باشگاه خبرنگاران جوان؛ الیاس گندمی - در بررسی کارشناسان شبکه دامپزشکی شهرستان بوکان مشخص شد که به احتمال زیاد این اسبها در روستای «ینگیکند» سلاخی شده و کله سر و پاچههای آنها با خودرو حمل و در این منطقه رهاسازی شده است.
دکتر سید امید خلیل زاده اضافه کرد: لاشه این اسبها که به طور مجزا در ۲ روستای نوبهار (سقز) و ینگیکند (بوکان) با کمک دهیاری جمع آوری و در محل امحا شد.
وی تاکید کرد: هر گونه کشتار اسب و توزیع گوشت آن، تحت هر عنوان، از نظر این شبکه غیرمجاز و غیر بهداشتی است و در صورت شناسایی با متخلفان برخورد قانونی صورت میگیرد.
مدیرکل دامپزشکی آذربایجان غربی افزود: مصرف گوشت اسب میتواند خطر انتقال انواع مختلف بیماریهای مشترک بین انسان و دام و مسمومیتهای غذایی را به همراه داشته باشد.
مدیرکل دامپزشکی آذربایجان غربی به هم استانی ها اطمینان داد تمامی واحدهای قصابی و غذاخوریهای سطح استان تحت نظارت فعال و روزانه شبکه های دامپزشکی و سایر ادارات در قالب اکیپهای مشترک قرار دارند.
خلیل زاده افزود: گوشت مصرفی در این واحدها از مبدا کشتارگاه با نظارتهای بهداشتی و شرعی در حضور مسوول فنی (دامپزشک)، ناظر ذبح شرعی (روحانی)، ناظر بهداشتی شبکه های دامپزشکی و نماینده جهاد کشاورزی مقیم در کشتارگاه ها با درج پلمبهای امنیتی و مهر بازرسی بهداشتی دامپزشکی بر روی گوشت استحصالی روی لاشهها عرضه میشود.
وی ادامه داد: کارشناسان دامپزشکی در سراسر استان به همراه دیگر واحدهای نظارتی در صورت مشاهده هرگونه موارد غیر بهداشتی با متخلفان برخورد قاطع صورت میگیرد و مراتب از طریق مراجع قضایی پیگیری میشود.
مدیرکل دامپزشکی آذربایجان غربی از مردم استان خواست گوشت مصرفی خود را با اطمینان خاطر و صرفا از مراکز مجاز تهیه کنند و هر گونه تخلف بهداشتی در این مراکز را به سامانه گویای ۱۵۱۲ اطلاع دهند.
در دین اسلام، طبق فقه اسلامی و مذهب شیعه، مصرف گوشت اسب مکروه است.