معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار قطعه مرغ تخم‌گذار با ظرفیت تولید روزانه ۴۰۰ تُن تخم‌مرغ در واحد‌های مرغداری تخمگذار استان موجود است.

منصور دیان اردستانی گفت: با توجه به افزایش سن گله‌های مرغ تخمگذار استان و به تبع آن، کاهش عملکرد و بهره وری در زمینه تولید تخم مرغ، ترتیبی اتخاذ شد تا در امسال بیش از پنج میلیون قطعه مرغ تخمگذار با سن بالای ۹۰ هفته حذف و نسبت به جوان سازی گله‌ها اقدام شود.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم افزود: در حال حاضر بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه نیمچه تخمگذار نیز در واحد‌های پرورش پولت قم نگهداری می‌شود و این موضوع نشان دهنده توجه مداوم به موضوع تامین و جوان‌سازی گله‌های مرغ‌تخم‌گذار در مرغداری‌های استان است.

گفتنی است قم از ظرفیت خوبی در بخش تولید تخم‌مرغ برخوردار است و در مواقعی با گسترش فعالیت‌ها در این بخش از جمله افزایش سطح جوجه‌ریزی، میزان تولید این محصولات به نحوی می‌شود که می‌توان علاوه بر پاسخ به نیاز بازار داخلی استان، مابقی سطح تولید را صادر و از این طریق از فعالان این حوزه مهم اقتصادی حمایت کرد. آمار‌ها حاکی است در راستای تامین امنیت غذایی مردم قم طی سه‌سال گذشته بیش از ۳۴۲ هزار تُن تخم مرغ توسط مرغداران استان تولید شد.

 بخش کشاورزی قم به عنوان متولی اصلی تامین امنیت غذایی مردم در زمینه‌های مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است که از جمله آن می‌توان به رتبه ششم در تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم در تولید مرغ تخم‌گذار و تخم مرغ، رتبه سوم تولید توت و رتبه‌های ملی دیگر در تولید سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد.

این بخش ۶ درصد از ارزش‌افزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم در بخش‌های مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.

میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال بیش‌از ۸۵۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانه‌ای است.

بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف استان را به خود اختصاص داده‌است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.