
محمد هادی میرزاپور روز گفت: علاوه بر تعیین کلاس و نوعیت اراضی استان، محققان بخش زراعی و باغی مرکز تحقیقات کشاورزی قم در سال گذشته ۱۵ طرح پژوهشی را اجرایی کردند.
رییس بخش زراعی و باغی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی قم افزود: همچنین محققان این بخش از مزارع غلات و کلزای استان به مساحت ۱۰ هزار هکتار بازدید کردند و راهکارهای فنی برای تغذیه گیاهی و مبارزه با آفات ارائه شد.
او ادامه داد: این اقدامات در راستای تفاهمنامه مرکز با سازمان جهاد کشاورزی و ترویج انجام شدهاست. رئیس بخش زراعی و باغی مرکز تحقیقات کشاورزی قم همچنین به فعالیتهای آموزشی و ترویجی اشاره کرد و گفت: در این راستا، کلاسهای آموزشی به مدت ۱۰۰ ساعت برای شاک، بهرهبرداران، کشاورزان و کارشناسان در زمینه افزایش بهرهوری و عملکرد محصولات زراعی و باغی برگزار شد.
رییس بخش زراعی و باغی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی قم بیان کرد: ۶ روز مزرعه برای محصولات زراعی و باغی در سطح استانی و ملی برگزار شد و کارگروه کنترل مواد کودی تشکیل گردید.
او ادامه داد: در این راستا، بازدیدهای منظم و نمونهبرداری از بیش از ۸۰ نمونه کود از کارخانههای تولید کود شیمیایی و عوامل توزیع کود در سطح استان قم انجام شد.
میرزاپور همچنین عنوان کرد: محققان این بخش بیش از ۱۵ طرح و ایده را به درخواست پارک علم و فناوری داوری کردند. وی افزود: همچنین، ۲۵ پروپوزال، گزارش نهایی و مقالات ارجاعشده به محققان بخش مورد بررسی قرار گرفت.
او ادامه داد: پنج گزارش نهایی و سالیانه از طرحها و پروژههای تحقیقاتی بخش تهیه شد و محققان در ۱۵ جلسه فنی شرکت کردند تا راهکارهای علمی برای افزایش بهرهوری و عملکرد محصولات زراعی و باغی ارائه دهند.
او افزود: این دستاوردها نشاندهنده تلاشهای مستمر مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قم در راستای توسعه پایدار بخش کشاورزی و بهبود شرایط کشاورزان و بهرهبرداران است.
گفتنی است بخش کشاورزی قم به عنوان متولی اصلی تامین امنیت غذایی مردم در زمینههای مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است که از جمله آن میتوان به رتبه ششم در تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم در تولید مرغ تخمگذار و تخم مرغ، رتبه سوم تولید توت و رتبههای ملی دیگر در تولید سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد.
این بخش ۶ درصد از ارزشافزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در بخشهای مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند. میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال بیشاز ۸۵۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است. بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص دادهاست.