
باشگاه خبرنگاران جوان _ حجت الاسلام ابراهیم حمیدی در دیدار با رئیس اتاق بازرگانی کرمان با موضوع موقوفه کاروانسرای هندوها گفت: استان کرمان با ظرفیت ها و داشته های گسترده فرهنگی خود می تواند کانون توسعه مبتنی بر گردشگری و میراث فرهنگی باشد و از این رو دستگاه قضائی استان کرمان حفظ آثار فرهنگی و حمایت از طرح های سرمایه گذاری به منظور بازسازی و مرمت این آثار را به عنوان یک اصل اولویت دار در برنامه های خود دارد.
وی افزود: با پیگیری موارد حقوقی مربوط به میراث فرهنگی موقوفه و غیرموقوفه زمینه ای فراهم می شود که تولیت و مالکیت این اماکن به صورت کامل مشخص شود و در ادامه نسبت به جذب سرمایه گذاری های جدید و اجرای طرح های بازسازی این اماکن برنامه ریزی و اقدام شود.
رئیس کل دادگستری استان کرمان بخش عظیمی از ظرفیت های تاریخی و گردشگری کرمان را مربوط به دوره ابراهیم خان ظهیرالدوله دانست و تصریح کرد: آثار تاریخی به جا مانده در بافت قدیم شهر کرمان، میراث ماندگار این استان است و این آثار به همت نسل های گذشته حفظ شده و به دست ما رسیده و ما نیز باید با حفظ آن ها زمینه انتقال این فرهنگ و تمدن به نسل های بعدی را فراهم کنیم.
وی ضمن تاکید بر این مطلب که بخشی از آثار تاریخی کرمان در معرض نابودی و تخریب قرار دارند، تاکید کرد: باید پیگیری های لازم در سریع ترین زمان ممکن صورت گیرد تا این آثار حفظ شود، زیرا در صورت بی توجهی، این آثار تخریب شده و از بین خواهد رفت.
نماینده عالی قوه قضائیه در استان کرمان در ادامه به درخواست های سرمایه گذار موقوفه هندوها نیز رسیدگی کرد و مقرر شد کمیته ای متشکل از معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان، رئیس کل محاکم عمومی و انقلاب کرمان، سرپرست شعب دادگاه های تجدید نظر و مسئولان اوقاف برای بررسی دقیق مشکلات موجود و تعیین تکلیف این موقوفه اقدام کنند تا در ادامه امکان بازسازی این مکان تاریخی در کرمان فراهم شود.
سید مهدی طبیب زاده، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان نیز گفت: اتاق کرمان در صدد بازسازی نقش گذشته کرمان در تجارت جنوبشرق و اقتصاد شرق و غرب است تا بدانیم دلیل اهمیت کرمان در اقتصاد کشور طی دوران های گذشته چه بوده است.
وی افزود: وجود کاروانسراهای پرشمار و متعدد در کرمان، نشان دهنده رونق بالای تجاری در استان کرمان بوده است، از این رو تلاش می شود که با بازسازی این مکان های تاریخی، زمینه نقش آفرینی مجدد این آثار تاریخی را فراهم کنیم.
طبیب زاده ضمن تاکید بر این مطلب که اماکن تاریخی موجود در بافت قدیم شهر کرمان، ظرفیت گردشگری بسیار بالایی دارد و می تواند توریست های بسیاری را به سوی خود جلب کند، بیان کرد: با بازسازی کاروانسرای وکیل (کاروانیکا) کرمان در مجاورت بازار تاریخی کرمان و استقبال بسیار خوب صورت گرفته از این مجموعه، اهمیت توجه به بازسازی مکان های گردشگری و تمدنی کرمان به خوبی مشاهده می شود.
وی تصریح کرد: یکی از ظرفیت های تاریخی بسیار خوب در کرمان بازار قلعه است که می توان از آن برای ایجاد کارگاه های ساخت طلا استفاده کنیم و از این رو بازسازی این بازار در اولویت قرار گرفته است.
رئیس اتاق کرمان تاکید کرد: با بهره گیری از ظرفیت های تاریخی و گردشگری کرمان می توان فرصت های بسیار زیاد اشتغال را نیز در این استان به وجود آورد.
منبع: دادگستری کرمان