با وجود تصویب و ارائه فهرستی متشکل از ۳۴ اسیر صهیونیست توسط جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) به عنوان گامی در جهت دستیابی به توافق آتشبس در غزه، اما بازخورد مثبتی از کابینه افراطی نتانیاهو دیده نمیشود.
به گزارش رویترز، حماس ضمن انتشار فهرست اسرای اسرائیلی آماده رهایی تاکید کرد هر توافقی به موافقت با خروج رژیم از غزه و آتشبس دائم بستگی دارد. با این حال این خبرگزاری انگلیسی به نقل از رهبران مقاومت فلسطینی مینویسد حماس هیچ پیشرفتی در مسیر رسیدن به توافق آتشبس مشاهده نمیکند.
رویترز پیشتر آورده بود «دیوید بارنیا» رئیس سرویس جاسوسی موساد روز سهشنبه (امروز) برای حضور در مذاکرات تبادل اسرا با حماس به قطر سفر خواهد کرد. روزنامه یدیعوت آحارانوت نیز گزارش کرد ممکن است اسرائیل قبل از تحویل لیست اسرای زنده با آتشبس در غزه موافقت کند.
با این حال همچنان احتمال اینکه کابینه نتانیاهو از فهرست اسرای زنده برای دستیابی به پیشرفت فوری صرف نظر کند بیشتر است.
در همین حال بزالل اسموتریج، وزیر دارایی افراطی کابینه رژیم و یکی از مهمترین مخالفان آتشبس در غزه در نشست با شماری از اعضای خانواده اسرای صهیونیست حرفهایی توهینآمیز به زبان آورده و به صراحت به آنها گفته بابت اجساد فرزندانشان به حماس هزینه نخواهد پرداخت و این اجساد را با جنگ پس خواهد گرفت؛ اظهاراتی که چشمانداز توقف جنگ در غزه را نابود میکند.
پرمخاطبترین روزنامه عبریزبان، در مقالهای اعلام کرد امروز اسرائیل بیشتر از هر طرف دیگری به توقف جنگ در غزه نیاز دارد، چرا که حتی پیش از واقعه هفتم اکتبر نیز راهبرد نتانیاهو شکست خورده بود و حالا کار به جایی رسیده که اسرائیل تبدیل به موجودیتی منفور در سراسر جهان شده است.
یدیعوت آحارانوت در این یادداشت تاکید کرد طبق شواهد میدانی موجود در باریکه غزه، اسرائیل به جنگی بیهوده و پرهزینه ادامه میدهد. در این یادداشت آمده است: «نتانیاهو به دنبال توافق نیست و زمانی که از ادامه جنگ حرف میزند، حماس را تهدید نمیکند، بلکه به آن خدمت میکند، زیرا ارتش اسرائیل دیگر کاری بیشتر از آنچه طی این مدت در غزه انجام داده، نمیتواند بکند و اساسا فلسطینیها در غزه دیگر چیزی برای از دست دادن ندارند. حماس طی یک دهه گذشته پیشنهادات زیادی برای بازسازی و کمک به نوار غزه و رفع محاصره این باریکه در ازای خلع سلاح خود و خروج از غزه دریافت کرده بود، اما به همه این پیشنهادات جواب منفی داد. اینکه فلسطینیها همواره در طول تاریخ قربانی بودهاند، یک برگ برنده برای آنهاست و دیدیم صدها هزار نفر در تمام شهرهای آمریکا و کشورهای غربی و دانشگاههای آنها به خیابان میآیند و علیه اسرائیل تظاهرات میکنند. نتانیاهو باید بپذیرد راهبرد او قبل از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ شکست خورده بود و این شکست بعد از ۷ اکتبر به شکل مطلق خود را نشان داد. راهبرد نتانیاهو یک جنگ بیپایان است که در آن همچنان بهای داخلی و بینالمللی که اسرائیل باید بپردازد افزایش مییابد. مهاجرت معکوس اسرائیلیها به کشورهای خارجی، چندقطبی شدن جامعه و شکاف میان اسرائیلیها، بیانگر یک وضعیت ناامیدی فزاینده بین آنهاست و از طرف دیگر میبینیم اسرای اسرائیلی در غزه به حال خود رها شدهاند».
