علیرضا قاسمی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان تأکید کرد: مشترکان اقدامات پیشگیرانه برای محافظت از کنتورها را جدی بگیرند.
وی بیان کرد: از محل اعتبارات در اختیار وزارت نیرو نسبت به تعویض رایگان ٦ هزار و ٦٨٤ کنتور در شهرها و روستاهای سیستان اقدام شده است.
وی ادامه داد: در پی یخبندان سال ١٤٠١ در منطقه سیستان، بیش از ٢٠ هزار کنتور آب دچار شکستگی و خرابی شد که با پیگیری انجام شده توسط نمایندگان مجلس در شورای اسلامی و عنایت وزیر نیرو مبلغ ١٠٠ میلیارد ریال از اعتبارات ملی به این موضوع تخصیص داده شد، که تأمین اعتبار آن طی سفر اواخر سال ۱۴۰۲ وزیر وقت نیرو به سیستان و بلوچستان و طرح موضوع در جلسه تصویب شد.
وی با بیان اینکه، از این تعداد، ٤ هزار و ٣٩٣ فقره در شهرها و ٢ هزار و ٢٩١ فقره در سطح روستاهای سیستان بوده است، افزود: روند تعویض کنتورهای شکسته به دلیل یخبندان سنوات گذشته در منطقه سیستان همچنان ادامه دارد.
هنگامی که مصرف آب مشترکان در شبهای سرد سال به حداقل میرسد و جریان آب مشترک قطع میشود، با کاهش دمای محیط و رسیدن این دما به نقطه انجماد آب، کنتور یخ میزند. با توجه به افزایش حجم آب در زمان یخ زدگی، به کنتور از داخل فشار وارد شده و این فشار منجر به شکستگی و ترکیدگی بخشهای مختلف کنتور آب خواهد شد.
از آنجاییکه هزینه پیشگیری از یخ زدگی بسیار کمتر از جبران خسارات وارده است، شرکت آب و فاضلاب استان سیستان و بلوچستان از مشترکان آب انتظار دارد اگر تاکنون کنتورهای آب منزل و یا محل کار آنان عایق بندی نشده، با استفاده از پارچه، موکت، گونی و پشم شیشه کنتورها را بپوشانند.