چرا اقتصاد اسرائیل از سایه جنگ با حزب‌الله هم هراس دارد؟

به اذعان رسانه‌های رژیم صهیونیستی اقتصاد این رژیم در شرایطی که زیر فشار هزینه‌های جنگ غزه قرار دارد تاب تحمل هزینه‌های جنگ در جبهه دیگری را ندارد.

بخش‌های اقتصاد رژیم صهیونیستی در بحبوحه ترس از تبدیل درگیری‌های روزانه محدود بین حزب‌الله و تل‌آویو به یک جنگ علنی، منتظر تحولات وضعیت در مرز شمالی سرزمین‌های اشغالی با لبنان هستند که از یک ماه پیش شاهد تشدید مداوم تنش بوده است.

اکثر بخش‌های اقتصادی در اسرائیل به ویژه بخش‌های گردشگری و ساخت‌وساز و تا حدی بخش خدمات و کشاورزی هنوز از پیامد‌های جنگ جاری در نوار غزه از اکتبر گذشته رنج می‌برند.

با این حال، بزرگترین ترس در میان صهیونیست‌ها نسبت به بانک اهداف اعلام شده حزب الله علیه سایت‌های استراتژیک اسرائیل است که در ویدئوی تهیه شده توسط این حزب نشان داده شده و در آن جزئیات دقیق مهم‌ترین مکان‌های حیاتی که ممکن است در هر جنگ آینده هدف قرار دهد، آمده است.

رسانه‌های رژیم صهیونیستی گزارش دادند همان طور که جنگ سال ۲۰۰۶ با حزب‌الله، پیامد‌های اقتصادی و سیاسی شدیدی برای اسرائیل در آن زمان داشت امروز نیز ترس از این وجود دارد که تشدید تنش در شمال و تبدیل آن به جنگ، هزینه‌ای برای اسرائیل به بار آورد که بیش‌تر از هزینه فعلی ناشی از جنگ غزه باشد.

تاسیسات انرژی اسرائیل قدرت تحمل پیامد‌های جنگ را ندارد

به عنوان مثال، در بخش برق رژیم صهیونیستی، مدیرعامل شرکت مدیریت سیستم‌های برق نوگا در این رژیم، شائول گلدشتاین گفته است که قطع ۷۲ ساعته برق در اسرائیل زندگی را در آنجا غیرممکن می‌کند و حزب الله می‌تواند به راحتی به شبکه برق اسرائیل ضربه بزند.

این اظهارات که گلدشتاین هفته گذشته در یک رویداد اقتصادی بیان داشت، بازتاب گسترده‌ای پیدا کرد و به جایی رسید که خواستار برکناری او از سمت خود شدند.

اسرائیل در حال حاضر از کمبود برق رنج نمی‌برد، اگرچه بر اساس برآورد‌های وزارت انرژی این رژیم، چنین کمبودی ممکن است بین سال‌های ۲۰۲۸ تا ۲۰۲۹ رخ دهد.

به نوشته روزنامه اقتصادی گلوبز، در عین حال، اسرائیل از یک مشکل مزمن در صنعت انرژی خود رنج می‌برد و آن عدم دستیابی به اهداف تولید انرژی تجدیدپذیر است که این رژیم برای خود تعیین کرده است.

بر اساس گزارش این روزنامه، اسرائیل همچنین از یک بحران اساسی در بخش انرژی خود رنج می‌برد، که در صورت حمله حزب الله به تأسیسات برق و انرژی این رژیم، آن را در برابر تاریکی آسیب پذیر می‌کند.

بر اساس داده‌های اداره آمار اسرائیل، ۹ ماه پس از جنگ در نوار غزه، اسرائیل از کاهش ۸۰ درصدی در گردشگری ورودی نیز رنج می‌برد.

تعداد گردشگرانی که در همین پنج ماه اول سال جاری میلادی ۲۰۲۴ از اسرائیل بازدید کردند به ۴۰۰ هزار نفر رسیده است که شامل غیرگردشگرانی است که برای مقاصد کاری به اسرائیل آمده اند در مقایسه با دو میلیون گردشگری که در دوره مشابه سال ۲۰۲۳ به اسرائیل آمده بودند و این نشانه افول قابل توجه بخش گردشگری در اسرائیل در نتیجه جنگ غزه است.

گردشگری و کشاورزی اسرائیل هنوز در کما هستند

به گزارش رسانه‌های عبری زبان، ده‌ها شرکت هواپیمایی بین‌المللی همچنان پرواز‌های خود را به مقصد و از اسرائیل به دلیل جنگ غزه به حالت تعلیق در آورده اند، زیرا گردشگران از سفر اسرائیل به عنوان مقصدی برای گردشگری بیزار شده‌اند.

با پیش‌فرض جنگ در شمال اسرائیل، فرودگاه‌های بن گوریون و حیفا از جمله بانک‌های هدف حزب‌الله خواهند بود، همانطور که در ویدئوی اخیر که مهم‌ترین مکان‌های حیاتی در اسرائیل را نشان می‌دهد، دیده شده است.

این بدان معناست که اسرائیل نمی‌تواند پرواز‌های غیرنظامی یا نظامی را در فرودگاه‌های شمالی و مرکزی (سرزمین‌های اشغالی) دریافت کند، در حالی که فرودگاه رامون (در جنوب اسرائیل) همچنان قادر به فعالیت خواهد بود، اگرچه همان جا هم در بین اهداف مقاومت فلسطین در نوار غزه قرار دارد.

در مورد کشاورزی اسرائیل نیز باید گفت، شهرک‌های صهیونیست‌نشین مجاور نوار غزه که اسرائیلی‌ها آن را «سبد غذایی اسرائیل» می‌نامند، همچنان مناطق نظامی بسته هستند با وجود اینکه کابینه نتانیاهو شهرک‌نشینان را برای بازگشت به خانه‌هایشان تشویق می‌کند.

اما بحران عمده‌ای که اسرائیل امروز از آن رنج می‌برد این است که مناطق شمالی (اسرائیل) که از ویژگی‌های آن خاک حاصلخیز است، با توجه به حملات حزب الله از اکتبر گذشته به مناطق نظامی یا سرزمین‌های غیرقابل بهره‌برداری تبدیل شده‌اند.

ناامیدی رهبران تجاری از کابینه نتانیاهو

به گزارش رسانه‌های عبری، اگرچه جنگ در شمال سرزمین‌های اشغالی آغاز نشده است، اما رهبران تجاری در اسرائیل از کابینه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر این رژیم ناامید هستند تا جایی که باعث شده برخی از آنها به فکر ورود به سیاست برای رقابت با او باشند.

هفته گذشته، مجمعی متشکل از ۲۰۰ تاجر بزرگ اسرائیل، متشکل از مالکان، روسای جمهور و مدیران عامل شرکت‌های بزرگ، خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام برای نجات اسرائیل از یک بحران عمیق اقتصادی شدند.

این مجمع در تل آویو شامل نیمی از شرکت‌های فهرست شده در شاخص بورس تل آویو (TA-۳۵) از جمله مدیران عامل بزرگترین بانک‌های فعال در اسرائیل است.

درخواست رهبران تجاری تل‌آویو برای برگزاری انتخابات زودهنگام در حالی صورت می‌گیرد که بانک مرکزی اسرائیل تخمین می‌زند که جنگ غزه به تنهایی، بدون ورود به جنگ با حزب الله تا سال ۲۰۲۵ حدود ۶۷ میلیارد دلار یا تقریباً ۱۵ درصد از تولید ناخالص داخلی سالانه هزینه خواهد داشت.

در حالی که بر اساس گزارش صندوق بین‌المللی پول، تولید ناخالص داخلی سرانه اسرائیل در سال ۲۰۲۳ برای اولین بار در ۸ سال گذشته کاهش یافت، در حالی که کابینه نتانیاهو امسال در مسیر ثبت یکی از بزرگترین کسری‌های اسرائیل در بودجه قرن حاضر خود در سال ۲۰۲۴ است.

منبع: فارس

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار