منصور دیان اردستانی گفت: همچنین استان قم با داشتن تعداد ۲۷۸ واحد مرغداری گوشتی دارای پروانه بهره برداری صنعتی به ظرفیت بیش از پنج میلیون قطعه و تعداد ۸۱ واحد پرورش پولت دارای پروانه صنعتی به ظرفیت حدود چهار و نیم میلیون قطعه دارای رتبه نخست در تعداد واحدهای پرورش پولت کشور است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم افزود: با توجه به به تعداد قابل توجه مرغداریهای استان به منظور مدیریت هرچه بهتر شرایط دراین بخش مهم تولیدی و جلوگیری از بروز مشکلات احتمالی، کمیتهای با عضویت ادارهکل دامپزشکی، تشکلهای طیور، پشتیبانی امور دام و معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم فعال شدهاست.
او ادامه داد: این کمیته در راستای تامین امنیت غذایی مردم در مسائلی همچون مدیریت جوجه ریزی، صادرات محصولات، بهینه سازی سن کشتار، اصلاح ساختار مرغداریها، تعیین نحوه برخورد با واحدهای متخلف و سایر امور مرتبط، ورود و تصمیم گیری میکند.
بخش کشاورزی قم در زمینههای مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است که از جمله آن میتوان به رتبه ششم در تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم در تولید مرغ تخمگذار و تخم مرغ، رتبه سوم تولید توت و رتبههای ملی دیگر در تولید سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد.
این بخش ۶ درصد از ارزشافزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در بخشهای مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال بیشاز ۸۵۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص دادهاست.