معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: ۴ پایگاه نوآوری در راستای اجرای طرح جهش تولید در دیم‌زار‌های سطح استان ایجاد شده که در شهرستان‌های بوکان، پیرانشهر، چالدران و سلماس قرار دارد.

علی دیانتی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: هدف از ایجاد این پایگاه‌ها مقایسه روش‌های کشت مرسوم با کشت مستقیم، کشت محصولات در تراکم‌های مختلف، روش‌های مختلف تغذیه و کاشت در زمان‌های متفاوت به صورت پاییزه یا انتظاری و در نهایت انتخاب بهترین روش کاشت، عملکرد، تغدیه و محصول منطبق با شرایط اقلیمی و تولید مطلوب است. 

وی اضافه کرد: از جمله اهداف دیگر ایجاد ۴ پایگاه نوآوری کشت محصولات و یا ارقام جدید و بررسی پتانسیل تولید آنها در این پایگاه‌ها است.

دیانتی ادامه داد: از جمله محصولات کشت شده در این پایگاه‌ها دانه‌های روغنی شامل گلرنگ و کاملینا، گیاهان دارویی شامل زیره و بالنگوی سبز، ارقام مختلف نخود، عدس، گندم و جو، گیاهان علوفه‌ای مانند خلر، ماشک است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: از مهمترین مزایای این پایگاه‌ها آشنایی کشاورزان منطقه با محصولات جدید و قرار دادن آنها در تناوب و پایداری تولید در دیمزار‌ها است که امکان بازدید کشاورزان از این پایگاه‌ها فراهم است.

وی با اشاره به اجرای طرح جهش تولید در دیم زار‌های آذربایجان‌غربی اظهار کرد: ۳۵۰ هزار هکتار از دیم زار‌های استان در سال زراعی جاری با مشارکت ۳۴ هزار کشاورز زیر پوشش طرح جهش تولید قرار گرفته که در مقایسه با پارسال از افزایش ۱۳ درصدی برخوردار است.

دیانتی در ادامه گفت: از مجموع ۳۵۰ هزار هکتار از مزارع زیر پوشش ابلاغی طرح جهش تولید در دیم زارها،۲۶۷ هزار و ۴۹۵ هکتار از مزارع زیر کشت محصول گندم، ۳۳ هزار و ۴۵۴ هکتار محصول جو، ۳۶ هزار و ۸۰۲ هکتار نخود و هزار و ۶۴۳ هکتار زیر کشت عدس قرار گرفته است.

وی افزود: در این طرح حدود ۳۶۰ هکتار دانه روغنی گلرنگ، ۸۰۰ هکتار دانه روغنی کاملینا، هشت هزار و ۷۴۵هکتار علوفه و ۷۰۱ گیاه دارویی هکتار در اراضی دیم استان کشت شده است.

آذربایجان‌غربی دارای بیش از ۸۴۲ هزار هکتار زمین زراعی است که سالانه ۶.۲ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در این اراضی کشت و تولید می‌شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.