معاون اول رئیس‌جمهور گفت: مسئله سالمندی در ایران، پیچیدگی‌های خود را دارد، در کشور ما رابطه عاطفی پدر و فرزندی همیشه قوی و مستحکم است.

محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور در جلسه با اعضای «شورای ملی سالمندی» گفت: مسئله سالمندی در ایران، پیچیدگی‌ها و روش‌های خاص خود را دارد، در کشور ما رابطه عاطفی پدر و فرزندی همیشه قوی و مستحکم بوده و حتی اگر فرزند ۷۰ ساله هم بشود باز هم احساس عاطفی قوی پدر و فرزندی وجود دارد، اگر چه این فرهنگ کمی آسیب‌دیده، اما باید تلاش کنیم تا تقویت شود.

در این جلسه که در دفتر معاون اول رئیس‌جمهور برگزار شد، عارف بعد از شنیدن گزارش دبیرخانه شورای ملی سالمندی و سخنان اعضای این شورا گفت: واقعیت این است که در دهه‌های گذشته متأسفانه رفتاری در شأن سالمندان با آنان انجام نداده‌ایم و این در حالی است که باید در زمینه فرهنگ‌سازی، آموزش و اطلاع‌رسانی کار‌های بزرگی انجام می‌شد و در دولت چهاردهم باید این کمبود‌ها جبران شود.

وی افزود: این عدم فرهنگ‌سازی و نامناسب بودن آموزش‌ها و اطلاع‌رسانی‌ها سبب شده است که نه خانواده‌ها در این باره اطلاع کافی داشته باشند و نه سالمندان به درستی مطلع باشند که چه باید بکنند و بنابراین هر دو بخش در بلاتکلیفی به سر می‌برند.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه شیب پیری جمعیت در ایران تند است گفت: با وجود شیب تند پیری جمعیت ولی آگاهی کافی در این زمینه در کشور وجود ندارد، برخی کشور‌ها دهه‌هاست که با این مسئله رو‌به‌رو هستند و یاد گرفته‌اند که چگونه با سالمندان جامعه رفتار کنند، اما در ایران شرایط به گونه‌ای است که فرزندان نمی‌توانند پاسخگوی درخواست‌های سالمندان باشند و از آن طرف سالمندان توقعاتی دارند که فرزندان نمی‌توانند آنها را برآورده کنند و این مسئله از مهمترین مسائل اجتماعی و فرهنگی است که باید بیشتر به آن بپردازیم.

عارف با تاکید بر اینکه حوزه سالمندی، حوزه دولتی نیست، تصریح کرد: حوزه سالمندی، حوزه‌ای نیست که بشود با یک دستور، کاری را درباره سالمندان و خانواده‌ها انجام داد، ما تنها باید تسهیلگر باشیم، ابزار و زیرساخت فراهم کنیم و آن وقت است که بخش‌های مختلف و نهاد‌های خیریه با خودیاری و حمایت مردمی به میدان می‌آیند، در برخی کشور‌ها نهاد‌های خیریه مردمی ورود پیدا می‌کنند، در آنجا دولت تصدی‌گری نمی‌کند بلکه تسهیلگری کرده و زمینه را برای مشارکت مردم و خیرین فراهم می‌کند و اگر این بخش‌ها در کشور ما هم فعال شوند، آن وقت توفیق زیادی حاصل می‌شود.

وی در خصوص خواسته اعضای شورا درباره اصلاح و روزآمدسازی آئین‌نامه اجرایی ساماندهی امور سالمندان ماده قانون برنامه سوم توسعه مصوب اردیبهشت ۱۳۸۳ که حدود دو دهه از عمر آن می‌گذرد، گفت‌: شرایط سالمندان و شرایط اجتماعی ایران تغییر کرده است و به این ترتیب این آئین‌نامه باید با شرایط کنونی به‌روزرسانی و کارآمد شود که در این مسیر، دبیرخانه شورای ملی سالمندی باید به دقت موضوع را بررسی کرده و بر اساس آن، کار را به پیش ببریم.

در این جلسه گزارشی درباره شرایط سالمندان در ایران و جهان ارائه شده و اعلام شد که در ایران حدوداً ۹ میلیون و ۸۰۰ هزار سالمند طبق تعاریف بین‌المللی وجود دارد که یازده و نیم درصد از جمعیت کشور را شامل می‌شوند.

منبع: مهر

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۱ ۲۵ بهمن ۱۴۰۳
واقعا چه نظر کارشناسی دادی. چشم نخوری
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۴ ۲۵ بهمن ۱۴۰۳
ارتفاع همه پله ها باید ۵ سانتیمتر بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۲ ۲۵ بهمن ۱۴۰۳
واقعا مسئله سالمندان در ایران پیچیده هست و امثال شما هیچ وقت باز نشست نمیشود و جوانان نخبه این مملکت در حسرت یک شغل .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۲ ۲۵ بهمن ۱۴۰۳
جناب عارف از بیانات جنابعالی دو نکته به ذهنم متبادر گردید: اول اینکه وجود سالمند در کشور «مسئله » نیست بلکه موضوع و مبحث حساسی است در جایگاه خاص خود دوم اینکه رسیدگی به موضوع سالمندان نیاز به مدیرانی است توانا و صاحب تدبُّر و تربیر، بجای مسئله انگاری در جستجوی مدیرانی توانا و دانشمند باشید فراتر از طیفی نگری و تحزُّب. بنابر این نظر جنابعالی را با رعایت احترام نغض می نمایم. من الله التوفیق
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۱ ۲۵ بهمن ۱۴۰۳
باید به ازای هر 500 مسن یه استخر تاسیس بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۸ ۲۵ بهمن ۱۴۰۳
برای یک اصلاح‌طلب بی‌کفایت تمام مسائل دارای پیچیدگی های خاصی هستند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۳ ۲۵ بهمن ۱۴۰۳
خدارو شکر همه مسئولین و مدیران وزرا اکثر پیر و مسن هستند.
Iran (Islamic Republic of)
محمودزاده
۱۵:۲۹ ۲۵ بهمن ۱۴۰۳
اجرای طرح استعماری هدفمند کردن یارانه‌ها که نتیجه آن آزاد سازی قیمت‌ها و این گرانی لجام گسیخته بود که باعث بالا رفتن هزینه های زندگی شد و این بحران را بوجود آورده در دهه بیست شمسی استعمار انگلیس با اشغال ایران و بحران نان جمعیت ایران را کنترل کرد ولی امروزه با اجرای این طرح استعماری و بدون هیچگونه هزینه ای جمعیت این مملکت را بخوبی و با دستان پرتوان ستاد هدفمند کردن یارانه ها کنترل
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۳ ۲۵ بهمن ۱۴۰۳
مگه میخواین مسئله کوانتوم رو حل کنین
Iran (Islamic Republic of)
م
۱۳:۰۰ ۲۵ بهمن ۱۴۰۳
شما لطفا فقط مشکل قیمت ایزی لایف بسته ای ۴۷۰ هزار تومن رو حل کن...بقیه رو بزار بعد
آخرین اخبار