نوری قزلجه گفت: ما در وزارت جهاد کشاورزی برنامه‌های مهمی دنبال می‌کنیم و یکی از آن‌ها اقتصادی کردن تولید برای تولیدکنندگان بخش کشاورزی است.

غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی در آیین افتتاح اولین کارخانه فرآوری و آلودگی زدایی از خشکبار بر پایه فناوری پلاسما در رفسنجان با گرامیداشت یاد و خاطره سردار دل ها، شهید حاج قاسم سلیمانی و همچنین یار امام و رهبری، مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی در شهرستان رفسنجان، گفت: ما در وزارت جهاد کشاورزی برنامه‌های مهمی دنبال می‌کنیم و یکی از آن ها اقتصادی کردن تولید برای تولیدکنندگان بخش کشاورزی است.

وی افزود: مصرف بهینه آب، یکی از برنامه‌های دیگری است که به طور جدی دنبال می‌کنیم و توسعه عمومی بخش کشاورزی به دلیل محدودیت‌هایی که در منابع تولید داریم و تکالیفی که برای افزایش تولید داریم، جزو ارتقای بهره بری و راندمان و توسعه عمومی بخش، مسیر دیگری نیست و باید آن را بپیماییم.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه کرد: در این مسیر باید از علم و فن کمک بگیریم که مهم ترین نماد آن بهره گیری از دانش هسته‌ای کشور عزیزمان است، دانشی که شهدای زیادی برای آن تقدیم کرده ایم و خوشحال هستیم که امروز آثار آن را در فعالیت‌های صلح آمیزی که مورد تاکید مقام معظم رهبری( مدظله‌العالی) و مسئولان نظام جمهوری اسلامی ایران است، امروزه نمود عینی پیدا کرده است همان طور که استفاده از این علم، در بخش کشاورزی کاربرد زیادی دارد.

وی تصریح کرد: پسته، یک محصول استراتژیک و ارز آور است و این محصول، مدیون کرمانی ها در کشور است و توسعه و صادرات آن و همه و همه حاصل تلاش کشاورزان این مرزو بوم است و حق است که کارهای نو و جدیدی در این حوزه آغاز شود.

نوری قزلجه بیان کرد: در خصوص مسئله تعهد ارضی نیز گفتمانی بین مسئولان تصمیم درحال جریان است تا این مسئله را در محصولات کشاورزی به ویژه پسته بتوانیم حل کنیم. همچینین ستادی در زمینه پسته و پسته کاران که مورد تاکید استاندار کرمان است، پیگیری و تشکیل خواهد شد و در بحث صادرات تاکید دارم که بر اساس آمار تولیدات کشاورزی کشور و آمار دقیقی که درخصوص استفاده از کودها و سموم شیمیایی داریم، محصولات کشاورزی کشور در دنیا، از سالم ترین محصولات هستند.

وی با اشاره به اینکه در خیلی از کشورها، بیشتر از کشور ما کود و سم در مقوله کشاورزی شان استفاده می کنند، گفت: تبلیغات خارجی ها، باعث شک و شبهه ای در محصولات کشاورزی خودمان، وارد نکند.

وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد:  در بحث پسته و پسته کاری تذکرات فنی از سمت اتحادیه اروپا یکی از مقاصد صادراتی ما در سال های گذشته واصل شده بود از جمله: رجیستری باغات و واحدهای فراوری پسته که همکاری در این حوزه کمتر بود و امسال هم این تذکرات تکرار شد و مکاتبات لازم در این زمینه انجام شد، چرا که مبدأ بعضی از محصولات کشور ما نبود و برخی از آن تذکرات ارتباطی با کشور ما نداشت و مابقی در حال رفع است‌.

وی بیان کرد: این موارد ما را مجهز تر می کند وموضع ما را قوی تر می کند تا حرف های فنی مان در مجامع بین المللی شنیده شود، مانند واحدی که امروز در حال بهره برداری در سطح استان است و جایگاه استان کرمان در تولید پسته کاملا مشخص است و سهم خوبی دارد.

نوری قزلجه گفت: میانگین تولید پسته در این استان به ویژه رفسنجان نسبت به میانگین کشوری ۲۰ تا ۲۵ درصد بالاتر است، ولی باغات نمونه با میانگین فاصله زیادی دارد و این نشان می دهد برای کار و پیشرفت  یکی از برنامه ها مهم، اصلاح باغات است، به ویژه موضوع مصرف بهینه آب به طور جدی در اولویت کار فنی کشاورزی باید قرار گیرد و ما هم این موضوع را پیگیر هستیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.