اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی که مهمان کردستان هستند در نشست شورای برنامه ریزی استان، از بدهکاری و بیکاری مردم با استفاده از تسهیلات تا دیگر موضوعات اجتماعی را مطرح و بررسی کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ پریسا بهرامی - رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در نهمین جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه کردستان با حصور اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: صندوق بازنشستگی به دلیل جانمایی اشتباه کار‌های صورت گرفته، عملا تعطیل است و منابع دولت نیز پاسخگوی نیلز این صندوق نیست.

علی بابایی کارنامی افزود: سرمایه‌گذاری این صندوقی در جایی انجام شده که بازدهی ندارد.

وی گفت: یکی از موضوعات مهم در کردستان این است که با توجه به ظرفیت‌های غنی اقتصادی در کردستان چرا سرانه درآمد خانوار‌های این استان بسیار پایین است.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: با مدیریت مردمی می‌شود به پیشرفت اقتصادی کمک کرد ولی در حال حاضر تسهیلات بانکی مردم را بیکار و بدهکار کرده است.

بابایی کارنامی بر لزوم تشکیل کارگروهی در کردستان به منظور تدوین سند طرح‌های توسعه‌ای تاکید کرد و افزود: از ظرفیت شرکت‌های سرمایه گذاری به ویژه شستا در این زمینه استفاده و برنامه ریزی کوتاه و میان مدت برای استان طرح ریزی شود و کمیسیون اجتماعی نیز مصوبات ویژه و اختصاصی برای کردستان خواهد داشت.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در بودجه ۱۴۰۴ آمادگی داریم تا سقف مالیات عملکردی را برای کردستان کاهش دهیم و با شاخص‌های درآمدی دیگری جایگزین شود.

عمده تسهیلات اشتغال مددجویان منجر به اشتغال نمی‌شود

رئیس سازمان بهزیستی کشور هم گفت: با راه اندازی صندوق حمایت و ضمانت فرصت‌های شغلی مددجویان، وام‌های خوداشتغالی در قالب فعالیت شرکت‌های تعاونی متمرکز می‌شود.

سید جواد حسینی اظهار کرد: نقشه آسیب‌های اجتماعی استان کردستان در مرکز رصد بهزیستی پیگیری و امکانات مداخله‌ای زنجیره‌ای انجام و راهبرد به عنوان سند ارائه خواهد شد.

وی افزود: هشت میلیون نفر در کشور از ۱۷۰ خدمت بهزیستی برخوردارند که تمامی این خدمات در کردستان هم ارائه می‌شود.

وی ادامه داد: در بخشی از خدمات، متقاصی پشت نوبتی داریم که در این سفر تعهد می‌کنیم، آمار متقاضیان دهک‌های اول درآمدی کردستان را تا پایان سال به صفر برسانیم.

رئیس سازمان بهزیستی گفت: در حمل و نقل برون شهری، باید ۵۰ درصد هزینه تردد رایگان باشد که در کردستان ۳۰ درصد تامین شده که ۱۰۰ درصد رایگان شدن را تعهد می‌کنیم.

حسینی با تاکید بر توانمندسازی جامعه هدف بهزیستی در کردستان، گفت: از جامعه هدف ۱۶۰ هزار نفری بهزیستی در کردستان، ۳۵ هزار و ۵۰۰ نفر مستمری ماهانه دریافت می‌کنند که تعدادی که مشمول سفر کارت شوند، بصورت ۱۰۰ درصدی از این خدمت برخوردار خواهند شد.

وی از توانبخشی مبتنی بر محیط به عنوان یکی از کار‌های ارزشمند نام برد و گفت: ۹۵ درصد توانبخشی روستایی مبتنی بر محیط در کردستان محقق شده و تا پایان سال ۱۰۰ درصد می‌شود.

رئیس سازمان بهزیستی به فعالیت ۳۹۷ اورژانس اجتماعی در کشور اشاره کرد و گفت: این واحد‌ها در زمینه خودرو مشکل دارند که بخشی از آن را "ون‌موبایلها" تشکیل می‌دهند که در بحران حضور یافته و به حل آن کمک می‌کنند که امیدواریم نمایندگان به تامین خودرو‌های مورد نیاز کمک کنند.

وی گفت: ۹ اورژانس اجتماعی در کردستان فعال است و در سروآباد نیز این مهم راه‌اندازی می‌شود.

رئیس سازمان بهزیستی با بیان اینکه ۶ هزار ورودی کودک بی سرپرست در سال داریم، اضافه کرد: ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار معلول در کشور وجود دارد که ۹۷ درصد آنان توسط خانواده نگهداری می‌شوند که حق پرستاری آنان ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان است.

حسینی با اشاره به اینکه ۸۴ درصد اشتغال حوزه بهزیستی در کشور محقق شده است، ادامه داد: ۱۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات تکلیفی اشتغال چهار درصد است که غالب آن منجر به اشتغال نمی‌شود.

وی با بیان اینکه ۹۸.۴ وام‌ها خوداشتغالی است، یادآور شد: صندوق حمایت از فرصت‌های شغلی مددجویان بهزیستی ۲ هفته پیش مصوب شد.

رئیس سازمان بهزیستی گفت: در سقز و یکی از حواشی ۵۴ گانه کردستان مشمول طرح پاک (منطقه عاری از بیکاری) می‌شود.

