مدیر حوزه‌های علمیه با بیان اینکه حوزه باید برخی از دوگانگی‌ها را جمع کند، گفت: نقشه جامع حوزه قم فقاهت در اوج با توجه به فلسفه و کلام است.

 آیت‌الله علیرضا اعرافی در نشستی با معاونان، مدیران ستادی و مدیران مدارس که در سالن همایش‌های مجتمع یاوران مهدی (عج) جمکران برگزار شد،گفت: ماه رمضان کانونی است که پیرامون آن چندین مقوله وجود دارد.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه کشور با اشاره به اینکه درخشش‌هایی در ماه رمضان وجود دارد که این ماه را به کانون معنویت تبدیل کرده است، افزود: نزول قرآن، دعا و نزول ملائکه در کانون ماه رمضان وجود دارد.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور عنوان کرد: اگرچه قلب پیامبر (ص) پذیرش آیات قرآن کریم را داشته است، ولی شاید ظرف زمانی ماه مبارک رمضان در کنار قلب پیامبر (ص) بسترساز نزول قرآن کریم شده است.

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه ماه رمضان یک منظومه‌ای است که مکتب می‌سازد، عنوان کرد: ماه رمضان یک مکتب، مدرسه و منظومه است که برای ساختن انسان در ابعاد مختلف اثرگذار است.

آیت‌الله اعرافی با اشاره به اینکه سبک اخلاقی و علمی بسیاری از بزرگان در ماه رمضان شکل گرفته است، خاطرنشان کرد: تنظیم رمضان به‌عنوان یک مکتب تربیتی، سازنده فرد و جامعه و هدایت‌گر انسان به‌سمت سبک زندگی الهی است.

عضو شورای‌عالی حوزه‌های علمیه کشور با بیان اینکه رسالت سنگینی به‌عهده حوزویان قرار گرفته است، به وضعیت روحانیت در دنیای معاصر اشاره کرد و افزود: اگرچه در دنیای معاصر و در پرتو انقلاب اسلامی فرصت‌های بسیاری برای حوزه و روحانیت به‌وجود آمده است، اما نباید از چالش‌ها، مشکلات و سختی‌ها غافل شویم.

مدیر حوزه‌های علمیه با بیان اینکه امکان تحقق اهداف بدون نگاه جامع به فرصت‌ها و چالش‌ها وجود ندارد، ابراز کرد: قم طی یکصد سال اخیر فرصت‌های بزرگی را در ایران و جهان و ظرفیت‌های عظیم اسلامی را پدید آورد.

آیت‌الله اعرافی با اشاره به اینکه در این دوران شاهد تولدی نو و جدید در حوزه‌های علمیه بودیم، بیان کرد: حوزه علمیه قم برگ‌های درخشانی به پرونده حوزه‌های علمیه اضافه کرده است.

مدیر حوزه‌های علمیه با بیان اینکه تطورات جهان غرب و موج جدید اندیشه‌های فلسفی در برابر دین و ارزش‌های الهی که از رنسانس آغاز شد، بشر را از عالم غیب دور کرد، گفت: این اتفاق نگاه معنوی را از زندگی‌ها خارج کرد.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با بیان اینکه سامانه اندیشه تمدنی غرب پیش روی حوزه و روحانیت است، به شکل‌گیری علوم انسانی در بستر فلسفه‌های غرب اشاره و مطرح کرد: هیچ‌گاه به تحولات بشر نگاه بسیط نداریم و از دستاورد‌های علمی نیز استقبال می‌کنیم.

آیت‌الله اعرافی اضافه کرد: تحولات فلسفی، تحولات علوم انسانی و دستاورد‌های علمی در مقابل اندیشه دینی و علوم و معارف اسلامی قرار گرفته و تا زمانی که آنها را نشناسیم نمی‌توانیم به آنها جوابگو باشیم.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه کشور با بیان اینکه قرار گرفتن در مدار سنت حوزه واجب و ضروری است، عنوان کرد: چهارمین چالش پیش روی حوزه تعدد رسانه‌های نوین و هوش مصنوعی است.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با اشاره به اینکه طی دو دهه گذشته انقلاب گسترده‌ای در فضا‌های تعاملی و فناوری رخ داده است، خاطرنشان کرد: اگر امواج انقلاب اسلامی نبود، موج‌های این انقلاب در فضا‌های تعاملی و فناوری تمام هویت ما را از بین می‌برد.

آیت‌الله اعرافی عنوان کرد: این اتفاق موجب شد روحانیتی که در ۲۰۰ سال گذشته مرجعیت علمی داشت در مقابل فضایی قرار بگیرد که مرجع‌هایی در حوزه‌های مختلف وجود دارد، لذا برای قرارگرفتن در این شرایط باید حوزه همواره خود را بازسازی کند و بتواند افرادی بسازد که مرد این میدان‌ها و عرصه‌ها باشند تا چالش‌ها را حل کنند.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه در تاریخ حوزه این شخصیت‌ها و مردان میدان را داشته‌ایم، گفت: امروز نیز ظرفیت عظیم نخبگانی را داریم که به فضل الهی می‌توانند این چالش‌ها را رفع کنند.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با بیان اینکه دریچه‌های تمام دنیا به‌روی حوزه باز است، عنوان کرد: اگرچه قدرت‌ها در مقابل ما هستند، ولی میدان وسیعی برای حضور و نقش‌آفرینی فراهم شده است.

عضو شورای‌عالی حوزه‌های علمیه کشور با اشاره به اینکه انسان‌های بسیاری در دنیا به فرهنگ انقلاب اسلامی علاقه دارند، خاطرنشان کرد: اقداماتی که تاکنون انجام شده تنها اعشاری از ظرفیت موجود است.

آیت‌الله اعرافی با بیان اینکه رسالت روحانیت و طلبگی بسیار سنگین است، اظهار کرد: نخبگانی که در مدارس علمیه کشف می‌شوند باید در آینده در تراز شهید صدر و مقام معظم رهبری قرار بگیرند؛ این ظرفیت در حوزه علمیه قم وجود دارد؛ امام خمینی (ره) و انقلاب اسلامی از دل حوزه علمیه قم برخاست که نشان از عظمت این حوزه دارد.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با بیان اینکه انقلاب ایران مقابل قدرت‌های جهان شکل گرفته است، عنوان کرد: این اتفاق فشار‌های بی‌سابقه‌ای علیه ایران، انقلاب، قم و حوزه را به‌همراه داشته است؛ در این شرایط کار دشوار و پیچیده‌ای داریم؛ موج کرونا و اغتشاشات نیز آسیب‌هایی را به‌وجود آورد که باید جبران شود.

آیت‌الله اعرافی با بیان اینکه حوزه باید برخی از دوگانگی‌ها را جمع کند، تصریح کرد: نقشه جامع حوزه قم فقاهت در اوج با توجه به فلسفه و کلام است.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور در پایان گفت: نیاز عموم مردم و نخبگان باید تأمین شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.