نشست خبری رویدادها و مسابقات ملی و بینالمللی رایان امروز ۳۰ مهر با حضورحسین رفیعیان، معاون ستاد اقتصاد دانش بنیان دیجیتال، محمدامین احمدلو قائم مقام ستاد اقتصاد دیجیتال، حمید ضرابی زاده، رئیس دانشکده کامپیوتر شریف برگزار شد.
محمدامین احمدلو، قائم مقام ستاد اقتصاد دیجیتال گفت: یکی از مأموریتهای معاونت علمی و ستاد اقتصاد دیجیتال حفظ و نگهداری سرمایه انسانی در حوزه فنی و مهندسی است.
وی افزود: طرح موضوع فناوریهای نو مثل هوش مصنوعی، از یک سال ونیم پیش در معاونت طراحی شکل گرفت که یک رویداد در دو محور هوش مصنوعی و برنامه سازی طراحی شد.
احمدلو با بیان این که دانشگاه شریف میزبان این رویداد شده، ادامه داد: اصلیترین اهداف این مسابقات در وهله اول انگیزه و شور ملی در این حوزهها و دوم تلاش برای مرجعیت در حوزه هوش مصنوعی و برنامهنویسی بود. هدف سوم ارتباط با سایر دانشگاههای برتر جهان بود.
وی افزود: مسیری که تعریف شد در سطح ملی ۱۱ مسابقات استانی بود که دو مسابقه در همدان و شیراز برگزار شدند. ۹ مسابقه هم در سایر استانها برگزار خواهد شد.
او با بیان این که علاوه بر مسابقات داخلی مسابقات بین المللی نیز برگزار میشود؛ تصریح کرد: مسابقات بینالمللی در سه مرحله مقدماتی و انتخاباتی و حضوری برگزار میشود. در مرحله مقدماتی حدود۴ هزار نفر از سراسر جهان ثبت نام کردند.
در ادامه این نشست حمید ضرابیزاده، رئیس دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف با بیان این که نخستین دوره مسابقات بینالمللی هوش مصنوعی رایان با حضور ۱۰ هزار نفر متشکل از گروههایی از ۵۷ کشور برگزار میشود؛ گفت: هدف از برگزاری این مسابقات افزایش مهارتهای برنامه نویسی، کسب مرجعیت علمی در منطقه همچنین ایجاد ارتباطات بین المللی است. وی افزود: جوایز مسابقات بین المللی رایان بیش از ۴۰ هزار دلارخواهد بود.
او با بیان این که دوره مقدماتی مسابقات بین المللی رایان در ۱۲ جلسه از ۲۹ مهر تا ۱۵ آبان و دوره پیشرفته نیز در ۱۲ جلسه از ۲۰ آبان تا ۶ آذر در روزهای یکشنبه و سهشنبه برگزار میشود؛ افزود: مسابقه ملی این دوره نیز ۳۰ آبان به صورت اینترنتی و مسابقه منطقهای در ۳۰ آذر به صورت حضوری در دانشگاه صنعتی شریف برگزار میشود.
وی افزود: مسابقات بینالمللی انفرادی رایان در سه مرحله مقدماتی، انتخابی و فینال جهانی با حضور شرکت کنندگان منتخب از سراسر دنیا در سال جاری در تهران برگزار خواهد شد.
ضرابی زاده با بیان این که موضوع اصلی مسابقه نهایی هوش مصنوعی رایان «اعتمادپذیری در یادگیری ژرف» در لبه علم هوش مصنوعی است، تصریح کرد: مرحله نهایی این مسابقه با حضور حدود ۱۰۰ نفر برگزیده مرحله انتخابی به صورت حضوری در تهران برگزار میشود.
رئیس دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف گفت: افراد اول تا سوم مسابقه هوش مصنوعی رایان به ترتیب ضمن دریافت مدال طلا، نقره و برنز از جوایزی نقدی شامل ۲۰، ۱۰ و پنج هزار دلار برخوردار خواهند شد. همچنین افراد چهارم تا ششم مسابقات هوش مصنوعی رایان هر یک ۲ هزار دلار جایزه نقدی و افراد هفتم تا دهم نیز هر یک هزار دلار جایزه نقدی دریافت خواهند کرد.
وی با بیان این که دورههای آموزشی مسابقات بینالمللی هوش مصنوعی رایان در دو سطح برگزار میشود؛ افزود: دومین دوره آموزشی مسابقات برنامهسازی رایان نیز از روز یکشنبه ۲۹ مهر ۱۴۰۳ در قالب دو موضوع آشنایی با مسابقات برنامه سازی همچنین مسابقات برنامه سازی پیشرفته آغاز شده و به شرکتکنندگان گواهی حضور در دوره از سوی دانشگاه صنعتی شریف ارائه خواهد شد.
وی با بیان این که برای حضور موثر دانشجویان در مسابقات بینالمللی برنامهسازی، مسابقات دانشگاهی تحت عنوان «جام رایان» در دانشگاههای منتخب کشور درحال برگزاری است؛ افزود: به مقام اول مسابقه دانشگاهی ۱۵ میلیون تومان، مقام دوم مسابقه ۱۰ میلیون تومان، مقام سوم مسابقه ۷ میلیون تومان و مقامهای چهارم تا ششم ۴ میلیون تومان و هفتم تا نهم نیز ۲ میلیون تومان جایزه ارائه خواهد شد.
وی افزود: با هدف فراهم کردن امکان حضور شرکتکنندگان از مناطق مختلف کشور در مسابقهی بینالمللی برنامهسازی رایان، به هر یک از مسابقات دانشگاهی یک سهمیه حضور در مسابقه نهایی بینالمللی رایان اختصاص پیدا کرده است.
ضرابی زاده افزود: این سهمیه به برترین شرکتکنندهها از دانشگاههای خارج از تهران در هر یک از مسابقات دانشگاهی اختصاص مییابد.