در ادامه این یادداشت نویسنده اسرائیلی اعتراف میکند: «.. شاهد ویرانی اقتصاد اسرائیل در نتیجه جنگ هستیم و فشار اقتصادی بیشتر روی طبقه متوسط کارگر است. بارها شنیدهایم در سطح بینالمللی، اسرائیل را با رژیم آپارتاید آفریقای جنوبی مقایسه میکنند. این تنها به معنای آغاز تحریمهای تسلیحاتی از سوی بسیاری از کشورهای غربی نیست، بلکه به معنای تحریمی بیسر و صدا، همکاری کمتر دانشگاههای بینالمللی و مراکز علمی و پژوهشی جهانی با اسرائیل و سرمایهگذاری کمتر در اسرائیل [فلسطین اشغالی] است. همچنین این روند موجب افزایش اقدامات ضداسرائیلی در جهان میشود».
این رسانه عبری سپس با لحنی کنایهآمیز تاکید کرد: «نتانیاهو حماس را تهدید به ادامه جنگ میکند به طوری که انگار که حماس از جنگ میترسد، اما واقعیت آن است که هر روزی که میگذرد، وضعیت اسرائیل بدتر میشود. امروز اسرائیل در جهان به عنوان یک طرف متجاوزی شناخته میشود که کمپینهایی علیه آن به راه افتاده و اگر حماس در مرحله ضعیف شدن باشد، اسرائیل هم در همین مرحله قرار دارد و وضعیت آن بهتر نیست».
نویسنده این یادداشت سپس به منفور بودن رژیم در جهان میپردازد و میآورد: «دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا هم قرار نیست برای اسرائیل معجزه کند و آن را نجات دهد. شاید اکثریت جمعیت آمریکا و کشورهای غربی از اسرائیل متنفر نباشند و به جنگ غزه اهمیت ندهند، اما مشکل اصلی این است که نخبگان آمریکایی و غربی که بر رسانهها، دانشگاهها و فرهنگ کشورهای خود سیطره دارند، از اسرائیل متنفر شدهاند و تاثیرگذاری آنها بیشتر است».
تهدید فزاینده یمن علیه رژیم صهیونیستی نکته بعدی یادداشت یدیعوت آحارانوت است: «یمنیها هم مانند حماس چیزی برای از دست دادن ندارند. طبق شاخص جهانی قحطی، یمن در میان ۱۲۷ کشور قحطیزده جهان قرار دارد و طی جنگ طولانی که این کشور با ائتلاف عربستان داشت، سعودیها هر آنچه را که میتوانستند در یمن ویران کردند، اما نهتنها سودی برایشان نداشت، بلکه منجر به خسارات گسترده هم علیه عربستان شد».
در نهایت نتیجهگیری میشود که ادامه جنگ یعنی بدتر شدن وضعیت رژیم. این روزنامه چنین جمعبندی میکند: «بعد از گذشت بیش از یک سال از جنگ، آیا اسرائیل در قبال حماس اهداف دیگری دارد و چه کاری باقی مانده که بخواهد در غزه انجام دهد. در شرایط کنونی، آتشبس برای اسرائیل یک ضرورت است، بویژه اینکه منجر به آزادی اسرا از غزه میشود. هر روزی که بدون آتشبس میگذرد، برای اسرائیل پر از خسارت است، اما اگر آتشبس برقرار شود، اسرائیل میتواند وضعیت خود را بهتر کند و حتی به سمت توافق عادیسازی با عربستان برود. باز هم تاکید میکنیم اگر این جنگ ادامه داشته باشد، خسارات بیشتر میشود، نظامیان بیشتری کشته خواهند شد، اسرای اسرائیلی در غزه میمیرند و اسرائیل بیش از پیش، به یک طرف منفور و طرد شده در جهان تبدیل خواهد شد».
