باشگاه خبرنگاران جوان؛ فراهانی - پراچی چاندرا، متخصص تغذیه در مصاحبهای با HT Lifestyle توصیه کرد: با خوردن چند تکه میوه خشک خیسخورده (خرما، کشمش، آلو، و غیره) و نوشیدنی مانند آب نارگیل، کشک، سوپ تازه، آب میوه، لیموناد شیرین و شور، روزه را افطار کنید.
او درمورد وعدههای غذایی اصلی توصیه میکند که شامل یک وعده غذایی حاوی مقدار مناسبی از سبزیجات، پروتئین و کربوهیدراتهای پیچیده باشد.
پراچی چاندرا نکاتی را که باید هنگام روزه داری به خاطر بسپارید، به شرح زیر توضیح داد:
- غذاهای تهیه شده در طول هر دو وعده غذایی باید با توجه به تراکم و تنوع مواد مغذی تهیه شوند.
- برای افزایش ارزش غذایی غذاها میتوانید خمیر آجیل از قبل خیس شده، پودر بادام زمینی بدون چربی، نارگیل تازه، پودر دانه بوداده، آرد سویا، آرد قهوهای، ترکیبات غذایی و ... را اضافه کنید.
- وعدههای غذایی خود را با سبزیجات و جوانهها شروع کنید، سپس غذاهای معمولی بخورید.
- اگر هوس شیرینی میکنید، شیرینیهای سالم و خانگی را انتخاب کنید.
- غذا را با روشهایی بپزید که مواد مغذی را حفظ میکنند، غذا را زیاد نپزید.
- چربیهای غیراشباع سالم مانند روغن دانههای فشرده، آووکادو، زیتون و ماهیهای چرب را در وعده غذایی بگنجانید.
- از خوردن غذاهای بسیار شور مانند چیپس سیب زمینی، ترشیجات و سسها خودداری کنید، زیرا تشنگی را افزایش میدهند.
- وعدههای غذایی شامل انواع میوههای فصل و سبزیجات تازه است.
- از غذاهای سنگین پرهیز کنید: غذاهایی مانند تنقلات سرخ شده، قندها و شیرینیهای اضافی، غذاهای فرآوری شده، گوشتهای چرب، کفال و ... باید به طور کلی اجتناب شود، زیرا میتوانند باعث ایجاد احساس سستی، سوءهاضمه و نفخ شوند.
- بدن خود را هیدراته نگه دارید: برای هیدراته نگه داشتن بدن در هنگام روزهداری مقدار زیادی آب بنوشید.
- اعتدال: در حالی که خوردن غذاهای مغذی هنگام روزهداری مهم است، پرهیز از پرخوری نیز مهم است.
- غذاهای کامل را انتخاب کنید: غذاهای ساده و کاملی را انتخاب کنید که به راحتی هضم شوند و انرژی پایدار در طول روز تامین کنند.
- مدتی طول میکشد تا بدن با یک روال جدید و الگوی غذایی جدید سازگار شود، اگر به درستی انجام شود، روزه به جوان سازی بدن کمک میکند.
منبع: eremnews