محققان دریافتند که ماده سفید مرموز آغشته به مومیایی‌های ۳۶۰۰ ساله قدیمی‌ترین پنیر جهان است.

 هنگامی که محققان یک ماده مرموز که روی سر و گردن مومیایی‌های باستانیِ کشف‌شده در حوضه «تاریم» در چین را آزمایش کردند، متوجه شدند این ماده درحقیقت قدیمی‌ترین پنیر جهان است.

محققان این ماده را که روی چند مومیایی آغشته شده بود حدود دو دهه پیش در گورستان «Xiaohe» در حوضه «تاریم» در شمال غربی چین کشف کردند. بر اساس مقاله‌ای که چهارشنبه (۲۵ سپتامبر) در مجله «سِل» منتشر شده است، آزمایش‌های DNA نشان داد که این ماده مرموز، پنیر کفیر، یک نوع پنیر نرم پروبیوتیک بوده و هزاران سال پیش با استفاده از پنیر‌های گاوی و بزی تولید شده است.

 

تکه‌هایی از پنیر گردآوری‌شده از این مومیایی‌ها

تکه‌هایی از پنیر گردآوری‌شده از این مومیایی‌ها

این پنیر حاوی چندین گونه باکتریایی و قارچی از جمله «Lactobacillus kefiranofaciens» و «Pichia kudriavzevii» است که هر دو آنها در دانه‌های کفیر امروزی یافت می‌شوند. 

به گفته نویسنده ارشد این مقاله، پنیر روی مومیایی‌ها قدیمی‌ترین نوع پنیری است که تاکنون در جهان کشف شده است و با توجه به اینکه شرایط حفظ مواد غذایی همچون پنیر در طول چند هزار سال بسیار دشوار است، کشف این پنیر یک اکتشاف کمیاب و فرصتی ارزشمند به شمار می‌آید.

تصویر مومیایی

محققان همچنین معتقدند بررسی این پنیر باستانی می‌تواند اطلاعات بیشتری درباره فرهنگ و تغذیه مردم گذشته در اختیار آنها قرار دهد.

به گفته محققان، به کمک این اکتشاف می‌توان چگونگی تکامل یک باکتری در ۳۰۰۰ سال گذشته را بررسی کرد. با این حال هنوز مشخص نیست که چرا این مومیایی‌ها در وهله اول به پنیر آغشته شده بودند.

منبع: ایسنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.