سرهنگ کارآگاه محمدرضا افراز درباره تاثیر دربهای ضدسرقت توضیح داد و گفت: موضوع حفاظت از منازل با صرف هزینههای معقول همواره دغدغه بسیار مهم هر خانواده ایرانی به شمار میرود، زیرا راههای مختلفی وجود دارد تا سارقان با توسل به آنها وارد منزل شوند که ورود از درب اصلی، یکی از سادهترین راهها برای آنهاست؛ زیرا بیشتر دربهای چوبی (معمولی) در گذشته و حال به عنوان درب آپارتمان یا محل کار از آنها استفاده میشود.
وی افزود: دربهای ضدسرقت به دربهایی گفته میشود که تحت هیچ شرایطی امکان ورود سارقان نباشد. پس میتوان گفت دربهای مورد اشاره موجود در بازار، صرفاً دارای ضریب ایمنی بالایی هستند نه اینکه ضدسرقت باشند.
رئیس اداره مبارزه با سرقت منزل پلیس آگاهی فراجا با بیان اینکه یکی از معایب اساسی این درب ها، نام و عنوان آن (ضد سرقت) است که انتظار کاذب برای شهروندان و مصرفکننده ایجاد میکند، گفت: اگر دربهای ضد سرقت موجود در بازار را با این امید خریداری کنید که تحت هیچ شرایطی قابل نفوذ و بازشدن توسط سارقین نیستند، کاملاً اشتباه بوده، زیرا این تفکر منجر میگردد شهروندان بسیاری از اموال باارزش و گرانبهای خود را مثل وجه نقد، ارزهای خارجی، طلا و جواهرات و ... را با اطمینان در منزل نگهداری کنند.
وی ادامه داد: بعضاً در برخی پروندههای سرقت منزل مشاهده شده سارقان به روشهای مختلف از اینگونه دربها نیز ورود میکنند، اما این را بدانیم این دربها نسبت به نمونه معمولی موجود در بازار بسیار مقاومتر بوده و حتی در بسیاری از موارد سارقان حرفهای و غیرحرفهای موفق به بازکردن اینگونه دربها نشدهاند.
سرهنگ افراز تصریح کرد: اینگونه دربها برخلاف دربهای معمولی در مقابل هرگونه فشار، برش، اهرم و دستکاری قفل توسط سارقان دارای ایمنی بالایی هستند.
این مقام انتظامی خاطرنشان کرد: نصب درب ضد سرقت یکی از بهترین روشها برای ایمنسازی ورودی ساختمان بوده و از آنجایی که اکثر سارقان برای ورود به ساختمان، از درب اصلی استفاده میکنند؛ استفاده از درب ضد سرقت (درب با ایمنی بالا) و پوشش این قسمت از ساختمان با این دژ مستحکم میتواند خیال شما را تا حدود زیادی از بابت امنیت راحت کند.
رئیس اداره مبارزه با سرقت منزل پلیس آگاهی فراجا تاکید کرد: اینگونه دربها تاکنون تحت عنوان دربهای ضدسرقت از سوی پلیس آگاهی تایید نشده است؛ اما صرفاً به عنوان دربهایی با ضریب ایمنی بالا در راستای جلوگیری از سرقت برای استفاده پیشنهاد میشود.
منبع: پلیس
این جناب سرهنگ عزیز هم اگرچه قسمت بزرگی از صحبتاشون کاملا درسته ولی اگر ویدیوهای اینستاگرام ما را تماشا کنید میبینید که روسای ادارات آگاهی و حتی سرتیپ موذن، معاون اسبق کل سرقت پلیس آگاهی کشور در مصاحبه تلویزیونی با آقای دلاوری به صراحت گفتند که اصلا من نمیدونم کی اسم این درها را ضد سرقت گذاشنه چون اونی که ما در پرونده ها میبینیم اینه که این دربها به راحتی باز میشن.
پس یادتون باشه که چون روشهای سارقین برای ورود از درب متفاوته و برای مثال یک گروه از سارقین فقط قفلها را با پیچگوشتی، انبر قفلی یا دیلم تخریب میکنند و گروهی دیگر از سارقین از ابزارهای قفل بازکنی که به شاه کلید معروف هستند استفاده میکنند و گروهی دیگر از سارقین هم انواع مختلفی از کلید را با خودشون میارن و روی قفل امتحان میکنند که نشون میده ورود از درب فقط از طریق بازکردن یا تخریب قفل انجام میشه و نه تخریب درب که فروشنده ها با این بهانمه که ساختار درب ما چنین و چنانه دربهاشون را ضد سرقت معرفی میکنند و به کسی نمیگن که هیچ سارقی به درب کار نداره وقتی میتونه بره راحتی قفل را باز یا تخریب کنه و در واقع این اشتباه که پلیس همیشه تکرار میکنه که سارقین درب را تخریب کردند یعنی در واقع وقتی داشتن قفل را تخریب میکردند باعث شدند مثلا دماغه درب فرو بره یا جای دستگیره خراب بشه وگرنه سارقین که احمق نیستند با سر و صدا کردن تو محیط آپارتمانها برای تخریب درب، بازی پلیس بیا منو بگیر راه بندازن