باشگاه خبرنگاران جوان؛ عاشوری – رشت در دوران صفویه (در دوازدهمین روز از ماه دی) به عنوان مرکز استان گیلان انتخاب شد، اما این شهر بیش از هزاران سال قدمت دارد.
رشت دارای تاریخی غنی است و در گذشته به عنوان «دارالمرز» شناخته میشد و از نظر جغرافیایی به عنوان بازاری مهم و مرکزی تجاری از جمله معاملات نوغان و ابریشم معروف شده بود. از نظر کشاورزی و گردشگری همچنان از قطبهای اول کشور به شمار میآید.
شهر مفاخر، نخبگان و چهرههای ماندگار، شهر افتخارات علمی، ورزشی و فرهنگی، شهر مشاهیر و قهرمانان، شهر میرزا کوچک خان، شهر ۱۱۰۰ شهید والامقام.
این شهر امروزه به شهر اولینها (اولین شهرداری، شعبه بانک، تئاتر کلاسیک، کتابخانه ملی، راه آهن، داروخانه شبانهروزی ایران، خانه معلولان و سالمندان کشور و ...)، شهر بارانهای نقرهای، شهر همیشه بیدار، شهر تاریخ و طبیعت، شهر خلاق خوراک شناسی و ... هم معروف است.
امروز روز رشت است، فارغ از گله و شکایت و حسرت برای تمام کاستیها، بی نظمیها، عقب ماندگیها و نداشتههای این شهر (که بارها درباره اش نوشتیم و نوشتند) این روز بهانهای است تا برای این شهر زیبا و دوست داشتنی آرزوی توسعه و پیشرفت روزافزون داشته باشیم.
بیشتر بخوانید
در هفته منتهی به این روز (به عنوان هفته رشت) بیش از ۴۰ برنامه در زمینههای ورزشی، فرهنگی و اجتماعی برگزار شد؛ از برپایی نمایشگاه و رویداد کافه، رستوران و صنایع وابسته در راستای معرفی ظرفیتهای این شهر با حضور مهمانان خارجی و داخلی تا اجلاس مجمع مشورتی روسای شوراهای اسلامی شهرهای مراکز استانها و کلانشهرهای کشور به میزبانی رشت، جشنواره تئاتر صاحبدلان، نواختن زنگ روز رشت در مدارس این شهر و برنامههای دیگر.
امروز (چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳) هم نخستین متولدان «روز رشت» امسال که ۲ خواهر دوقلو هستند در یکی از بیمارستانهای این شهر به دنیا آمدند. به همین مناسبت هدیهای از طرف شورای اسلامی شهر رشت، شهرداری و ستاد اجرایی فرمان امام (ره) به والدین این نوزادان دختر اهدا شد.
«اینجا رشت است؛ جایی که آفتاب محبت مردمانش هیچگاه غروب نمیکند. جایی که خداوند در آن سفرهای از برکت و مهربانی گسترده است. جایی که کبوترها از آدم هایش نمیهراسند. شهری که میتوانی دغدغه هایت را بر شاخههای درختانش بیاویزی. اینجا رشت است؛ با تمام زیباییها و کاستی هایش».