وزیر ارشاد گفت: حوزه فرهنگ نسبتی با هویت دارد که این هویت دو بخشی است. هویت ایرانی و هویت اسلامی که امکان ندارد یک رو شود چرا که هر دو با هم معنا مییابند. ما در فضای فرهنگی و رسانهای خودمان باید بتوانیم از این سکه دو رو صیانت کنیم و آن را تکامل دهیم. نقشه فرهنگی استانها در ۲۰ استان آماده شده است و ما این نقشه فرهنگی را که مبتنی بر همین امر است به جد دنبال میکنیم و نظام نامه خاص خود را برای این مسئله در نظر گرفتیم تا به کمک هویت ایرانی اسلامی بیاید و با این نقشه پیش ببریم.
سیدعباس صالحی همچنین افزود: در راستای مردمی سازی و عدالت فرهنگی، شفاف سازی را مدنظر قرار دادیم و تاکنون ۲۰۰ سند بارگذاری شده است که همه آنچه در حوزه فرهنگ هستند را در نظر گرفتیم و تلاش کردیم پشت دیوارهای شیشهای قرار گیریم که ایمنتر از دیوارهاست.
او اظهار کرد: طرح مدیریت محصولات جمعی دیگر نکتهای است که ما آن را پیگیری میکنیم چرا که افراد به دلیل عدم آشنایی احقاق حقوقشان با مشکل همراه است و موسسات در این راستا مشغول به کار هستند و این طرح در حال اجرا و پیگیری است.
صالحی خاطر نشان کرد: مورد دیگر بحث دبیرخانه سامانه انتشار و دسترسی به اطلاعات است که در دولت یازدهم کلید خورد، در دولت دوازدهم و سیزدهم ادامه یافت و معتقدیم سامانه دسترسی یک قانون مهم در راستای عدالت فرهنگی است و هر فردی چنین حقی دارد تا به اطلاعات غیرمحرمانه را دسترسی داشته باشد و این در نگاه ما به شکل جدی دنبال میشود. در بحث اقتصاد فرهنگ و صادرات کمک کننده به اقتصاد فرهنگ در حوزه اشتغال خانگی و خرد به کمک میآید.
وزیر ارشاد تصریح کرد: بحث شبکههای خلاق هنر نیز به شکل جدی تری در این چندماه مورد توجه قرار گرفته است. شهرها میتوانند مزیتهای نسبی فرهنگی داشته باشند و با همین مزیتهای نسبی در حوزه اقتصادی و فرهنگی عمل کنند. مقدمات در دولت دوازدهم شروع شد، اما به دلیل کرونا توقف ایجاد شد، اما زیرساخت های آن آماده است و مراحل دنبال میشوند.
او ادامه داد: بحث گذرهای فرهنگ و هنر نیز با همین نگاه اقتصاد فرهنگ و هنر شکل گرفت تا پایگاههای فرهنگ و هنر را داشته باشیم. در این هفته به مشهد سفر خواهم کرد و نیشابور کار خوبی با بخش خصوصی انجام داده که با همین نگاه تفاهم نامهای خواهیم داشت.
منبع: صدا و سیما