رضا قاسمپور مدیرعامل شرکت اعتبارسنجی ایران، اظهارداشت: باتوجه به چالشهای مدل قبلی، تغییر مدل اعتبارسنجی امری ضروری و اجتنابناپذیر بود.
وی ضمن تاکید بر بهکارگیری بیش از ۷۵ شاخص متنوع مالی در این مدل بیانداشت: مدل جدید به گونهای طراحی شده که در آن از دادههای متنوع حوزههای بانکی، بیمهای، مالیاتی و ... برای ارزیابی اعتبار افراد استفاده میشود.
مدیرعامل شرکت اعتبارسنجی ایران افزود: این شاخصها مربوط به تاریخچه رفتار اعتباری اشخاص، اطلاعات سوابق چکهای صادره، تعهدات ارزی، محکومیتهای مالی و قضایی، مالیاتهای پرداختی و همچنین جرائم راهنمایی و رانندگی و صدک درآمدی افراد میشود.
وی ادامه داد: استفاده از این طیف گسترده شاخصها منجر به ارائه تصویری جامعتر و دقیقتر از ریسک اشخاص شده است و کمک میکند تا اشخاص حقیقی و حقوقی در فضای شفافتری به فعالیت اقتصادی بپردازند.
رضا قاسمپور تصریح کرد: همچنین استفاده از الگوریتمهای جدید هوش مصنوعی برای تحلیل داده باعث افزایش دقت ۹۰ درصدی در ارزیابی ریسک افراد شده است.
وی خاطرنشان ساخت: مدل جدید اعتبارسنجی همه افراد جامعه را تحت پوشش قرارداده و با این امکان هر ایرانی بالای سن ۱۸ سال دارای یک امتیاز اعتباری شده است.
مدیرعامل شرکت اعتبارسنجی ایران اذعان داشت: بهکارگیری مدل جدید، امکان دسترسی همه آحاد جامعه به خدمات متنوع مالی را فراهم نموده است. این موضوع منجر به افزایش شفافیت، توسعه کسب و کار و همچنین با ایجاد اعتماد در نظام اقتصادی، زمینه ساز رونق اقتصادی و توسعه پایدار خواهد شد.
وی با اشاره به محصولات در حال طراحی و مدلهای آینده اعتبارسنجی، گفت: شرکت اعتبارسنجی ایران به دنبال توسعه محصولات و خدمات خود جهت ترویج فرهنگ اعتباری در کشور است.
رضا قاسمپور ادامه داد: سند این محصولات متنوع در حوزههای بانکی، بیمهای، لندتکی و در تمامی ابعاد فعالیتهای اعتباری و اقساطی در حال تدوین و آمدهسازی است.
وی ضمن تاکید بر تنوع محصولات اعتبارسنجی در بازارهای گوناگون بیان داشت: برای مثال، این شرکت مدل امتیاز داخلی اختصاصی هر بانک، سرویس هشدار زود هنگام، ماژول کشف تقلب، شاخص تاب آوری، داشبورد نظارتی ریسک بانک، مدل سقف اعتباری چک و همچنین محصولات مربوط به مدیریت پرتفوی اعتباری و ظرفیت پرداخت را برای بانکها طراحی میکند.
منبع: شرکت اعتبارسنجی ایران