لزوم تغییر نگاه مرکز محور

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی هم گفت: دستیابی کشور به پیشرفت مستلزم تغییر نگاه مرکز پیرامون است که در این صورت وضعیت استان‌های کم برخوردار بهبود می‌یابد.

احمد نادری اظهار کرد: ظرفیت‌های بالقوه استان کردستان بالا ولی هنوز به بالفعل تبدیل نشده است و نیاز به کار و برنامه ریزی زیادی در این خصوص داریم.

وی با اشاره به اینکه در کشور دچار نگاه مرکز پیرامونی شده‌ایم و این باعث شده پیشرفت متوازن دنبال نشود، افزود: حجم عظیم مهاجرت به مرکز نتیجه وجود چنین نگاهی است تغییر این نگاه در راستای دستیابی به پیشرفت جامعه ضروری است.

سرمایه گذاری شستا در معدن طلای سقز

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی (شستا) هم گفت: این شرکت در معدن طلای سقز بیش از سه همت سرمایه گذاری می‌کند.

محمدرضا سعیدی اظهار کرد: حضور قدرتمندانه‌ای در کردستان داریم و در ۲ پروژه مهم در این استان سرمایه گذاری کرده‌ایم و برای پروژه طلای قلقله سقز بیش از ۳ همت داریم سرمایه گذاری می‌کنیم و در آینده‌ای نزدیک شاهد بهره برداری از این واحد خواهیم بود.

وی با اشاره به اینکه یکی از بزرگترین مراکز تولید لاستیک کشور را در استان کردستان داریم، افزود: هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان برای گروه بارز تصوبب کردیم که عمده آن به کردستان اختصاص می‌یابد.

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی (شستا) ادامه داد: از این به بعد بر روی توسعه کارخانه بارز کردستان تمرکز می‌کنیم و تا کمتر از ۲ سال دیگر تولید لاسیتک خودرو در این واحد ۲ برابر می‌شود.

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی پیشنهاد داد مرکز نوآوری  در کردستان ایجاد شود.

موانع فرهنگی مهمترین مانع تولید

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز گفت: مهمترین موانع تولید بیش از موانع عملیاتی و مادی، موانع فرهنگی بوده و سند ارتقا فرهنگ کار پاسخ به این مسئله راهبردی کشور است.

محمد چکشیان اظهار کرد: پیری جمعیت و روایت‌های فساد به فرهنگ و منزلت کار ضربه زده و سرمایه اجتماعی را دچار افت کرده است.

وی افزود: تقویت مولفه‌هایی که در ارتقای فرهنگ کار و تلاش مؤثر هستند، شامل ارتقای منزلت کارگر و علاوه بر آن مؤلفه‌های فرهنگی کار مانند وجدان کار، مهارت‌افزایی، مشارکت و تعاون، مدنظر است.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه موانع فرهنگی بیش از موانع تولید باعث کاهش تولید شده است، اضافه کرد: به صورت ویژه بر روی دوره‌های آموزشی پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی تمرکز شده است.

چکشیان به برگزاری جشنواره امتنان به عنوان بستر شناسایی نیرو‌های خلاق و نخبه جامعه کار اشاره کرد و گفت: ۶۳۱ کردستانی در این جشنواره شرکت کرده‌اند.

سرمایه گذاری شستا کافی نیست

استاندار کردستان گفت: سرمایه گذاری شستا در این استان تنها به ۲ مجموعه خلاصه می‌شود و این کافی نیست.

آرش زره تن لهونی با بیان اینکه شستا در ۲ مجموعه لاستیک بارز و طلای سقز سرمایه گذاری کرده است، گفت: کل سرمایه گذاری انجام شده در شرکت‌های سرمایه گذاری وزارت تعاون در کردستان تنها به ۲ مجموعه خلاصه می‌شود و این کافی نیست.

وی اضافه کرد: برای هر شهرستان استان متناسب با ظرفیت‌های آن مجموعه شرکت‌های سرمایه گذاری وابسته به وزارت کار در یک واحد تولیدی سرمایه گذاری کند.

استاندار کردستان با بیان اینکه انتظار نگاه ویژه نسبت به استان داریم، افزود: پهنه طلا را در اختیار شرکت‌های علاقمند به سرمایه گذاری قرار می‌دهیم لذا انتظار داریم در قبال واگذاری این پهنه، شرکت شستا ۲ واحد تولیدی در استان ایجاد کند.

استاندار کردستان اضافه کرد: شرکت شستا اگر در کردستان لاستیک بارز را ایجاد کرده مصوبه سفر رهبر معظم انقلاب در سال ۱۳۸۸ به استان بوده است لذا انتظار سرمایه گذاری‌های بیشتری را از این شرکت داریم.

لهونی یادآور شد: بیمه تامین اجتماعی ۵۰۰ میلیارد تومان به بیمارستان‌های استان بدهی دارد و همین باعث شده خدمات بهداشتی و درمانی ما ضعیف شود لذا می‌طلبد این میزان بدهی سریع‌تر پرداخت شود.

وی بیان کرد: یکی از بانک‌های زیرمجموعه وزارت تعاون در استان ۶۵ درصد منابع را تسهیلات پرداخت می‌کند و اگر در حد ۱۰۰ درصد آنرا تخصیص ندهد، اقدام صحیحی نیست.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.