
باشگاه خبرنگاران جوان ـ نشست کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اصحاب رسانه در محل این کمیسیون با حضور حجتالاسلام آقاتهرانی، یزدیخواه، بانکیپور، راستینه، علیزاده برمی، حجتالاسلام میرزایی، حجتالاسلام اخلاقی امیری و احد بیوته برگزار شد.
راستینه سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: این اولین نشست کمیسیون فرهنگی مجلس با خبرنگاران در پایان شش ماه عملکرد کمیسیون است.
نماینده مردم شهرکرد در مجلس بیان کرد: کمیسیون در شش ماه گذشته چند کار مبنایی است که یکی شناسنامه دستگاه عملیاتی کشور است که برای ۸۳ دستگاه فرهنگی، سهمشان در بودجه و برنامهریزی کمیسیون مشخص شده است که این یک کار بینظیر است.
این نماینده مجلس اضافه کرد: ۸۳ دستگاه فرهنگی به صورت مستقیم و غیرمستقیم، وزارت ورزش، وزارت میراث فرهنگی، وزارت ارشاد و صداوسیما و ... با کمیسیون در ارتباط هستند که در قالب برنامه هفتم گامهای مهمی برداشته شد.
راستینه اظهار کرد: در برنامه هفتم سه فصل از ۲۴ فصل برنامه هفتم به فرهنگ پرداخته شده است که ۱۰ ماده و ۷۹ حکم استخراج کردیم و در این احکام مسئولیت دستگاهها آمده است.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس تصریح کرد: در بودجه ۱۴۰۳، ۲/۶ سهم فرهنگ بود و امسال ۳/۱ سهم فرهنگ است و اگر ارقام فرابودجهای را لحاظ نکنیم اعداد متفاوت است.
این نماینده مجلس گفت: سوالاتی از وزرای مختلف پرسیده شد و از وزرا ۲۵ سوال مطرح که از سه سوال قانع نشدند و دو سوال به صحن مجلس ارسال شد همچنین دو تحقیق و تفحص انجام شده که یکی انجام و دیگری در دست بررسی است.
راستینه بیان کرد: تمرکز بر قوانین راهبردی از اقدامات کمیسیون است که یکی قانون خانواده و جمعیت بود. در مجلس قبل شرح وظایف وزارت ورزش و قانون حمایت از خانواده با ترویج عفاف و حجاب مصوب شد.
امیرحسین بانکیپور نایبرئیس کمیسیون فرهنگی در ادامه این نشست گفت: شورای نگهبان در شهریور مصوبه قانون عفاف و حجاب را تایید کرد و رئیس مجلس باید ابلاغ میکرد به رئیسجمهور و رئیسجمهور دو هفته وقت داشت آن را ابلاغ کند و اگر نکرد رئیس مجلس باید آن را ابلاغ کرد که این موضوع دو بار یکبار زمانی روحانی و احمدینژاد انجام شد.
نماینده مردم اصفهان در مجلس اظهار کرد: در دبیرخانه شورای عالی امنیت مطرح شد که، چون الان سالگرد اتفاقات شهریور است فعلا اجرا نشود. گفتن سه ماه ابلاغ عقب میافتد و آقای قالیباف گفت در اخر آذر قانون ابلاغ میشود، اما بعد با تحریف رسانهای قانون مواجه شدیم.
این نماینده مجلس بیان کرد: آن زمان که قرار بود اجرا شود حوادث سوریه اتفاق افتاد که همه را نگران کرده بود.
بانکیپور به بیان اینکه از دبیر شورای عالی امنیت ملی درباره قانونعفاف و حجاب پرسیدم، گفت: درباره آن اصلا رایگیری نداشتیم.
حجتالاسلام آقاتهرانی رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس در ادامه نشست بیان کرد: آنهایی که بیشتر ایراد میگیرند این قانون را نخواندهاند و اصلا نمیدانند این قانون چند ماده دارد و برای آن هفت هزار ساعت وقت گذاشته است.
نماینده مردم تهران، ری، اسلامشهر، شمیرانات و پردیس در مجلس اظهار کرد: رهبر انقلاب در ۱۹ دی گفتند کسانی که در مسائل فرهنگی و اقتصادی تصمیم میگیرند ملاحظه خواستههای امریکا و اسرائیل را نداشته باشند و ملاحظات مردم و دین خود را داشته باشند. پریروز رهبری آیه ۶۹ سوره توبه را شرح دادند که یک آیه قبل از آن هم بسیار مهم است.
این نماینده مجلس تاکید کرد: خدا نکند ما از کسانی باشیم که عامل منکر باشیم.
بانکیپور در ادامه نشست گفت: پیگیری این قانون با من بود. قانون عفاف و حجاب مربوط به کمیسیون قضایی بود و این همکاری بسیار وسیع بود. در کمیتهای کار انجام میشد مربوط به کمیسیون فرهنگی بود.
