باشگاه خبرنگاران جوان؛ حسین مهدیتبار - در دوران ریاستجمهوری اول ترامپ، او تعرفههایی بر چین وضع کرد که تجارت جهانی را مختل کرد و بهطور غیرمستقیم روابط تجاری چین و مکزیک را تقویت کرد. دولت جدید ترامپ ممکن است توازن قدرت میان چین، ایالاتمتحده و آمریکای لاتین را تغییر دهد. در دو دهه گذشته، کشورهای آمریکای لاتین، که ابتدا تحت تأثیر دولتهای چپگرا بودند، به طور فزایندهای به چین به عنوان یک شریک اقتصادی روی آوردند و این موضوع بر تسلط ایالاتمتحده در منطقه تأثیر گذاشت، بهجز مکزیک. چین به عنوان دومین شریک تجاری مکزیک بعد از ایالاتمتحده ظاهر شده است و از نزدیکی به ایالاتمتحده و دسترسی بدون تعرفه بهرهبرداری کرده است.
رویکرد ترامپ ممکن است کشورهای آمریکای لاتین، بهویژه مکزیک، را تحت فشار قرار دهد تا با منافع ایالاتمتحده، به ویژه در مقابل چین، هماهنگ شوند. دولت جدید ترامپ ممکن است بهدنبال بازنگری در برخی از جنبههای توافقنامه ایالاتمتحده-مکزیک-کانادا (USMCA) و تشدید تعرفهها باشد. در مقابل، بایدن رویکرد دیپلماتیکتری اتخاذ کرده است و بیشتر بر همکاری با مکزیک در مسائل مهاجرت و مواد مخدر تمرکز کرده است تا تجارت. با این حال، ترامپ احتمالاً فشار بیشتری بر کشورهای آمریکای لاتین، بهویژه مکزیک، برای همراهی با ایالاتمتحده در مقابله با چین وارد خواهد کرد.
برای مکزیک، ایجاد تعادل بین خواستههای ایالاتمتحده و روابط اقتصادی آن با چین چالشهایی به همراه دارد و دولت شینباوم ممکن است تحت فشار قرار گیرد تا علیه چین موضعگیری کند. روابط اقتصادی مکزیک با چین، بهویژه در زمینه کالاها و دسترسی به طبقه متوسط رو به رشد، همچنان ارزشمند است، حتی اگر ایالاتمتحده تمرکز خود را بر محدود کردن نفوذ چین در حیاط خلوت خود بگذارد. نزدیکی مکزیک به ایالاتمتحده در تضاد با عدم مداخله چین در سیاستهای داخلی این کشور است، که برای رهبران آمریکای لاتین، به ویژه کسانی که گرایشهای دیکتاتوری دارند، جذاب است.
منبع: لسآنجلس تایمز