طالبی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان جنوبی در جلسه قرارگاه زیستی گفت: در خراسان جنوبی هنوز موردی از ابتلا و گزیدگی و یا وجود پشه (آئدس) گزارش نشده، اما با توجه به مشاهده پشه در استانهای دیگر باید رصد فرودگاه ها، پادگانها و گمرکها در دستور کار باشد.
او با اشاره به اینکه فلسفه این قرارگاه برنامه ریزی جهت بهتر زیستن در جامعه و پیشگیری از خطراتی است که جان انسانها را تهدید میکند، افزود: جلسه قرارگاه زیستی باید به صورت مرتب در موضوعات مختلف که زندگی اجتماعی ما را تحت تأثیر قرار میدهند، ذیل پدافند زیستی برگزار شود.
طالبی با اشاره به افزایش خطر ورود پشه آئدس به داخل کشور اظهار کرد: کمیتههای پنج گانه برای مقابله با ویروس تب دنگی و تکثیر و ورود پشه آئدس تشکیل شده لذا باید جلسات به طور مرتب برگزار شود چرا که با توجه به سیر صعودی ورود این پشه باید حساسیتها را بیشتر کنیم.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان جنوبی با بیان اینکه شرح وظایف قرارگاه زیستی به دستگاهها مقابلهای با پشه آئدس ابلاغ شده، بیان کرد:مسئولان کمیتهها باید جلسات و موارد را جدی بگیرند.
او با ذکر این نکته که کمیتههای ذیل قرارگاه تاکنون به این موضوع زیاد توجه نکردهاند، تصریح کرد: باید حساسیتها برانگیخته شوند و برخی دستگاهها دعوت به کار شده و وظایفی به آنها ابلاغ شود.
طالبی با تأکید بر اینکه برگزاری دورههای آموزشی و اطلاع رسانی یکی از مهمترین اقدامات پیشگیرانه و درمانی تب دنگی است، عنوان کرد: در خصوص شناخت این نوع پشه، محل زندگی، پرورش، تخم ریزی و گزیدگی پشه باید آموزشهایی به مردم داده شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان جنوبی فرهنگ سازی، آموزش و اطلاع رسانی برای شناخت ویروس تب دنگی را مهم عنوان کرد و گفت: آموزش و اطلاع رسانی باید از سوی متخصصان و صاحب نظران در دستور کار رسانهها باشد تا جو روانی خاصی در جامعه ایجاد نشود.
او در جهت مقابله با شیوع ویروس تب دنگی خواستار برگزاری مانوری با فرض درگیری بیماری شد و افزود: جمع آوری زباله ها، بازدید از تالابها و سدها و یا برکههای آب ثابت از سوی دستگاه متولی و تیم بهداشت و درمان باید مورد توجه باشد.
طالبی با اشاره به فرا رسیدن ایام شهادت امام حسین علیه السلام و اربعین حسینی، اظهار کرد: نیاز است سازمان حج و زیارت در خصوص آموزش تب دنگی از طریق سامانه سماح و یا ارسال پیامک هشدار، زائران را آموزش دهد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان جنوبی با بیان اینکه با توجه به بخشی از مسائل پدافندی و آفندی باید به این پشه به عنوان یک سلاح زیستی هم توجه کرد، گفت: در مواردی انتقال پشه با لارو و تخم پشه هم از سوی دشمن انجام میشود درنتیجه ورود و خروجها و موارد گمرکی باید مدنظر و رصد دقیق قرار بگیرند.
او خواستار رصد محل استقرار گردشگران خارجی به لحاظ وجود لارو پشه شد و گفت: مناطقی که تجمع آب دارند باید آدرس و مکانها را طی نامهای به دانشگاه علوم پزشکی جهت رصد ارائه دهند.
تب دنگی یک بیمار ویروسی است که از گزش پشه آئدس ایجاد میشود، اگر این پشه قبلاً فردی را که ویروس بیماری را داشته نیش بزند، ویروس این بیماری را به فرد دیگر منتقل میکند، در غیر این صورت گزش این پشه به تنهایی خطری ندارد.