باشگاه خبرنگاران جوان؛ محبوبه کباری - وحید وحید زاده کارشناس اقتصاد مالیاتی در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه طرح نشان دار کردن مالیات ها نقش بسیار موثری در بهبود و تکمیل پروژه های نیمه تمام دارد گفت: پرداخت مالیات خود باعث می شود که زمینه برای تکمیل پروژههای نیمه تمام عمرانی از جمله بیمارستان ، مدارس و مراکز تجاری در دستور کار قرار گيرد و ما شاهد توسعه بسیاری از بخش ها در شهرهای مختلف و مناطق محروم کشور باشیم.
وی ادامه داد: تکمیل پروژههای زیرساختی یکی از مهمترین اقدامات در حوزه طرح نشان دار کردن به شمار می رود که اجرای اینطرح باعث شده رونق به مناطق محروم کشور بازگردد و همین امر زمینه را برای افزایش انگیزه مودیان مالیاتی فراهم می کند.
وحید زاده با بیان اینکه از طریق طرح نشاندار کردن مودیان می توانند به صورت برخط و مستقیم محل هزینه کرد مالیات خود را مشخص کنند، بیان کرد: این طرح تا حد زیادی به عنوان مشوق برای مالیات دهنده عمل می کند. زمانی که افراد بدانند مالیات پرداختی در کدام پروژه و استان به کار می افتد، با رضایت بیشتری به پرداخت مالیات مبادرت می کنند.
کارشناس اقتصادی با بیان اینکه اصولاً در کشورهای پیشرفته مالیات منبع درآمدی برای انجام پروژه های زیرساختی است گفت: در بسیاری از کشورهای پيشرفته درآمد کشور از محل مالیات است و از این طریق کشور اداره می شود. متأسفانه فرهنگ مالیاتی در کشور ما قوی نیست و در این زمینه ضعف داریم. باید با اجرای اقداماتی مانند طرح نشاندارکردن مالیات توسط مودیان به سمت تقویت فرهنگ مالیاتی کشور برویم و از این محل به تأمین منابع مورد نیاز برای اداره کشور و انجام پروژه های زیرساختی و عمرانی مبادرت کنیم.
وی با اشاره به اینکه در کشورهای پیشرفته بخش قابل توجهی از بودجه کشور از محل مالیات تأمین می شود گفت: هم اکنون حدود ۴۰ درصد از بودجه کشور ما از این محل تأمین می شود و قبلاً مالیات سهم بسیار کمتری در بودجه داشت.
کارشناس اقتصادی مالیاتی با بیان اینکه برای اولین بار امسال ۳۵۰ هزار نفر با شرکت در طرح نشان دار کردن مالیات، محل مصرف مالیات را خود انتخاب کردند گفت: حدود ۲۰۰۰ پروژه در کشور با طرح نشان دار کردن مالیات تامین مالی شد که، ساخت و تجهیز ۳۲۴ مدرسه، ۳۶۴ پروژه آبرسانی، ۲۰۳ بیمارستان، اورژانس و خانه بهداشت بخشی از این پروژه ها بود.