باشگاه خبرنگاران جوان؛زهره شعبانی - منصور دیان اردستانی،معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم درباره وضعیت پرورش بوقلمون در قم گفت:هفت واحد صنعتی پرورش بوقلمون گوشتی به ظرفیت ۴۰ هزار و ٢٠٠ قطعه در استان قم موجود است که در سال ۱۴۰۲ تعداد ۶ واحد از آنها به ظرفیت ٣٨ هزار و ٢٠٠ قطعه فعال بوده و در مجموع ٥٥ هزار و ٣٢٠قطعه جوجه ریزی نمودهاند.
او ادامه داد:پرورش معمول بوقلمون گوشتی به مدت چهار ماه انجام میشود که بعد از این مدت و با رعایت استانداردهای لازم وزن بوقلمون به ۱۳ تا ۱۶ کیلو بسته به نژاد و رعایت استانداردهای پرورش میرسد.
دیان اردستانی گفت:ضریب تبدیل غذایی بوقلمونها نسبت به سن پرورش متفاوت بوده و در نژادهای صنعتی مدرن معمولاً ۵/۲ الی ۵/۳ است یعنی به افزایش سن نگهداری این میزان افزایش یافته و به ازای هر ۲/۵ الی ۳/۵ کیلوگرم غذای مصرفی ۱ کیلوگرم وزن زنده به دست میآید که امروزه موسسات اصلاح نژادی توانستهاند این مقدار را با روشهای اصلاحی بهبود بخشند.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم ادامه داد: معمولا بوقلمونهای ماده را در ۱۶ هفتگی به بازار می فرستند، زیرا پس از آن دیگر رشد نمیکند ولی بوقلمون نر را تا ۲۶ هفتگی نگاه میدارند. وزن زنده بوقلمونهای ماده ۷/۵ – ۸ کیلوگرم و وزن نرها در حدود ۱۲- ۱۳ کیلوگرم است که البته این مقادیر برای نژادهای مختلف متفاوت است.
دیان اردستانی گفت:طبع گوشت بوقلمون گرم وتر بوده و منبعی غنی از پروتئین محسوب میشود که میتواند در رشد بافت و ترمیم بافتهای آسیب دیده موثر باشد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم ادامه داد:گوشت سفید بدون پوست بوقلمون همچنین دارای چربی اشباع و کلسترول کمتری نسبت به گوشت مرغ و گاو است؛ این نوع گوشت منبع غنی از امگا ۳ است که باعث باز شدن عروق بدن شده و به کاهش کلسترول کمک میکند، همچنین از مزمن شدن بیماریها جلوگیری میکند.
او ادامه داد:گوشت بوقلمون به دلیل عدم وجود چربی میان بافتی و بافت خاصی که دارد، هنگام طبخ برخلاف گوشت مرغ، گوساله و گوسفند، حجم خود را از دست نمیدهد.