رئیس کمیسیون عمران حمل و نقل شورای شهر تهران گفت: متاسفانه قوانین مربوط به تصادفات در کشور بازدارنده نیستند و باید بازنگری شوند.

باشگاه خبرنگاران جوان - سید جعفر تشکری هاشمی، رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران در تذکر پیش از دستور سیصد و پانزدهمین جلسه شورای شهر تهران و با اشاره به پویش «نه به تصادف» گفت: اواخر اسفند ماه سال گذشته نگرانی جدی در جامعه نخبگان و در بین مقامات و مسئولان کشور مطرح شد تا به پدیده خانمان‌سوز تصادف که خانواده‌های ایرانی حداقل یک مورد آن را تجربه کرده‌اند رسیدگی کنند و برهمین اساس پویش و کارزاری تحت عنوان «نه به تصادف» در کشور ایجاد شد. 

وی ادامه داد: سالانه ۲۰ هزار نفر در تصادفات کشته و ۴۰۰ هزار نفر نیز مصدوم می‌شوند، اینها تنها آمار نیستند بلکه احساسات، عواطف و تجربه تلخ خانواده‌هایی هستند که آنها را تجربه کرده‌اند. کسانی که باید یک عمر روی ویلچر‌ها بنشینند و تجربه غفلت یک لحظه بی‌توجهی را با خود به همراه داشته باشند. 

تشکری هاشمی با بیان اینکه فقط در تعطیلات امسال بیش از ۸۰۰ نفر فوتی و ۲۰ هزار نفر مصدومی وجود داشت، اظهار کرد: متاسفانه طبق آمار پزشکی قانونی ممکن است این آمار تا دو برابر نیز افزایش پیدا کند، اما چرا باید این موضوع ادامه پیدا کند؟ آیا باید دست روی دست بگذاریم و این حوادث را تجربه کنیم؟ اگر سالانه چند دستگاه هواپیما نیز سقوط کنند این حجم متوفی نخواهد داشت؛ چرا باید این حوادث هر ساله در کشور رخ دهد؟

رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران گفت: شهرداری به عنوان یک نهاد اثرگذار در شهر تهران باید به صورت ویژه به این پدیده ورود کند؛ با شعار دادن و چند بنر زدن یا تیزر‌های تبلیغاتی مشکلات حل نمی‌شوند بلکه این مشکلات با آموزش‌های عمومی برطرف می‌شوند. 

وی ادامه داد: همچنین باید در حوزه عمران و ترافیک نیز به نقص مشکلات ترافیکی و شهری توجه داشت و به گونه‌ای طراحی‌های ترافیکی را انجام داد که حوادث به حداقل برسند. 

تشکری هاشمی با بیان اینکه قوانین ما بازدارندگی کامل ندارند، اظهار کرد: متاسفانه به خطر انداختن جان خود و دیگران با جریمه اندکی پرداخت می‌شود و بر همین اساس از دولت و مجلس شورای اسلامی درخواست می‌کنم که قوانین را مورد بازنگری قرار دهند، زیرا از دست رفتن این حجم از جمعیت در سال زیبنده ایران نیست. 

وی ادامه داد: از شهرداری تهران می‌خواهم که به پویش «نه به تصادف» بپیوندد و کاری با دوام، اما با آگاهی و شناخت کامل را پیگیری کند تا شاهد آن باشیم که خانواده‌های ایرانی کمتر خسارت ببینند و کمتر داغ‌دار شوند. سالانه ۷ درصد از جی‌دی‌پی کشور صرف تصادفات می‌شود و این به هیچ وجه منصفانه نیست.

منبع: شورای شهر

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار