به گفته یک فیزیولوژیست ورزش، هر چقدر عضله در بدن کمتر باشد، کنترل قند در افراد دیابتی سخت‌تر می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ فاطمه کربلایی - مرجان افغان، فیزیولوژیست ورزش و کارشناس تغذیه در گفت‌و‌گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، پیرامون ورزش‌های مناسب برای دیابتی‌ها بیان کرد: «با توجه به این که ثابت شده ورزش می‌تواند نقشی مشابه نقش انسولین داشته باشد، افراد مبتلا به دیابت در کنار رعایت سایر جنبه‌های کنترل بیماری از جمله دارو، تغذیه و چکاپ‌های روتین که باید انجام دهند؛ اگر ورزش را حداقل یک روز در میان در برنامه خود بگنجانند، می‌توانند قند خون خود را بسیار بهتر کنترل کنند.»

این فیزیولوژیست ورزشی توضیح داد:« اثر ورزش بر می‌گردد به این که ما مقدار عضلات بدن را حفظ کنیم. مخصوصا با افزایش سن که بافت عضله رو به کاهش می‌رود، کمک می‌کنیم با ورزش‌های قدرتی این عضلات علاوه بر این که کاهش پیدا نکنند، افزایش هم پیدا کنند. هر چقدر توده عضلانی در بدن بیشتر شود، کنترل قند بهتری داریم؛ چرا که مصرف کننده اصلی قند در بدن عضله است و هر چقدر عضله کمتر باشد، کنترل قند سخت‌تر می‌شود.»

مرجان افغان ادامه داد: «در کنار ورزش‌های قدرتی می‌توانیم ار ورزش‌های هوازی مثل پیاده روی هم استفاده کنیم؛ اما هیچ کدام از این‌ها به تنهایی نمی توانند کنترل کامل و جامع را به ما بدهند. در کنار این‌ها تمرینات تعادلی را پیشنهاد می‌کنیم که خطر افتادن را در بیماران کاهش دهیم؛ چرا که خیلی از این بیماران علاوه بر دیابت، مبتلا به پوکی استخوان هم هستند و اگر عدم تعادل باعث افتادن آن‌ها شود، ممکن است شکستگی های لگن پیش آید که اوضاع را در کنترل دیابت سخت‌تر می‌کند.»

فیزیولوژیست ورزش و کارشناس تغذیه تاکید کرد: «افرادی که سن بالا دارند، به خاطر مشکلات مفصلی مثل زانو درد، کمر درد، مشکلات گردن و دیسک‌های مختلف، حتما باید تحت نظر متخصص فیزیولوژیست ورزش و فعالیت‌های خود را چه در منزل و چه کلینیک‌های ورزشی انجام دهند. این افراد با توجه به مشکلات مفصلی و درد‌هایی که دارند، برنامه ورزشی مخصوص دریافت می‌کنند. این برنامه‌ها باعث کاهش عوارض آسیب‌ها، بهبود زانو درد، کمر درد و در نهایت بهبود کیفیت زندگی در این افراد به ویژه سالمندان می‌شوند.»

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.