: در هنگام خرید، از تماس مستقیم و حفاظت نشده با ماهی و آب ظرف ماهی خودداری شود و در صورت تماس با ماهی و یا آب ظرف نگهداری ماهی، بلافاصله نسبت به شستشوی دست‌ها با آب و صابون یا استفاده از ضد عفونی کننده‌های مناسب اقدام شود و حتی الامکان از ظروف یکبار مصرف برای حمل و جابجایی ماهی به منزل استفاده شود و از خرید ماهیان بیمار و بی حال با علائم شنای غیر فعال، بدون رنگ شفاف و دارای لکه بر روی پوست بدن خودداری شود.

وی افزود: استفاده از دستکش به ویژه برای افراد حساس و دارای سوابق آلرژی، جلوگیری از دست زدن کودکان به ماهی‌ها و عدم تماس دست به چشم، صورت و دهان بعد از کار با آکواریوم یا ظرف نگهداری ماهی از بروز بیماری‌های احتمالی قابل انتقال به انسان جلوگیری کنند.

دکتر سرگزی تاکید کرد: مردم باید در زمان خرید ماهی قرمز به این نکته توجه داشته باشند که این ماهی‌ها از مراکز خریداری شده باشد که مجوزدارند و یک پزشک دامپزشک در آن مرکز سلامت ماهی‌ها را تضمین کرده باشد.

به گفته وی، خرید ماهی از دوره‌گرد‌ها و یا افرادی‌که مقابل درب مغازه اقدام به فروش ماهی می‌کنند اشتباه است و مردم باید از واحد‌های ماهی را خریداری کنند که مکان مناسب برای فروش داشته باشد و آن مکان به سیستم فاضلاب متصل باشد و قابل شستشو باشد.

مدیرکل دامپزشکی در خصوص نگهداری ماهی قرمز توصیه کرد: این ماهی از خانواده کپور ماهی‌هاست و باید در دمای ۲۲ تا۲۶ درجه و محیط آب گرم نگهداری شود و قبل از تعویض آب ماهی باید آب لوله‌کشی تا ۲۴ ساعت در یک ظرف دهانه گشاد نگهداری شود. مقدار آب مورد نیاز هر ماهی یک لیتر بوده که باید حداقل هر هفته دو بار آب تنگ عوض شود. تنگ ماهی در مقابل نور مستقیم آفتاب و دمای بالای ۲۵ درجه قرار نگیرد.

مدیرکل دامپزشکی استان از شهروندان خواست:  پس از پایان ایام تعطیلات نوروز از رها سازی ماهیان قرمز در منابع آبی آزاد همچون جویبار‌ها و رودخانه‌ها و دریاچه‌ها به طور جدی خودداری کنند، زیرا می‌تواند مشکلات بهداشتی و زیست محیطی جدی را پدید آورد.

به گفته وی، این ماهی غیربومی با ورود به طبیعت و منابع آبی به گونه‌ای مهاجم تبدیل شده و عرصه زندگی را برای گونه‌های بومی تنگ می‌کند و از طریق تغدیه تخم ماهی‌های دیگر و غذای ماهی‌ها عرصه زندگی را برای سایر ماهی‌ها محدود می‌کند.

وی با اشاره به اینکه رشد این ماهی و همچنین تولیدمثل آن بسیار سریع است گفت: این ماهی علاوه رقابت تغذیه‌ای با ماهی‌های بومی، باعث انتقال بیماری‌ها، کاهش کیفیت آب و تخریب زیستگاه‌ها و محیط‌های آبی طبیعی می‌شود.

برچسب ها: ماهی قرمز ، دامپزشکی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار