رئیس صندوق توسعه ملی گفت:طبق آخرین ترازنامه منتشر شده از صندوق توسعه ملی، این صندوق تا پایان آذر ماه سال ۱۴۰۳ حدود ۹۶.۵ میلیارد دلار از بخش دولتی و حاکمیتی طلب دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ محبوبه کباری - مهدی غضنفری رئیس صندوق توسعه ملی در جمع خبرنگاران گفت: صندوق توسعه ملی، تا پایان آذر ماه سال ۱۴۰۳ حدود ۹۶.۵ میلیارد دلار از بخش دولتی و حاکمیتی طلب دارد همچنین طبق آخرین ترازنامه منتشر شده از صندوق توسعه ملی، این صندوق تا پایان آذر ماه سال ۱۴۰۳ حدود ۹۶.۵ میلیارد دلار از بخش دولتی و حاکمیتی طلب دارد.

 غضنفری اظهار کرد: کشور  در شرایط ناترازی برق  قرار دارد در همین زمینه  ابزارهای خود را بازتعریف و به اسم سپرده گذاری نامقید شماره دو  برای کاهش ریسک، وثایق نامقید را برای صندوق ارائه کرده ایم و بدهی شرکت های حرارتی به صندوق ارائه کرده ایم تا مانع همکاری با بانک ها نشود بنابراین بانک هایی که به ما بدهکار هستند می توانند از منابع صندوق استفاده کنند اما از بدهی قبلی چشم‌پوشی نمی‌کنیم.

وی ادامه داد: در عاملیت شماره دو نقش فعالتری داریم بنابراین خطوط اعتباری جدید برای همه بانک‌ها تعریف می‌کنیم که بدهی های قبلی مانعی برای آن نباشد.
غضنفری با بیان اینکه صندوق هیچ مانعی برای تامین مالی نیروگاه‌های تجدیدپذیر برای بانک ها نیست یادآور شد:از وزارت نیرو می‌خواهیم عدد واقعی ارزبری نیروگاه خورشیدی را دقیقتر برآورد کند.

رئیس صندوق توسعه ملی اظهار کرد: وقتی بیش از نیاز ارز از ما میخواهند باید آن را به ارز روز پس بدهند که بر اساس رقم ETS و بازار توافقی است ما ارز دادیم ارز می‌گیریم بنابراین بخش خصوصی به اندازه نیازش ارز بگیرد، مازاد ارز گرفتن به صلاحش نیست. لذا رقمی که وزارت نیرو به ما می‌گوید ملاک تصمیم گیری است.

او بیان کرد: تولیدکنندگان هستند که از ما تسهیلات میگیرند و با آن نیروگاه تجدیدپذیر ایجاد میکنند و برق تولیدی خود را یا خودشان مصرف می‌کنند یا به وزارت نیرو بفروشند یا در بورس انرژی سبز به فروش می‌رسانند ما باید منابع را به بخش خصوصی بدهیم و وثایق مناسبی بگیریم. دولت هم مصوباتی دارد که به آنها زمین بدهد تا پنل ها را نصب کنند؛ اما دکل ها و شبکه و‌ سوئیچینگ در اختیار دولت است.

غضنفری  در پاسخ به این سوال که شنیده شده قرار است از محل صندوق توسعه ملی عددی به بورس تزریق شود و برخی این عدد را ۷۰۰ میلیارد تومان عنوان کردند، آیا آن را تأیید می‌کنید؟ و اینکه به طور کلی برنامه‌ای برای حمایت از بورس دارید یا دولت چنین مطالبه‌ای از شما داشته است؟ گفت: در دولت دوازدهم، مصوبه‌ای برای پشتیبانی از بورس در شورای امنیت ملی تصویب شد که صندوق تثبیت بازار سرمایه به وجود بیاید و تعدادی از دستگاه‌ها به آن ورود کنند.

وی ادامه داد: آنجا اسم صندوق توسعه ملی برده شد که در کنار سایرین به صندوق تثبیت‌، واریز داشته باشد از آن روز تا امروز هر دفعه مبلغی را به ریال تبدیل کرده و به صندوق بورس داده ایم.

