به گفته یک متخصص بیهوشی، ورود هوش مصنوعی به این عرصه به دلیل نداشتن احساسات می‌تواند چالش‌هایی ایجاد کند.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ فاطمه کربلایی - اسدالله سعادت نیاکی، متخصص بیهوشی در گفت‌و‌گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره چالش‌های استفاده از هوش مصنوعی در رشته بیهوشی مطرح کرد: «ما موظف هستیم همگام با پیشرفت فناوری‌های نوین، در عرصه پزشکی به ویژه در رشته بیهوشی، مراقبت ویژه و درد  از این فناوری‌ها استفاده کنیم.»

اسدالله سعادت نیاکی ادامه داد: «آن چیزی که در سال‌های گذشته ما در مورد هوش مصنوعی با آن سروکار داشتیم، بیشتر اقدامات مکانیکال و فیزیکال بوده است. در جراحی‌های از راه دور و جراحی‌های به خصوص دقیق که نیاز بود خطای انسانی به حداقل برسد و کار به صورت عالی انجام شود، از هوش مصنوعی استفاده می‌شد.»

این متخصص بیهوشی گفت: «امروزه که هوش مصنوعی توسعه پیدا کرده، ما با یک چالش مواجه هستیم.‌ آن هم این است که حیطه این فناوری فیزیکال و مکانیکال است و آن بخشی که مربوط به احساسات است در ماشین نداریم. کار پزشکی یک کاری است که در کنار علم، باید تمام احساس هم در آن مداخله داشته باشد و این که امروز می‌گوییم هوش مصنوعی نمی‌تواند کار یک پزشک، پرستار یا پیراپزشک را انجام دهد مربوط به بخش احساسات است. بیمار در کنار طبابت، استفاده از دارو و امکانات تکنولوژی نیاز به مراقبت و توجه روحی و روانی دارد. این مورد را هوش مصنوعی هر چقدر هم پیشرفت کند، نمی‌تواند پوشش دهد.»

اسدالله سعادت نیاکی افزود: «به همین دلیل ما علی رغم این که شاهد پیشرفت و توسعه این فناوری هستیم، باید ببینیم آیا هوش مصنوعی که امروزه ادعا‌هایی در زمینه بخش احساسات هم دارد، می‌تواند در بخش احساسات که واقعا لازم و مکمل درمان است؛ برای بیمار  قدم‌هایی را بردارد یا خیر. من فکر می‌کنم صاحب نظران، صاحبان این تکنولوژی و پیشروهای این رشته باید در فکر این باشند که هوش مصنوعی را چقدر می‌توان وارد حیطه احساسات یا حمایت روحی و روانی بیماران کرد.»

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار