به گزارش روابطعمومی پژوهشگاه ابن سینای جهاددانشگاهی، در نهمین دوره برنامه سرآمدان علمی ایران که توسط بنیاد ملی علم ایران (INSF) باهدف ارتقای مرجعیت علمی و کیفیت پژوهشها در کشور و تقویت حضور پژوهشگران در سطح بینالمللی برگزار میشود، دکتر مریم یوسفی، دانشیار پژوهشی با دکترای تخصصی شیمی آلی از دانشگاه شهید بهشتی تهران و عضو هیئت علمی پژوهشگاه ابن سینای جهاددانشگاهی بهعنوان یکی از سرآمدان علمی کشور معرفی شد.
این مراسم یکشنبه ۲۰ آبان ماه با حضور معاون علمی رییس جمهور، معاون پژوهشی وزیر علوم، معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت و دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو از ۵۷ برگزیده نهمین دوره برنامه سرآمدان علمی ایران تقدیر کرد.
گفتنی است، دکتر یوسفی که از سال ۱۳۹۰ تاکنون در این پژوهشگاه فعالیت دارد و تحقیقات ارزشمندی در زمینه استفاده از زیستکاتالیزورها در واکنشهای شیمی آلی انجام داده است که در مجلات معتبر علمی منتخب بنیاد علم ایران به چاپ رسیده و نقش مهمی در گسترش مرزهای علمی این حوزه داشتهاند.
روند انتخاب سرآمدان علمی کشور در برنامه INSF بهصورت مستقل و بر اساس معیارهای معتبر علمسنجی و بدون نیاز به ارسال رزومه یا درخواست از سوی اساتید انجام میشود.
این انتخاب بر مبنای کیفیت و اعتبار پژوهشها در سطح بینالمللی و با امتیازبندی مقالات برتر محقق، میانگین استنادات و با لحاظ کردن سن علمی افراد صورت میگیرد. امسال نیز پس از بررسیهای دقیق و علمی، ۶۰ پژوهشگر برتر کشور از رشتههای پزشکی، مهندسی و علوم پایه در سطح دانشگاههای سراسر کشور، بهعنوان سرآمد علمی برگزیدهشدهاند که نشاندهنده جایگاه ممتاز پژوهشهای ایشان است.
دکتر علیمحمد سلطانی، رئیس بنیاد ملی علم ایران در مراسم معرفی برگزیدگان نهمین دوره سرآمدان علمی ایران با ارائه گزارشی از هشت دوره گذشته این برنامه تصریح کرد: از سال ۱۳۹۴ تاکنون و بدنبال این برنامه از بیش از ۳۰۰ سرآمد علمی از کل کشور معرفی و تجلیل شده اند.
وی افزود: برگزیدگان سرآمدان علمی ایران سالانه از بین پژوهشگران دانشگاهها، پژوهشگاهها و مؤسسات علمی و پژوهشی کشور بر مبنای آییننامه انتخاب و حمایت از سرآمدان علمی ایران مشخص میشوند.
سلطانی ادامه داد: فرآیند داوری و انتخاب برگزیدگان نهمین رویداد سرآمدان علمی کشور براساس شیوهنامه انتخاب سرآمدان مصوب شورای علمی بنیاد ملی علم ایران انجام شده است.
وی با بیان اینکه پژوهشگران راه یافته به مرحله ارزیابی علمی، به منظور دریافت پژوهانه و حمایتهای برنامه با توجه به مقالاتی که در گروههای مختلف مجلات منتشر کردهاند در سه گروه به شرح زیر دستهبندی شده اند، افزود: گروه نخست شامل پژوهشگرانی است که دارای مقاله در مجلات گروه الف به عنوان مجلات جریان ساز هستند.
رئیس بنیاد علم ایران ادامه داد: دسته دوم شامل پژوهشگرانی است که دارای مقاله در مجلات پیشرو بوده اند و دسته سوم نیز پژوهشگران دارای مقاله در مجلات منتخب را شامل میشود.
وی با بیان اینکه پژوهشگران منتخب امشب در نهمین رویداد سرآمدان علمی، نقش مؤثری در مرجعیت علمی دارند و در زمینه انتشار دستاوردهای علمی خود اهتمام ویژه داشتهاند افزود: در واقع رویکرد اصلی برنامه سرآمدان علمی را ارتقا هرچه بیشتر مرجعیت علمی کشور دانست.
بر اساس این گزارش در ادامه این برنامه از ۵۷ پژوهشگر برجسته کشور به عنوان برگزیدگان نهمین برنامه سرآمدان علمی کشور با اهدا لوح، نشان یادبود و اعتبارپژوهشی گرنت قدردانی و تجلیل به عمل آمد که براساس شاخصهای ذکرشده دکتر مریم یوسفی به عنوان برگزیده در گروه اول «دارای مقاله در مجلات جریانساز» معرفی و برنده لوح و نشان یادبود و گرنت ۵۰۰میلیون تومان شد.