نماینده مردم اصفهان اظهار کرد: قانون حجاب در همان اول پیروزی انقلاب در ماه اول با فرمان امام خمینی (ره) شروع شد و در قانون مجازات اسلامی پیش بینیهایی برای ساختارشکنان انجام شد.
نایبرئیس کمیسیون فرهنگی مجلس بیان کرد: در سال ۱۴۰۱ در شورای عالی انقلاب فرهنگی بحث جدی شد که باید تدابیری در خصوص عفاف و حجاب داشته باشیم چون دشمن با برنامه آمده است.
بانکیپور تصریح کرد: شش جلسه صحن شورای انقلاب فرهنگی به موضوع عفاف و حجاب پرداخت و مطرح شد که چالش جدید در دو عرصه خود را نمایان کرد یکی کشف حجاب و یکی بدن نمایی و باید همکاری بین قوه مقننه و قضاییه صورت میگرفت و این شد که لایحه نوشته شد و برای مجلس فرستاده شد که ۱۰ الی ۱۲ ما داشت که کمیسیون تاکید بر اصلاح داشت و دو ماده به آن اضافه کردیم.
این نماینده مجلس اضافه کرد: با اینکه وارسی انجام شد، اما رئیس مجلس گفت چون موضوع چند بعدی است باید تمام ابعاد دیده شود و یک متن شصت هفتاد مادهای از طرف مرکز پژوهشها آماده شد و به تاکید ریاست مجلس آن بسته بررسی شد و چون لایحه خیلی تغییر کرده بود تاکید شد تغییرات باید به تایید مقام قضایی برسد. در مجلس با رای بالای دوسوم تصویب شد و تمام مجازاتها مورد تایید مجلس و قوه قضاییه است.
نایبرئیس کمیسیون فرهنگی مجلس تصریح کرد: میزان مجازاتها با توافق دستگاهها تعیین شد. اصلیترین مشکل را از دستگاهها میدانستیم چون ۸۳ درصد مخاطب این قانون فقط دستگاهها هستند.
نماینده مردم اصفهان عنوان کرد: فرهنگ، قانون میخواهد و کمترین بخش بودجه در عرصه فرهنگ است. ضمانت اجرایی این شد اکر مسئولی به وظیفه خود عمل نکند شش ماه تا دو سال انفصال خدمت خواهد خورد.
بانکیپور گفت: یکی از موارد فرهنگی آن معافیت مالیاتی برای تولید چادر مشکی، مانتوهای مناسب و تولید مقنعه است که در لایحه بودجه نمیشود معافیت مالیاتی آورد مگر اینکه از قبل قانونش باشد. صحن بالای شصت درصد رای داد و شورای نگهبان رای داد و الان یک قانون است، اما برای اجرا شدن نیاز به ابلاغ دارد.
نایبرئیس کمیسیون فرهنگی مجلس تاکیدکرد: ۱۱ درصد این قانون برای گروههای خاص است یعنی مربوط سلبریتیها و کسانی که لباسهای مشکلدار میفروشند و فقط شش درصد مربوط به فرد ساختارشکن است و آنچه در قانون جرمانگاری شده مربوط کشف حجاب و بدن نمایی است و برای کمحجابی چیزی در نظر نگرفتیم.
نماینده مردم اصفهان بیان کرد: وقتی با یک تخلف برخورد میکنیم دو برخورد سخت و نرم داریم. در سخت مجرم به دادگاه معرفی میشود و در قوانین قبلی این برخورد را داشتیم که هنوز هم اجرا میشود. در این قانون برخورد نرم را انتخاب کردیم.
این نماینده مجلس با بیان اینکه پدیده بیحجابی و بدننمایی یک غده سرطانی است، اظهار کرد: رفتار ما با کسی که کشف حجاب کرده رفتار معاندانه نیست و ما او را غارتزده میدانیم چون ایمان، افکار و آیندهاش غارت شده و غارتگر نیست.
بانکیپور گفت: برخورد نرم یعنی اینکه بدون اینکه برخوردی صورت بگیرد بهطور هوشمند از طریق سامانه باید فرد خاطی شناسایی شود و باید احراز هویت قطعی شود و به اوو پیامک میکنیم که جنبه اخطاری دارد و اگر بار دوم تکرار شد جریمه سنگینتر میشود و برای بار سوم اگر ساختارشکنی تکرار شد از طریق سامانه دستگاه قضایی معرفی میشود.
نایبرئیس کمیسیون فرهنگی مجلس اظهار کرد: ما هرگونه دستگیری خیابانی به غیر از برهنگی و برهی موارد خاص که در قانون آمده مثل آمده مثل اقدامات سازمان یافته و ارتباط با خارجیها نخواهیم داشت.