کیان مدیر توسعه و نوآوری مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات بیمه مرکزی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: از اسفند ۱۴۰۲ موضوع حذف کاغذ از فرآیند رسیدگی بیمه تکمیلی با نسخ دارویی آغاز شد فرآیند هم به این شکل است که دادهها از سمت وزارت بهداشت برای بیمه مرکزی ارسال و بر اساس هاب درمان در بیمه مرکزی این اطلاعات را به شرکتهای بیمه ارسال کردهایم؛ در شرکتهای بیمه تکمیلی نیز عملیات بررسی و ارزیابی نسخ الکترونیک انجام و در نهایت در پرداختها لحاظ میشود. فاز دوم این فرآيند از ابتدای آبان ماه ۱۴۰۳ برای سه حوزه تصویربرداری، آزمایش و ویزیت هم شروع شد.
این مقام مسئول میگوید: از یک فروردین ۱۴۰۳ تا ۳۰ آذرماه ۱۴۰۳ برای نسخه نویسی و نسخهپیچی کلیه خدمات و دارو تعداد ۶۰ میلیون و ۲۶۲ هزار و ۷۶۶ نسخه از تامین اجتماعی و تعداد ۱۶ میلیون و ۳۸۴ هزار و ۴۰۸ نسخه از بیمه سلامت دریافت شده است.
او افزود: نسخه نویسی معادل دستور یا تجویز پزشک است و در آن هیچ مبلغی وجود ندارد و صرفاً در فرآیند رسیدگی بیمهها کاربرد دارند و نسخه پیچی معادل صورتحساب مراکز درمانی است و کلیه اقلام با مبالغ در نسخه پیچی وجود دارد. از این تعداد برای تامین ۱۴ میلیون و ۶۱۰ هزار و ۸۰۵ فقره آن برای نسخه پیچی است و برای سلامت هم تقریباً ۸ میلیون و ۵۲ هزار و ۲۳۷ فقره نسخهپیچی است.
این مقام مسئول میگوید: در کل از آبانماه روند ارسال اطلاعات از سمت بخشهای مختلف سرعت بهتری گرفته است، اما همچنان نسخ دارویی علیرغم کمیت بیشتر ولی کیفیت اطلاعات ارسالی مناسب نیست و نیازمند ضمانت اجرایی و نظارت بیشتر بر روی مراکز درمانی بالاخص داروخانهها در طرح سلامت الکترونیک است.