روح اله حقی منصوری روز جمعه اظهار کرد: اواخر خرداد امسال نسبت به کاشت این محصول لوکس و تزیینی در اراضی مرغوب و حاصلخیز شهرستان اقدام شد.
وی با بیان اینکه حدود ۲ تا سه ماه زمان برای داشت و برداشت محصول نیاز است افزود: میانگین عملکرد تولید گوجه گیلاسی در اراضی شهرستان ۲۵ تا ۳۰ تن در هر هکتار بود که در بازارهای عمده به قیمت هر کیلوگرم ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار ریال و در بازارهای فروش داخل نیز به قیمت ۳۰۰ تا ۳۵۰ هزار ریال به فروش رسید.
حقی منصوری با اشاره به صادرات گوجههای گیلاسی برداشت شده عنوان کرد: بخش اعظمی از این محصول به بازار دبی صادر شد.
وی با اشاره به توجیه پذیری اقتصادی این محصول بیان کرد: برای کاشت چنین محصولاتی چنانچه کشاورز از روشهای نوین آبیاری استفاده نماید و مسائلی همچون تغذیه خاک، مبارزه با بیماریها و آفات را طبق نظر کارشناسان بخش ترویج جهاد کشاورزی رعایت نماید میتوان گامهای موثری در تامین امنیت غذایی برداشت.
وی مهمترین برنامه جهاد کشاورزی را اجرای دقیق الگوی کشت و تامین امنیت غذایی کشور دانست و گفت: خوشبختانه با اجرای برنامههای مدنظر از جمله استفاده از روشهای نوین آبیاری و بهره وری از منابع آبی برای تولید محصولات مختلف، امسال حدود ۷۰ درصد الگوی کشت در این شهرستان رعایت شد.
حقی منصوری هزینه اجرای روشهای نوین آبیاری از جمله استفاده از نوار تیپ را برای هر هکتار زمین کشاورزی حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیون ریال برآورد کرد و افزود: بسیاری از محصولات همچون سیب زمینی که از جمله چهار محصول استراتژیک جهان محسوب میشود (گندم، برنج، سیب زمینی، ذرت) و همچنین برخی محصولات آبدوست بخاطر نیاز بالای آبی و عدم استفاده از روشهای نوین، عمدتا از زنجیره تولید حذف میشوند و یا در برنامههای ابلاغی الگوی کاشت مورد توجه قرار نمیگیرند که با استفاده از نوار تیپ در زمینها میتوان اینگونه محصولات را کشت، امنیت غذایی کشور را تامین و از منابع آبی هم استفاده بهینه کرد.
بیش از ۴۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی در شهرستان سلسله وجود دارد که هرساله به کشت محصولات مختلف اختصاص مییابند.