باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم رضایی - کمربندی شیراز قدمتی بیش از ۴۰ سال دارد و سابقه احداث آن به دهه ۶۰ بر میگردد و طبق تعریفی که برای کمربندی شیراز وجود دارد، کمربندیها راهی هستند که باید هسته مرکزی شهر را دور و خارج از محدوده، ۳۵ ساله شهر عبور کنند.
کمربندی وظیفه و نقش خود را در انتقال ترافیک برون شهری برای شهر شیراز بازی کرده است و در حال حاضر نیاز است که کمربندی جددی برای شهر تعریف شود. اگرچه در حال حاضر کمربندی شرق شیراز با همین هدف در دست اجراست، اما واقعیت این است که نباید انتظار داشت با احداث کمربندی جدید، مشکل این مقطع از راه حل شود، چرا که اعتقاد کارشناسان و گواهی آمار دریافتی از پلیس راه حاکی از این است که عمده تصادفات در محدوده قانونی شهر شیراز و مناطق مسکونی در کمربندی شیراز حادث میشود.
در این بین مدیران شهرداری معتقدند که با توجه به اینکه کمربندیها در حوزه راهها محسوب میشود، ساماندهی و رسیدگی به آن در حیطه وظایف راه و شهرسازی است و در مقابل مسئولان راه و شهرسازی فارس هم میگویند، چون بخش عمدهای از مسیر کمربندی شیراز در محدوده شهر قرار گرفته شهرداری و دیگر دستگاههای خدمات رسان از جمله برق نیز باید در اداره و خدمات دهی به آن سهیم باشد.
علی حسین عباسی رئیس سازمان عمران و بازآفرینی فضاهای شهری شهرداری شیراز اظهار کرد: سازمان عمران شهرداری شیراز عملیات تراش، ترمیم آسفالت و خطکشیهای ترافیکی در بزرگراه امام خمینی (ره) را بر عهده داشته است.
او، شرایط کمربندی شیراز را قبل از انجام پروژههای بهسازی و ایمنسازی ناگوار توصیف و بیان کرد: افزایش تصادفات منجر به فوت سبب شد تا شهرداری شیراز طی یک اقدام جهادی نسبت به رسیدگی به این محور پیشگام شود و هماکنون با کاهش چشمگیر سوانح در کمربندی جنوبی شیراز روبهرو هستیم.
رئیس سازمان عمران و بازآفرینی فضاهای شهری شهرداری شیراز دغدغه اعضای شورای اسلامی شهر و شهردار این کلانشهر را پیرامون ایمنی شهروندان ارج نهاد و اجرای طیف گستردهای از عملیات عمرانی را حاصل تلاشهای شبانهروزی مدیریت شهری دانست.
به گفته عباسی؛ طیف گستردهای از پروژههای عمرانی در حوزههای مختلف توسط کارکنان خدوم سازمان عمران و بازآفرینی فضاهای شهری شهرداری شیراز در حال اجرا است که طی ماههای آینده به بهرهبرداری میرسند.