مدیرعامل صندوق بیمه کشاورزی از پرداخت ۵ همت غرامت کشاورزان خسارت دیده از ابتدای سال خبر داد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی- وهب متقی نیا مدیرعامل صندوق بیمه محصولات کشاورزی در نشست خبری گفت: ۱۴ فعالیت بخش کشاورزی تحت پوشش بیمه قرار دارد که براین اساس از ابتدای سال ۵ همت غرامت پرداخت کردیم و همواره روند پرداخت غرامت در ۲ ماه پایانی سال افزایشی است.

به گفته او، یکی از مشکلات بخش کشاورزی حوادث غیرمترقبه است که شاید در هیچ بخشی حادث نشود، اما این بخش با مشکلات خشکسالی، ترسالی، سیل، طوفان روبروست که براین اساس در حدود ۶ همت برای ۲۵ هزار کشاورز خسارت دیده که نتوانستند نسبت به پرداخت بدهی در زمان مقرر استفاده کنند، از امهال استفاده کردیم.

متقی نیا ادامه داد: این نوید را می دهم که با پیگیری وزیر جهاد، نمایندگان مجلس و سازمان برنامه و بودجه و بانک کشاورزی برای تسهیلات کمتر از ۲۰۰ میلیون تومان، سود و جرایم به حساب بانک گذاشته می شود و اصل تسهیلات  یک سال امهال می شود.

این مقام مسئول درباره آخرین وضعیت پرداخت تسهیلات مکانیزاسیون بیان کرد: امسال ۴.۴ همت در حوزه مکانیزاسیون تسهیلات پرداخت شد که در ۲ ماهه اخیر، ۲.۷ درصد رشد داشتیم.

مدیرعامل بانک کشاورزی از رشد ۲.۵ برابری تسهیلات در حوزه مکانیزاسیون خبر داد و گفت: شرکت های تراکتورسازی برای تداوم کسب و کارشان به این منابع مالی نیاز دارند.

به گفته او،یکی از وظایفی که بانک مرکزی به بانک ها محول کرده است، تسهیلات قرض الحسنه است که بانک کشاورزی در حدود ۱۹ همت تسهیلات قرض الحسنه به ۱۲۰ هزار متقاضی پرداخت کرده که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۹۴ درصدی داشته است.

متقی نیا ادامه داد: با توجه به قانون برنامه هفتم نزدیک ۲۰۰ همت برای افزایش سرمایه در نظر گرفتند که ۱۰۰ همت نهایی شده است و هرچقدر سهم بیشتر شود، شرایط بهبود می یابد و در قانون برنامه هفتم آمده است که تا ۵ برابر تسهیلات به بخش کشاورزی بدهیم که در ابتدای سال ۴۰ همت اضافه برداشت ناشی از مشکلات حوزه کشاورزی در تامین مالی گندم داشتیم که توانستیم آن را تسویه کنیم. در ۲ ماه پایانی سال بخش کشاورزی آسیب پذیر است چراکه بخش کشاورزی عمده منابع برای کاشت و داشت سال آینده هزینه می کند.

مدیرعامل بانک کشاورزی با بیان اینکه امسال ۱۰۰ درصد تامین مالی گندم توسط بانک کشاورزی انجام شد، افزود: با توجه به ظرفیت برنامه هفتم از اوراق استفاده کردیم و موفق شدیم که امسال ۲۱۱ همت مطالبات گندمکاران با عاملیت بانک کشاورزی انجام دهیم، این درحالی است که بهای گندم پرداختی نسبت به سال قبل ۳۶ درصد رشد داشته است.

برنامه ای برای کاهش نرخ تسهیلات بانکی کشاورزان نداریم

متقی نیا در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران جوان، مبنی بر آنکه با توجه به گلایه مندی کشاورزان برنامه ای برای کاهش نرخ سود تسهیلات پرداختی وجود دارد، بیان کرد: نرخ سود تسهیلات مصوبه شورای پول و اعتبار سابق است که اکنون هیئت عالی موضوع را نظارت می کند و طبق قوانین اجازه کاهش نرخ سود بانکی را ندارم چراگه در صورت کاهش نرخ تسهیلات پرداختی کشاورزان باید به سپرده گذاران سود یا منابع مالی ندهم.

او ادامه داد: نرخ سود پرداختی تسهیلات به کشاورزان ۲۳ درصد است که با شرایط تورمی این نرخ سود مناسب است و اکنون متقاضیان زیادی وجود دارد و بعضا نرخ سود پایین تر در قالب طرح های تکلیفی است.

مدیرعامل بانک کشاورزی با بیان اینکه امسال ۵ همت اعتبار برای حوزه مکانیزاسیون هدف گذاری کرده ایم، افزود: برآوردها حاکی از آن است که سال بعد هم‌حداقل تسهیلات همین رقم باشد و پیش بینی می شود که سال آینده ۲۵۰ همت تسهیلات به بخش کشاورزی پرداخت شود.

او درباره آخرین وضعیت تسهیلات پرداختی در قالب کشت قراردادی گفت: از محل بند الف تبصره ۱۸ یک همت اعتبار برای مجریان کشت قراردادی اختصاص دادیم و یکی از اولویت ها همین‌موضوع است و سال بعد هم خواهیم داشت. همچنین در کنار آن ظرفیت صندوق بیمه فعال کردیم به طوریکه هرکسی وارد این چرخه شود، بدون ریالی پرداخت می تواند محصول را بیمه کند.

**۹۲ درصد تسهیلات بانک کشاورزی مربوط به بخش کشاورزی است

مدیرعامل بانک کشاورزی با اشاره به ۹۲ سال فعالیت بانک کشاورزی گفت: از کل تسهیلات بانکی، بانک کشاورزی ۶۲ درصد تامین مالی کرده و ۳۸ درصد از سایر بانک‌ها تامین شد، عمده مشتریان ما کشاورزان خرد بوده و عمده مشتریان سایر بانک‌ها کلان و مشتریان بزرگ بوده است.

 

متقی نیا با بیان اینکه ۹۲ درصد تسهیلات بانک کشاورزی مربوط به بخش کشاورزی بوده است، افزود: کل تسهیلات شبکه بانکی به بخش‌های مختلف ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بود که از این عدد ۱۸۹ همت به بخش کشاورزی پرداخت شد که سهم واقعی این حوزه نبوده که این نشان می‌دهد نظام بانکی به وظیفه خود عمل نکرده و سهم کشاورزی به سایر بخش‌ها رفته است.

مدیرعامل بانک کشاورزی با بیان اینکه ۱۵ درصد اعتبارات بانک‌ها به بخش کشاورزی، محقق نشده است، افزود: بانک کشاورزی در این حوزه با تمام مشکلات به وظایف خود عمل کرده و یکی از وظایف ما تأمین امنیت غذایی کشور است.

 

مدیرعامل صندوق بیمه محصولات کشاورزی ادامه داد: آنچه برای ما مهم است حمایت از امنیت غذایی از مزرعه تا سفره بوده و اینکه مسیر را پشتیانی کنیم.

او درباره سامانه پالیز، گفت: این سامانه مدیریت تأمین مالی زنجیره است و ما به دنبال این هستیم، بتوانیم این زنجیره‌های مختلف را پشتیبانی کنیم. یکی از بحث‌های اقتصاد مقاومتی پرداخت به زنجیره‌ها است.

متقی نیا جلب موافقت دولت و مجلس شورای اسلامی برای درج افزایش سرمایه ۲۰ هزار میلیارد ریالی در قانون بودجه سال ۱۴۰۳ و رساندن آن به بیش از ۳۵۷ هزار میلیارد ریال یکی از اقدامات بانک برشمرد و افزود: مبلغ هزار و ۳۸۰ میلیارد ریال نیز از محل بند «ب» ماده ۲۰ قانون افزایش بهره وری تا پایان سال به سرمایه دولت در بانک افزوده خواهد شد. بر این اساس، سرمایه بانک کشاورزی به مبلغ ۳۵۹ هزار میلیارد ریال خواهد رسید و این امر در کنار موفقیت این بانک در کاهش ۱۶۵ هزار میلیارد ریالی اضافه برداشت از بانک مرکزی، موجب تقویت ساختار مالی، کاهش ناترازی و کاهش چشمگیر هزینه‌های مالی و به تبع آن افزایش سودآوری خواهد شد.

**۲۷۹ فقره تسهیلات راکد به چرخه تولید بازگردانده شد

وی  افزود: در راستای اجرای مصوبات هیئت مدیره و ستاد تسهیل موانع تولید، از ابتدای سال، مبلغ ۶۰ هزار میلیارد ریال از مطالبات غیر جاری متعلق به ۲۵ هزار نفر از خسارت دیدگان ناشی از حوادث غیر مترقبه مورد امهال قرار گرفته است.

متقی نیا با بیان اینکه از ابتدای سال تا کنون، ۲۷۹ فقره تسهیلات راکد و بلاتکلیف به مبلغ ۲۹ هزار میلیارد ریال به چرخه تولید بازگردانده شده است، افزود: میزان تحقق اهداف در زمینه واگذاری املاک مازاد نیز تا پایان دی ماه سال جاری نزدیک به ۶۰ درصد به ارزش ۴ هزار و ۹۷۴ میلیارد ریال بوده است.

وی آمارهای مربوط به عملکرد این بانک در شبکه بانکی را ارائه کرد و افزود: تا پایان آبان ۱۴۰۳، سهم بانک کشاورزی از کل سپرده‌های ریالی شبکه بانکی ۴.۷ درصد بوده است.

او به رشد ۳۵ درصدی سرانه سپرده شعب در پایان آذرماه ۱۴۰۳ در مقایسه با پایان دیماه سال گذشته و رشد ۵۵ درصدی سپرده‌های مردمی اشاره و اظهار کرد: سرانه سپرده ارزی شعب در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، حدود ۱۲۰ درصد رشد داشته است.

متقی نیا از صدور بیش از ۶۸۳ هزار چک الکترونیکی از ابتدای سال تاکنون به عنوان یک اقدام پیشرو در بانک کشاورزی نام برد و از رشد ۸۰ درصدی مبلغ و ۷۰ درصدی تعداد تسهیلات غیرحضوری این بانک تا پایان دی ماه ۱۴۰۳ خبر داد.

مدیرعامل صندوق بیمه محصولات کشاورزی بر نقش این بخش در رشد اقتصاد غیرنفتی و تأمین امنیت غذایی تأکید کرد و گفت: این بانک با حمایت از فعالان بخش کشاورزی که تأمین کنندگان اصلی امنیت غذایی کشور هستند، تلاش کرده تا توجه ویژه ای به تأمین نیاز مالی فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان از مزرعه تا سفره هموطنان داشته باشد.

او در خصوص فعالیت‌های بانک کشاورزی در پرداخت یارانه نقدی خانوارها افزود: در سال ۱۴۰۲، بیش از ۲ میلیون خانوار یارانه‌های نقدی خود را به ارزش بیش از ۲۹۸ هزار و ۲۴۳ میلیارد ریال از بانک دریافت کرده اند و در سال ۱۴۰۳ نیز مبلغ ۲۵۶ هزار و ۶۲۴ میلیارد ریال یارانه نقدی توسط بانک کشاورزی پرداخت شده است.

متقی نیابا اشاره به مذاکرات بانک کشاورزی با دانشگاه‌ها و سازمان‌های مختلف، گفت: به زودی تفاهم نامه سه جانبه ای با پارک فناوری پردیس و صندوق توسعه فناوری‌های نوین امضا خواهیم کرد.

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار