هفته کاری که به اتمام رسید، شاخص کل بورس ۰.۷۳ درصد کاهش یافت و در ارتفاع ۲ میلیون و ۹۹ هزار واحدی ایستاد و شاخص کل هموزن با کاهش ۰.۵۳ درصدی در پله ۶۹۶ هزار و ۷۳۰ واحدی قرار گرفت. شاخص کل فرابورس نیز با کاهش ۰.۶۶ درصدی در ارتفاع ۲۱ هزار و ۹۸۵ واحدی ایستاد.
در ادامه کوروش آسایش، کارشناس بازار سرمایه در خصوص روند بازار سرمایه به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در این هفته کاری، صنعت محصولات چرمی با افزایش ۰.۵۲ درصدی بیشترین رشد را بین صنایع بورسی داشت و صنعت دستگاه برقی هم در جایگاه بعدی قرار گرفت. همچنین صنعت حمل و نقل با افت ۴.۲۲ درصدی در بین صنایع بیشترین کاهش را تجربه کرد.
او اظهار کرد: مجموع ارزش معاملات خرد و حق تقدمها در این هفته کاری ۱۰ هزار و ۴۱۲ میلیارد تومان بود. جزئیات ارزش معاملات خرد روزانه به این شکل بود که شنبه هزار و ۲۰۸ میلیارد تومان، یکشنبه ۷۸۵ میلیارد تومان، دوشنبه ۳ هزار و ۱۳۰ میلیارد تومان، سهشنبه ۳ هزار و ۱۸۰ میلیارد تومان و چهارشنبه ۲ هزار و ۱۰۹ میلیارد تومان ارزش معاملات بر روی تابلو ثبت شد.
هزار و ۴۴۹ میلیارد تومان نقدینگی حقیقیها از بازار سهام خارج شد
او گفت: میانگین سرانه خرید افراد حقیقی در این هفته کاری ۳۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و میانگین سرانه فروش آنها ۳۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بود. در جریان معاملات این هفته در مجموع هزار و ۴۴۹ میلیارد تومان نقدینگی حقیقیها از بازار سرمایه خارج شد.
تلاش بازارساز برای افزایش نقدشوندگی
در ادامه وفایی کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: باتوجه به وجود ریسک سیتماتیک و محدودیت دامنه نوسان در بازه مثبت و منفی یک درصدی بازار نیمه تعطیلی را پشت سرگذاشتیم. شرایط بازار به گونهای است که تحلیل روزانه کاری بیهوده و انرژی گیر است.
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه میگوید: تلاش بازارساز برای افزایش نقدشوندگی در شرکتهای بزرگتر وتعمیم آن به عموم بازار به چشم میخورد. نرخ دلار حواله در مرکز مبادله به ۴۷,۴۷۶ تومان رسید، کاهش اختلاف نرخ دلار نیما و آزاد، گامی موثر در راستای بهبود سودآوری شرکتها و رونق بازار سرمایه است.
وفایی میگوید: فعلا ترجیح حقیقیها خروج پول از سهم و ورود به صندوقهای درآمد ثابت و طلا است. تنها پیام واضح تابلوی معاملات این هفته این است که بازار فروشنده قوی ندارد ولی فعلا خریدار هم قوی نیست، حتی بخاطر وجود هزینه کارمزد نوسان گیر هم ترجیح میدهد فعلا منتظر باشد. خبر تلاشهای دولت چهاردهم برای تصویب FATF ادامه دارد و مورد توجه رسانهها قرار گرفته است.
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه اظهار کرد: واگذاری اپال برای بانک پارسیان و بیمه پارسیان اتفاق مهمی بود که این هفته نهایی شد، ۴۵ درصد گسترش صنایع معدنی کاوه پارس (وابسته به بنیاد) و ۵۵ درصد فولاد مبارکه خریداران این بلوک بودند.