وی گفت: در طول این سال‌ها صندوق حدود ۱۳۰ همت اقدام ریالی داشته است. در حوزه تثبیت بازار سرمایه حدود ۱۶.۱ همت به صندوق تثبیت پول دادیم و به نوعی در آن سرمایه گذاری کردیم که از این مقدار، مقدار کمی باقی مانده تا تعهد ما نسبت به ۵۱۰ میلیارد دلار تمام شود. تعهدات ما دلاری بوده و آن را ریالی پرداخت کردیم که معادل دلار امروز اگر یک همت دیگر پرداخت کنیم تمام می‌شود.

 غضنفری در خصوص نحوه تامین مالی ایجاد نیروگاه‌های تجدید پذیر گفت: روشی با عنوان تامین مالی نامقید ۲ و عاملیت ۲ تعریف کردیم که تضامینی در لایه‌های بالاتری را  دریافت کنند. این روش مانعی برای تامین مالی این طرح‌ها نیست. ابتدا این نیروگاه‌ها ، طرح‌های خود را به بانک‌ها ارائه می‌کنند، بعد از تایید به صندوق ارجاع می‌شوند و ما هیچ مانعی برای تامین آن نداریم.

 غضنفری گفت: کارشناس رسمی تایید طرح برای ارائه تسهیلات به نیروگاه‌های تجدید پذیر وزارت نیروست و ما خواستارآنیم که هر چه بیشتر در تعیین عدد کارشناسی دقت کنند زیرا گا‌هی در شرایطی مانند ناترازی انرژی ما گا‌ه شاهد تقاضای مازاد نیاز می‌شویم منابع صندوق هم نامحدود نیست و ثانیا تسهیلات است و باید به نرخ ارز ETS بازگردد.

 همچنین در ادامه صادقی عضو دیگر هیئت عامل صندوق توسعه ملی گفت: ما به بانک‌ها اعلام کردیم برای تامین مالی نیروگاه ها، دو برابر اعتبار قبلی تامین مالی خواهیم کرد البته فعالانی که درخواست ایجاد نیروگاه‌های تجدید پذیر دارند بین ۲۰ تا ۲۵ درصد منابع مالی آورده خودشان است و مابقی درخواست ارزی آن‌ها را با کارشناسی وزارت نیرو ، صندوق پرداخت می‌کند.

او ادامه داد: طبق کارشناسی‌های انجام شده به طور میانگین هر هزار مگاوات ۲۵۰ میلیون دلار تامین مالی نیاز دارد. باید اشاره کنم که طرحی با ۱۵۰۰ مگاوات را بانک پاسارگاد در دست انجام دارد که ۷۸۰ میلیون دلار ارزش طرح برآورده شده که سهم صندوق توسعه در این طرح ۵۸۵ میلیون دلار است.

 صادقی افزود:طرحی دیگر از نیروگاه‌های تجدید پذیر با ۱۵۰۰ مگاواتی در گردشگری در دست اجراست. طرحی دیگر در فولاد خوزستان با عنوان سیکل ترکیبی ۵۰۰ مگاواتی است که به ارزش ۳۱۰ میلیون دلار با سهم ۱۶۱ میلیون دلار در دست پرداخت است. نیروگاه خورشیدی ۴۰ مگاوات در بانک خاورمیانه با ارزش ۱۸ میلیون دلار با سهم ۱۲ میلیون دلاری صندوق توسعه در دست تخصیص است و طرحی دیگر با نام مانا انرژی با ارزش ۲۶۰ میلیون دلار با سهم ۱۹۵ میلیون دلار صندوق در دست اجراست.

 صادقی گفت: سهم صندوق توسعه ملی برای مشارکت در تاسیس نیروگاه‌های تجدید پذیر ۲ میلیارد دلار تعریف شده که در سال آتی باید یک میلیارد و ۵۲۱ میلیون دلار به این طرح‌ها بپردازد.

بدهی ۹۶ میلیارد دلاری دولت به صندوق توسعه ملی

بدهی ۹۶ میلیارد دلاری دولت به صندوق توسعه ملی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۷ ۱۵ دی ۱۴۰۳
با ناصر نوسانگیر درمیون بذارید حساب و کتاب کنه دلار رو جقدر بالا ببره تا جبران بشه بدهیشون
آخرین اخبار