رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران بر ضرورت دسترسی آزاد به داده‌ها تأکید کرد و گفت: داده را جمع‌آوری کردیم، اما امکان استفاده از آنها به دانشمندان و جوانان و دانشجویان خود نمی‌دهیم؛ این کار چه فایده‌ای دارد؟

محمدمحسن صدر در ششمین کنگره بین‌المللی سلامت همراه که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز برگزار شد، اهمیت تعامل میان حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات با بهداشت و درمان را یادآور شد و گفت: حوزه سلامت همواره در استفاده از ابزار‌های نوین پیشتاز است.

او خواستار تلاش همگانی برای تبدیل واژه هوش مصنوعی از یک واژه فانتزی به مرحله اجرا شد و افزود: قطعاً عملیاتی کردن هوش مصنوعی کار سختی است، اما اگر از هوش مصنوعی استفداه درست نکنیم، تبدیل به یک تجربه ناموفق خواهد شد.

صدر در ادامه به پروژه پیشران در حوزه سلامت که توسط وزارت ارتباطات آغاز شده است، اشاره کرد و گفت: این پروژه با هدف بهداشت هوشمند و تجمیع داده‌ها در یک طرح کلان ملی دنبال می‌شود.

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به مشکل عدم گردش داده بین مراکز درمانی و سیستم‌های جزیره‌ای، گفت: اگر از بیمارستانی به بیمارستان دیگر مراجعه کنیم، امکان دسترسی به پرونده ما دیگر فراهم نیست.

او تصریح کرد: یکی از دلایلی که موضوع همیشگی پرونده سلامت الکترونیک حل نمی‌شود، این است که هر کس احساس می‌کند داده‌ای که در اختیار دارد، فقط مال خودش است.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران بر ضرورت دسترسی آزاد به داده‌ها تأکید کرد و گفت: داده را جمع‌آوری کردیم، اما امکان استفاده از آنها به دانشمندان و جوانان و دانشجویان خود نمی‌دهیم؛ این کار چه فایده‌ای دارد؟

صدر در ادامه سخنان خود پیشنهاد ایجاد یک مرکز داده استاندارد پزشکی ذیل ابر دولت را به دانشگاه علوم پزشکی شیراز داد و گفت: این مرکز داده می‌تواند با مشارکت بخش خصوصی و با هدف تجمیع داده‌های پزشکی و ایجاد دیتاسنتر‌های استاندارد ایجاد شود.

دبیر ستاد زیست فناوری سلامت و فناوری‌های پزشکی معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری دیگر سخنران ویژه این آیین بود که با ارائه توضیحاتی در مورد اداره مطلوب اقتصاد سلامت، استراتژی معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در حوزه سلامت، سامانه خدمت، فعالیت‌های ستاد هوش مصنوعی و ستاد دانش بنیان سلامت دیجیتال گفت: در حال حاضر ۲۲۸ شرکت در حوزه سلامت دیجیتال در حوزه‌های پزشکی از راه دور، تسهیل دسترسی مردم به خدمات سلامت و سبک زندگی سالم فعال هستند.

مصطفی قانعی همچنین پیرامون مسایل مربوط به خدمات دارو و آزمایشگاه، خدمت در منزل، مدل‌های همکاری صرفه‌جویی در هزینه‌های بیمه از طریق راه حل‌های دیجیتال، برنامه‌ریزی‌های مربوط به تشکیل کمیته توسعه اقتصاد دانش بنیان با سازمان بیمه سلامت با هدف صرفه‌جویی در هزینه‌های سلامت سخن گفت.

وزیر پیشین ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز در این همایش بین المللی بر اهمیت نگاهی نو به پدیده سلامت همراه تاکید کرد و یکی از چالش‌های بشر را سلامت دانست و افزود: تلاش در حوزه هوش مصنوعی و سلامت همراه، موجب رضایتمندی مردم می‌شود.

محمد جواد آذری جهرمی با اشاره به رقابت کشور‌ها در عرصه هوش مصنوعی، توسعه کاربرد هوش مصنوعی در کشور، گفت: لازمه توسعه هوش مصنوعی و سلامت همراه، توسعه ارتباطات با کیفیت در شهر و روستا‌ها است و شیراز به عنوان قطب پزشکی کشور، ظرفیت بالایی در کشور و منطقه دارد.

کامران باقری لنکرانی رئیس ششمین کنگره بین المللی سلامت همراه نیز در این آیین با اشاره به پیشینه برگزاری این کنگره در ۹ سال گذشته و دستاوردهای این رویداد علمی، عنوان کرد: حدود ۱۸۰۰ اپلیکیشن داخلی در ایران ثبت شده است و روزانه ۲۵۰ اپلیکیشن جدید در دنیا ثبت می‌شود و باید تلاش کنیم تا از این ظرفیت‌ها بیشتر استفاده شود.

