به گفته معاون فرهنگی، اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی کاهش آسیب‌های اجتماعی از طریق آموزش و توانمندسازی جامعه امکان پذیر است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ معصومه پهلوان - محمد چکشیان در کارگروه تخصصی پیشگیری، کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی اداره کل کار کردستان  به امید آفرینی در میان جامعه به ویژه جامعه کار و تولید اشاره کرد و افزود: سرمایه اجتماعی اتصال مستقیم به امید دارد و مشارکت بدون امید در جامعه امکان پذیر نیست.

وی یادآور شد: استفاده از ظرفیت رسانه‌ها به ویژه صدا و سیما در امید آفرینی نقش موثری داشته و موجبات رضایتمندی مردم را فراهم خواهد کرد.

چکشیان توجه به تشکلات کارگری و کارفرمایی و استفاده از ظرفیت این تشکلات را در کاهش آسیب‌های اجتماعی مهم و ضروری خواند و گفت: از این ظرفیت‌ها می‌توان ایده‌ها و طرح‌های ملی ایجاد و در راستای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی استفاده کرد.

معاون فرهنگی، اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به مفهوم توسعه کار و تلاش در جامعه اشاره کرد و خواستار آسیب شناسی فرهنگ کار و تاثیر آسیب‌های اجتماعی در میان کارگران وخانواده‌های آنان شد.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان نیز در این نشست با بیان اینکه تنها راه پیشگیری از بروز آسیب‌های اجتماعی، آموزش اثربخش مهارت‌های زندگی در جامعه کار و تولید است، اظهار کرد: جوانان در معرض مستقیم این آسیب‌ها هستند و آموزش‌ها باید در محیط خانواده و آموزش و پرورش شروع شود و فرزندان این مرز و بوم با خطرات آسیب‌های اجتماعی آشنا شده تا در آینده دچار مشکل نشوند.

پیشکاری با بیان اینکه جامعه شریف کارگران نیز از آسیب‌های اجتماعی دور نیستند، برابر فصل هشتم قانون کار، جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی در جامعه کار و تولید را بر عهده وزارت کار دانست.

نهادینه کردن فرهنگ کار و مسئولیت‌پذیری در میان دانش‌آموزان 

معاون فرهنگی، اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اولین جلسه کارگروه استانی ستاد نهضت ملی فرهنگ کار در کردستان هم، با بیان اینکه تبیین فرهنگ کار و مسئولیت پذیری در بین خانواده‌ها به رشد اقتصادی کشور کمک خواهد کرد، گفت: در نظام آموزشی با گنجاندن درس‌هایی از منزلت کار و تلاش در جامعه، این فرهنگ در میان دانش آموزان نهادینه شود.

 چکشیان، اظهار کرد: از مهمترین موانع تولید در کشور، موانع فرهنگی بوده که جامعه با آن رو‌به‌رو است.

وی با بیان اینکه فرهنگ کار مختص جامعه کار و تولید نیست بلکه همه جامعه را در بر می‌گیرد، به نقش تحولات دیجیتال، رسانه‌ها و مطبوعات در زمینه فرهنگ کار اشاره کرد و افزود: فرهنگ کار مسئله اول و اولویت وزارت کار است و باید بیشتر به آن توجه شود.

معاون فرهنگی، اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: اگر فرهنگ کار در جامعه نهادینه شود به طور قطع گام‌های بلند در جهت رشد تولید برداشته خواهد شد و در نهایت شاهد رونق اقتصادی و بهبود وضعیت معیشتی خانواده‌ها خواهیم بود.

به گفته چکشیان، شخصیت‌سازی، تولید محتوای درسی، سبک مدیریت، توجه به بهره‌وری و توجه به تعالی و کرامت انسانی از عوامل موثر در ترویج فرهنگ کار است که باید مورد توجه قرار بگیرد.

وی با بیان اینکه نهضت ملی ارتقا و تعالی فرهنگ کار را در وزارت تعاون دنبال می‌کنیم و اثربخشی کار را در این هدف‌گذاری مدنظر داریم، یادآور شد: باید منزلت فرهنگ کار در جامعه گسترش یابد و مولفه‌هایی مثل وجدان کاری و مسئولیت پذیری و مشارکت‌های گروهی نیز ارتقا پیدا کند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان هم به تأثیرپذیری فرهنگ عمومی بر فرهنگ کار و تلاش در بین افراد جامعه اشاره کرد و افزود: هنگامی که فرهنگ عمومی که ریشه در همه زوایای زندگی مردم داشته به‌درستی نهادینه شود، تأثیر مثبت آن در تمام ابعاد زندگی افراد به‌ویژه گسترش فرهنگ کار و تلاش و وجدان کاری در واحد‌های اقتصادی مشهود و نمایان خواهد شد.

فرزاد پیشکاری با بیان اینکه در جوامع پیشرفته فرهنگ کار و تلاش جایگاه ویژه‌ای دارد، برلزوم تبیین فرهنگ کار در میان تمام جوامع تاکید کرد.

وی به نقش رسانه‌ها در تبیین فرهنگ کار و تلاش در میان جامعه تاکید کرد و خواستار مشارکت تمامی ادارات و دستگاه‌های اجرایی استان در معرفی و تبیین فرهنگ کار بصورت زیر بنایی شد.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان با بیان اینکه فرصت شغلی وجود دارد، اما نیروی کار ماهر و باتجربه وجود ندارد، فرهنگ سازی در کار را موجب ایجاد رابطه مناسب در بین کارگر و کارفرما و بهبود وضعیت معیشتی کارگران دانست.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.