یزدان رضایی معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزیر نیرو در نشست خبری گفت: بدون شک گذر از چالشهای انرژی مستلزم تکمیل زیرساختها با استفاده از ظرفیت متخصصان، دانش بنیانها و... است برنامه هفتم در سر لوحه کار ما قرار دارد. در این راستا موارد را تنظیم تا پس از تصویب در دولت مراحل تحقق اهداف برنامه فراهم شود.
او افزود: در این روزهای فرخنده ۲۸۲ طرح عظیم ملی در حوزه آب و برق در ۳۱ استان با بیش از ۵۱ همت تقدیم مردم خواهد شامل که دو پروژه عظیم بهرهبرداری از آبهای مرزی است بیش از ۱۷۵ پروژه در شبکه انتقال توزیع و فوق توزیع با هدف پایدار سازی برق، آبرسانی به بیش از ۲ میلیون ۶۷۵ هزار نقره جمعیت شهری و بیش از یک میلیون نفر جمعیت روستایی است و بهرهبرداری از ۲۵ پروژه فاضلاب از جمله این موارد است.
اوگفت: علیرغم تمام محدودیتها توانستیم دستاوردهای خوبی را تقدیم مردم کنیم به طور مثال ظرفیت منصوبه نیروگاهی در ابتدای پیروزی انقلاب ۷ هزار مگاوات بوده که امروز به ۹۵ هزار مگاوات رسیده است و جمعیت ۲.۴ برابر شده است. تولید عملی برق در کشور ۲۲ برابر نسبت به ابتدای انقلاب افرایش داشته است. در آغاز پیروی انقلاب تنها ۴ هزار روستا از برق بهرهمند بودند امروز ۵۹ هزار روستا از خدمات برق بهرهمند هستند ۱۰۰ درصد جمعیت شهری و ۱۰۰ درصد جمعیت روستایی امروز از خدمات برق بهرهمند هستند.
او اطهار کرد: رشد سرانه منصوبه در این مدت ۵.۶ برابر بوده که در میانگین جهانی ۲.۴ برابر نصب شده است و برق تامین شده برای مشترکان ۱۰ برابر نسبت به ابتدای انقلاب افزایش یافته است.
این مقام مسئول میگوید: در ابتدای انقلاب ۱۹ سد ملی آبگیری شده بوده امروز بیش از ۲۰۰ سد ملی بهرهبرداری و تامین نیاز میکند. در ابتدای انقلاب از تاسیسات آب شیرین کن برای استفاده از آبهای نامتعارف بهرهمند نبودیم امروز ۱۰۴ آب شیرین کن داریم. ۱۰۰ درصد جمعیت شهری و نزدیک به ۸۷ درصد روستایی دسترسی به آب آشامیدنی سالم و بهداشتی دارند.
او میگوید: در دو سال گذشته تمام شرکتهای دولتی و غیر دولتی زیر مجموعه صنعت آب و برق بالغ بر ۱۷۳ شرکت با استانداردهای دقیق مورد حسابرسی دقیق قرار گرفته است برای اولین بار در حسابرسی عملکرد سال ۱۴۰۲ تمام شرکتهای مادر موفق شدند گزارش حسابرسی شده دقیق را دریافت کنند. برای اولین بار نظام حاکمیت شرکتی در شرکتهای زیر مجموعه از طریق سامانه در دسترس مدیران ارشد قرار گرفته است.
او میگوید: بزرگترین مولدسازی دارایی مازاد شرکتهای دولتی در حوزه آب و برق با حجم ۳۵ همت در حوزه آب بوده است امروز ۸۶ همت از دارایی مازاد صنعت آب و برق را برای انجام فرآیند مولدسازی شناسایی کردیم.
این مقام مسئول اظهار کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا امروز ۲ درصد انرژی برق بیشتری تولید کردیم در حالی که حدود ۱ درصد سوخت معادل کمتری دریافت کردیم به عبارتی با سوخت کمتر، برق بیشتری تحویل دادیم و خود را به ارتقای راندمان متعهد میدانیم.
او گفت: در حوزه اصلاح اقتصاد آب و برف نزدیک به ۴۰ رویه تدوین و ابلاغ شد که دستاوردهای خوبی برای مشارکت سرمایهگذاری و اصلاح فضای کسب و کار داشته است. راه اندازی بورس سبز نمونه موفق از این رویهها محسوب میشود.