او یکی از ویژگی‌های این همایش را بین رشته‌ای بودن آن دانست و ضمن قدردانی از مسوولان دانشگاه شیراز برای همکاری در این رویداد علمی، گفت: موضوع سلامت همراه با چالش‌هایی روبروست که ضرورت دارد با عزم جدی برای توسعه این ظرفیت و تقویت زیرساخت ها در راستای بهبود خدمات به مردم، شاهد تاثیر آن در مراقبت‌های اولیه، خود مراقبتی و سلامت افراد در جامعه، گام مهمی برای عملیاتی شدن سلامت همراه در کشور برداریم.

دبیر ششمین کنگره بین المللی سلامت همراه و رئیس مرکز رشد فناوری اطلاعات دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اینکه «متاورس و هوش مصنوعی در آینده پزشکی»، «پزشکی از راه دور» مانند رادیولوژی، جراحی و مشاوره؛ «سلامت همراه و هوش مصنوعی در تغذیه و اصلاح سبک زندگی»، «سلامت همراه در پیشگیری، تشخیص و درمان» مانند بیماری‌های گوارشی، پیوند اعضا، دیابت و فشار خون؛ «اینترنت اشیا و گجت‌ها در پایش سلامت»، «سلامت همراه و گروه‌های آسیب‌پذیر» مانند سالمندان، اطفال و معلولان از محورهای اصلی این کنگره بین‌المللی است، تاکید کرد: در این کنگره بین المللی از ایده‌ها و نرم‌افزارهای برتر حمایت می‌شود.

سید جلیل معصومی با بیان اینکه هوش مصنوعی در حیطه سلامت در حال حاضر با سرعت بسیاری در حال پیشرفت است، افزود: این رویداد علمی دارای ۹ کارگاه تخصصی، ۵ پنل تخصصی علمی،  ۱۴۵ سخنران که ۱۲۹ سخنران داخلی و ۱۶ سخنران‌های خارجی از کشورهایی مانند آلمان، هند، استرالیا، کانادا و آمریکا هستند.

او با اعلام اینکه ۴۶۲ مقاله به دبیرخانه این کنگره ارسال شده که از این تعداد، ۳۹۱ مقاله پذیرفته شده است، ادامه داد: ۵۸ مقاله به صورت سخنرانی و ۳۳۳ مقاله به صورت پوستر نمایش داده می شود.

معصومی ضمن قدردانی از تلاش های شبانه روزی اعضای کمیته‌های علمی، دانشجویی و اجرایی این همایش، اضافه کرد: بازدید از نمایشگاه سلامت دیجیتال با حضور ۴۰ شرکت فناور، شرکت‌های مختلف اپلیکیشن‌های ارائه دهنده خدمات همراه و ویزیت آنلاین و همچنین سخنرانی‌های علمی اساتید، پزشکان، کارکنان و دانشجویان از دیگر بخش‌های این کنگره بین المللی است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز در ششمین کنگره بین المللی سلامت همراه، بر ضرورت توسعه فناوری دیجیتال و سلامت همراه در سرعت بخشیدن و تحقق اهداف نظام سلامت و رضایتمندی مردم و کادر سلامت تاکید کرد.

سید بصیر هاشمی ضمن قدردانی از دست اندرکاران، برگزارکنندگان و سخنرانان این همایش، یکی از ویژگی های این رویداد بین المللی را فعالیت ها و ارتباطات بین بخشی عنوان کرد.

مسئول ارشد حوزه سلامت فارس با اشاره به تقویت ارتباط بین حوزه فناوری و علوم پزشکی در دانشگاه، تاکید کرد: تلاش کنیم تا ارتباط بین حوزه دیجیتال و سلامت افزایش یافته و ارتباطات نزدیک‌تر ‌شود.

او تداوم برگزاری این رویداد بین المللی طی سال های گذشته تا کنون را حاصل پیشرفت ها و پیشینه درخشان دانشگاه علوم پزشکی شیراز در این حوزه از گذشته تا کنون برشمرد و بر نقش تاثیرگذار حوزه فناوری و دیجیتال در حوزه پزشکی پرداخت.

هاشمی ادامه داد: امروزه شاهد پیشرفت ها و تحولات بزرگی در دنیا هستیم که باید تلاش کنیم با سرعت، دقت و پیشرفت‌های دنیا پیش ‌رویم و با به روز رسانی موجب پیشرفت‌های پزشکی و دیجیتال سلامت در کشور باشیم.

این مقام مسئول در حوزه سلامت فارس با بیان اینکه فناوری دیجیتال، کمک بسیاری در بهبود فرآیندهای ارائه خدمات سلامت به مردم و بهبودی بیماران داشته است، گفت: توسعه و سرعت بخشیدن نتایج این نوع کنگره ها به نظام سلامت و رضایتمندی و بهبودی مردم کمک می‌کند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز ابراز امیدواری کرد تا با انتقال تجربیات در اینگونه رویدادهای علمی، بتوانیم گام موثری در حوزه تامین سلامت مردم برداریم.

در ادامه این آیین، رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز ضمن افتتاح نمایشگاه سلامت دیجیتال، به همراه مدعوین ویژه از نمایشگاه سلامت دیجیتال با حضور ۴۰ شرکت فناور، شرکت‌های مختلف نرم افزار‌های ارائه دهنده خدمات همراه و ویزیت آنلاین بازدید کرد.

منبع: علوم پزشکی شیراز

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.