باشگاه خبرنگاران جوان؛ سید سجاد حسنی بالاجاده - عباسعلی وفائی نژاد مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مازندران گفت: استان مازندران در تولید چندین قلم محصول کشاورزی رتبه برتر کشور را دارا میباشد، اما در تولید گندم با توجه به محدودیتهای زمین و شرایط خاص اقلیمی با کمبود و عدم تامین نیاز از طریق تولید در استان مواجه است.
او افزود: ۸۰ درصد گندم مورد نیاز استان میبایست از مبادی متنوعی وارد استان شود، اما علیرغم این محدودیتها اجازه بروز چالش جدی در تامین گندم با کیفیت برای مصرف استان را ندادیم و تا امروز هیچ کارخانهای بدون گندم کیفی نمانده است.
عباسعلی وفائی نژاد گفت: پخت نان ماکول و مطلوب نیاز به تولید ماده اولیه یعنی گندم با کیفیت و سپس بهره برداری از شرایط، ابزار و امکانات مناسب برای تولید آرد با کیفیت و سپس هنر یک نانوای ماهر در تولید نان با کیفیت دارد و عدم برخورداری از هریک از حلقههای این زنجیره، ما را در محصول نهایی با چالش مواجه خواهد کرد.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مازندران با طرح یک پیشنهاد راهکاری برای عیارسنجی محصول تولیدی توسط کارخانجات را ارائه کرد و گفت: مسئولین فنی و تولید کارخانجات آردسازی استان، ساعتی از وقت خود را با یک نانوا که با محصول آن کارخانه نان تولید میکند همراه باشند تا با چگونگی عمل آوری آرد و نحوه پخت انواع آرد تولیدی خود آشنا شوند.
او افزود: این کار موجب میشود مسئول فنی این ارزیابی را داشته باشد که تفاوت نوع گندم موجود در کارخانه موجب تولید چه نوع آردی میشود و ضمن آشنایی با نحوه پخت آرد، ارتقای کیفیت در محصول نهایی رقم خواهد خورد.