حجت‌الاسلام قائمی‌نیا گفت: باید اطلاعاتی که از هوش مصنوعی به دست می‌آید، اعتبارسنجی شود. چون اطلاعات درست و نادرست در این فضا زیاد است.

حجت‌الاسلام و المسلمین علیرضا قائمی‌نیا، عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در پاسخ به این سوال که آیا می‌توان به هوش مصنوعی درباره مسائل دینی اعتماد کرد؟ گفت: باید اطلاعاتی که از هوش مصنوعی به دست می‌آید، اعتبارسنجی شود. چون اطلاعات درست و نادرست در این فضا زیاد است. باید همیشه یک متخصص در حوزه‌های مختلف کنار هوش مصنوعی باشد، تا بتواند اطلاعات را اعتبارسنجی کند.

حجت‌الاسلام قائمی‌نیا در پاسخ به این سوال که ممکن است برای مردم سوال پیش بیاید که ما توانستیم در حوزه سوالات علمی به هوش مصنوعی اعتماد کنیم، گفت: در زمینه‌های علمی هم نمی‌توان به هرچه که در اینترنت و فضای مجازی هست، اعتماد کرد. حتی دانشمندان می‌گویند نمی‌توان به همه اطلاعات پزشکی موجود در این فضا اعتماد کرد. باید پزشک متخصص هم حضور داشته باشد، تا تشخیص دهد اطلاعات از منابع معتبر جمع‌آوری شده است، یا خیر. در زمینه دینی هم باید متخصصان دینی تایید کنند، که مطالب تاریخی یا برداشت قرآنی، روایی و ... معتبر است یا خیر. 

عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در پاسخ به این سوال که آیا هوش مصنوعی منجر به حذف انسان می‌شود؟ یا در کنار انسان قرار می‌گیرد، توضیح داد: بنظرم باید انسان در کنار هوش مصنوعی باشد؛ چراکه این فناوری نمی‌تواند به تنهایی تمام مشکلات معرفتی بشر را حل کند. این کار انسان است که به منابع معتبر رجوع کند. بعضی‌ها معتقدند هوش مصنوعی انسان را حذف خواهد کرد. ولی من می‌گویم هوش مصنوعی نمی‌تواند در زمینه مطالعات علوم انسانی، علوم اجتماعی و علوم طبیعی جایگزین انسان شود و فقط می‌تواند دستیار انسان باشد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۰۱ ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
بزودی هوش مصنوعی می تواند پاسخگوی سؤالات دینی هم باشد و اتفاقا چون بدون تعصب و بدون انگیزه های شخصی هست و به تمام منابع مسلط است و عصمت نسبی از اشتباه دارد. بهتر از روحانیون می تواند پاسخگوی مسائل دینی باشد.
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۲۱:۳۰ ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
بدون تعصب پاسخ میده(بزرگترین دروغ های بشر یکیش بدون تعصب هست هر کدوم از ما جبهه گیری خاصی نسبت به مسائل هوش مصنوعی هم همینطور طبق اطلاعاتی که به خرد او می دهند جبهه گیری خودش را می‌کند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۱ ۳۰ فروردين ۱۴۰۳
با هوش طبیعی هم ممکن نیست...یه چی می پرسیم خودشون هم نمیفهمن چی جواب می دن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۲ ۳۰ فروردين ۱۴۰۳
معلومه خیلی سخته مثلا هوش مصنوعی از کجا بدونه فرو بدون سر در اب وضو را باطل می کند
Iran (Islamic Republic of)
کوشا
۱۷:۲۴ ۲۴ شهريور ۱۴۰۳
این که کاری نداره، با مراجعه به احادیث و روایات شیعه و سنی جواب رو پیدا میکنه و میده.

مشکل اونجاست که در بعضی شرایط بنا به مصلحت و تقیه و تدبیر و هزار دلیل دیگه که فقط در حوزه تشخیص و صلاحدید مرجع تقلید است، باید حلالی حرام و حرامی حلال اعلام شود، و مثلا فتوا صادر میشود که فرو بدون سر در اب در شرایط جنگ و عبور سربازان با شنا از رودخانه وضو را باطل نمیکند! هوش مصنوعی اصلا کفایت این تشخیص‌ها را ندارد.
آخرین اخبار