یک رسانه عبریزبان اقتصادی فاش کرد حیات مناطق شمالی فلسطین اشغالی تحت تاثیر جنگ شمشیرهای آهنین (تجاوز به غزه و لبنان) و حملات متقابل مقاومت فلج شده است. تارنمای بیزنسنت در گزارشی نوشت: «بیش از یک سال بعد از آغاز جنگ شمشیرهای آهنین، کارشناس ارشد اقتصادی وزارت دارایی [رژیم صهیونیستی]از تبعات اقتصادی گسترش جنگ به شمال بر بازار کار سخن میگوید. او روز شنبه تصویر بهروزشدهای را از تاثیرات جنگ بر بازار کار در نوامبر ۲۰۲۴ منتشر کرد. بر این اساس جنگ در شمال (با حزبالله) شرایط اقتصادی در اسرائیل را بدتر کرده، میانگین جذب نیروی کار کاهش یافته و با کاهش یک درصدی نسبت به ماه قبل از آن (اکتبر) به ۵۸.۹ درصد رسیده است.... در ماه نوامبر گذشته حدود ۸۷ هزار نفر از کارمندان و کارگران به دلیل جنگ از شغلهای خود غیبت داشتند که ۲ درصد از کل نیروی کار شاغل محسوب میشود... علاوه بر آن از آغاز سال ۲۰۲۳ شاهد کاهش میانگین رشد بخش فناوریهای پیشرفته در بخش اشتغالزایی در اقتصاد بودیم به نحوی که سهم این بخش کلا از بین رفته و همچنان نیز شرایط عادی خود را بازنیافته، به نحوی که سهم این بخش از کل بخش اشتغال در اقتصاد به ۹.۲ درصد کاهش یافته است، در حالی که برای بازگشت به شرایط نرمال خود باید دست کم ظرفیت جذب ۷۸ هزار نیروی کار جدید را داشته باشد».
سخنگوی گردانهای القسام، شاخه نظامی حماس ایده وحدت میادین غزه و کرانه باختری در مبارزه با رژیم اشغالگر قدس را مطرح کرد. ابوعبیده در واکنش به عملیات ضدصهیونیستی دیروز کرانه باختری گفت: این عملیات ثابت کرد توطئههای صهیونیستها محکوم به شکست است و قهرمانان شجاع کرانه باختری بار دیگر ثابت کردند در قلب نبرد توفان الاقصی قرار دارند. دشمن باید بداند تا وقتی که به کشتار و تجاوزات خود در غزه و کرانه باختری ادامه میدهد، بهای سنگینی خواهد پرداخت. سخنگوی گردانهای القسام تأکید کرد: دشمن صهیونیستی باید بداند تا زمانی که ملت فلسطین امنیت نداشته باشد، آنها نیز لذت امنیت را نخواهند چشید. رسانههای عبری دیروز از تیراندازی به یک خودرو و اتوبوس حامل شهرکنشینان در نزدیکی روستای الفندق در شرق قلقیلیه در شمال کرانه باختری خبر دادند. طبق گزارش رسمی رادیو ارتش اسرائیل، ۳ صهیونیست در این عملیات کشته شده ۹ نفر دیگر زخمی شدند. با آنکه هویت مجریان این عملیات همچنان مکتوم است، اما طبق گزارشهای اولیه آنها ۲ فلسطینی بودهاند که موفق به فرار شدهاند.
ارتش رژیم صهیونیستی، نظامیان بیشتری را به منطقه عملیاتی در نزدیکی «کدومیم» واقع در شمال کرانه باختری گسیل کرده و یک فروند بالگرد هم به محل حادثه فرستاده شده است. ارتش رژیم صهیونیستی همچنین در اطراف روستای مجاور محل این حمله یک کمربند امنیتی گستردهای ایجاده کرده است. علاوه بر حماس گروههای مختلف مقاومت فلسطین از این عملیات پیروزمندانه که عنوان «کدومیم» را بر آن نهادهاند، تجلیل کردهاند. کمیتههای مقاومت فلسطین با صدور بیانیهای اعلام کرد این عملیات پاسخی طبیعی و قانونی به جنگ نسلکشی، پاکسازی نژادی، کشتارهای وحشیانه در نوار غزه و نقشههای شوم رژیم صهیونیستی برای یهودیسازی و الحاق کرانه باختری است. در این بیانیه همچنن اشاره شده است: این عملیات سیلی محکمی به تمام دستگاههای اطلاعاتی، امنیتی و نظامی رژیم صهیونیستی و بیانگر شکستهای پیدرپی این رژیم و سران جنایتکار آن است... عقربههای ساعت به عقب باز نخواهند گشت و مقاومت با وجود تمام تلاشهای دشمن برای تضعیف آن از طریق عملیاتهای امنیتی، قادر است به اهداف خود برسد و با قدرت، توانمندی و ابتکار به دشمن صهیونیستی ضربه بزند.
منبع: وطن امروز