
باشگاه خبرنگاران جوان ، مرضیه السادات حسینی راد؛جلسه امروز شورای گفتگوی دولت وبخش خصوصی استان کرمان درحالی آخرین نشست خود در سال جاری را شاهد بودکه سرمایه گذاران دعوت شده انتقاداتی جدی به برخوردهای مختلف افراد حقیقی وحقوقی داشتند.
انتقاد فعالان کسب وکار از بخش دولتی
ترکان یکی از سرمایه گذاران بخش خصوصی حوزه انرژی های تجدید پذیر با اشاره به شرایط سخت سرمایه گذاری درشرایط فعلی کشور گفت: منطقه راین بی نظیرترین شرایط آفتابی در دنیا را دارد وموقعیت خوبی برای ایجاد نیروگاه خورشیدی است اما به حدی مانع سازی وسنگ اندازی های پیش پای سرمایه گذاری وفعالان اقتصادی زیاد است که باعث دلسردی شده است.
وی خواستار واگذاری بحث انرژی های تجدید پذیر به اتاق بازرگانی کرمان شد.
خانم محمدی دیگر فعال کارآفرین کرمانی از شرایط درگاه ملی مجوزها وبرخی مانع تراشی های سازمان غذا ودارو انتقاد کرد وخواستار رفع موانع بی سروته پیش روی کارآفرینان شد.
وی تاکید کرد: علی رغم آنچه به عنوان بروز بودن صدور مجوزها مطرح می شود سه سال است که درگیرصدور یک مجوز از این دستگاه به آن دستگاه می روم.
فعالان اقتصادی که متخلف شدند!
در ادامه برخی مدیران نیز با تایید شرایط سخت صدور مجوز به برخی موانع بین دستگاهی اشاره کردند .
حسینی نژاد رییس سازمان صمت شمال استان کرمان گفت: منشا حرکت رو به جلو استان کرمان ورتبه دار شدن ما درحوزه کسب وکارها به سبب همگرایی بین دستگاههابودو سامانهماهان که در کرمان فعال شد و دستگاههای کارهای خود را درحوزه کسب و کار از طریق این سامانه انجام دادند وبه سبب اجازهای که مرکز نمیداد، سامانه ملی مجوزها نمیتواند به سرعت همگرایی ایجاد کند.
وی افزود: کرمان همین سامانه ماهان را فعال کند وهمه دستگاهها از وزارتخانه مرتبط اجازه بگیرند کرمان به عنوان پایلوت این طرح را اجرا کند و به دیگر نقاط کشور تسری داده شود.
مروجی رییس سازمان صمت جنوب کرمان نیز گفت: استعلامها ۹۰ درصد کارشناسهای صدور مجوزها عمدتا به درگیری در ۴ دستگاه محیط زیست، منابع طبیعی،جهاد کشاورزی شمال وجنوب کرمان برمی گردد.
وی بیان کرد برای اینکه مساله سرمایه گذاران حل شود باید مشوق برای سرمایه گذاری که همان تسهیل گری سرمایه گذاری باشد بکارگرفته شود و این ۴ دستگاه نیز عضو این مرکز باشند تا مشکلات سرمایه گذاری ومجوزه رفع شود به طور مثال سرمایه گذار که برای زمین پروژه مشکل دارد بتواند زیر دو سال زمین دارشده یا کارکنند.
مروجی گفت :در غذا ودارو صنایع غذایی بالای ۹۰ درصدمجوزهایش در شهرک صنعتی صادر میشود وحتی برخی چالش ها را بعد از بهره برداری وبا بخشنامههای عجیب ایجاد می کنند که کارخانجات رب گوجه فرنگی جنوب را نیز دچار چالش کرده است.
مهدی بخشی دادستان کرمان نیز درجمع فعالان کسب وکار استان گفت: فرایند صدورمجوزها و سنگ اندازی پیش پای فعالان اقتصادی به گونهای زیادشده است که موجب میشود برخی فعالان اقتصادی به سمت تخلف بروند.
وی افزود: گاهی اوقات دستور و فرمان رهبری را در کشورهای حوزه خلیج فارس بهتر رعایت میکنند تا داخل کشور ما وعجیب این است که گاهی براساس دستور العمل وقانون یک کارشناس در یک شهرستان کوچک مانع سرمایه گذاری میشود.
دادستان کرمان بیان کرد: آنچه رهبری دربحث اقتصاد توقع دارند از مسئولین با صدور بخشنامه و دستورالعمل هایی است که بعضا اجرایی نمیشود