باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی - یک مطالعه جدید نشان داده است که تغییرات ساده رژیم غذایی ممکن است به کند کردن رشد سرطان پروستات اولیه، به ویژه در بیمارانی که برنامههای نظارت فعال دارند، کمک کند.
برنامههای نظارت فعال به عنوان یک روش درمانی که بر پایش منظم سرطان بدون مداخله فوری با جراحی یا درمانهای سنتی متکی است، تعریف میشود.
نتایج مطالعه جدید نشان داد که پیروی از رژیم غذایی کم اسید امگا ۶ و غنی از امگا ۳، علاوه بر مصرف مکملهای روغن ماهی، به کاهش سرعت رشد سلولهای سرطانی پروستات در مردان در مراحل اولیه کمک میکند.
محققان همچنین توضیح دادند که این تغییرات رژیم غذایی ممکن است نیاز به درمانهای تهاجمیتر را به تعویق بیندازد.
این مطالعه نشان داد که خوردن مقادیر زیادی ماهی، روغن زیتون و گردو، در حالی که مصرف سیب زمینی سرخ کرده، بیسکویت و مایونز را محدود میکند، ممکن است به کند کردن رشد سرطان پروستات اولیه کمک کند.
این مطالعه بر روی ۱۰۰ مرد مبتلا به سرطان پروستات کم خطر یا متوسط که تصمیم به دنبال کردن یک برنامه نظارت فعال داشتند، انجام شد.
شرکت کنندگان به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. یک گروه به رژیم غذایی عادی خود ادامه دادند. گروهی به مدت یک سال از رژیم غذایی کم امگا ۶، سرشار از امگا ۳ و مکملهای مکمل روغن ماهی پیروی کردند.
شرکت کنندگان در گروه دوم توصیههایی در مورد جایگزینی غذاهای پرچرب و پر کالری با جایگزینهای سالم مانند روغن زیتون یا لیمو و سرکه به عنوان جایگزینی برای سسهای سنتی سالاد دریافت کردند.
محققان همچنین به شرکت کنندگان توصیه کردند که مصرف غذاهای سرشار از امگا ۶ مانند سیب زمینی سرخ کرده، کلوچه ها، سس مایونز و غذاهای فرآوری شده را کاهش دهند.
شاخصی به نام Ki-67 مورد بررسی قرار گرفت که سرعت تقسیم سلولهای سرطانی را نشان میدهد (شاخص کلیدی توسعه سرطان و پیش بینی گسترش و بقا).
نتایج نشان داد که کاهش ۱۵ درصدی در شاخص Ki-67 در گروه رژیم غذایی غنی از امگا ۳ و کم امگا ۶ در هنگام مصرف مکملهای روغن ماهی وجود دارد.
در گروهی که رژیم غذایی عادی را ادامه دادند، ۲۴ درصد افزایش در همین شاخص مشاهده شد.
به گفته دکتر ویلیام آرانسون، استاد اورولوژی در دانشگاه کالیفرنیا و نویسنده اصلی این مطالعه، این گام مهمی به سوی درک چگونگی تأثیر رژیم غذایی بر نتایج سرطان پروستات است.
دکتر ویلیام آرانسون گفت:« از جمله رژیم غذایی، برای کنترل نتایج ما نشان میدهد که یک اصلاح ساده در رژیم غذایی ممکن است رشد سرطان را کند کند و نیاز به مداخلات درمانی تهاجمیتر را به تعویق بیندازد.»
علیرغم نتایج دلگرم کننده، این مطالعه تفاوت قابل توجهی را در سایر شاخصهایی که معمولاً برای ردیابی پیشرفت سرطان پروستات استفاده میشود، نشان نداد.
این مطالعه در مجله Clinical Oncology منتشر شد.
منبع: دیلی میل