حمزه شکیب رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور گفت: جامعه مهندسی تغییرات و تحولات اساسی در ساخت و ساز داشته است و همه مدیران و مسوولان و حتی بهره برداران به وجود همه مهندسان افتخار میکنند.
وی گفت: ما در سال گذشته توانستیم سه کار مهم را انجام دهیم. اولی مربوط به تعرفه خدمات مهندسی بود که در سال مهار تورم به کمک دوستان وزارت راه، خوشبختانه تعرفه تا سقف ۷۶ درصد افزایش پیدا کرد.
وی اظهار داشت: دومین کار بیمه مهندسان بود که با کمک ویژه دکتر اقبال شاکری، عضو کمیسیون عمران مجلس، بعد از سالها تصویب شد.
رئیس نظام مهندسی کشور گفت: اتفاق سوم، بحث مجریان ذی صلاح است که علی رغم اینکه لزوم بکارگیری مجریان ذی صلاح در قانون آمده است و در مبحث دوم به صراحت تاکید شده، اما اجرای آن تحت تاثیر فراز و نشیبهایی عملیاتی نشد.
وی افزود: اما خوشبختانه از چند ماه با رای دیوان عدالت اداری، بکارگیری مجری ذی صلاح برای کلیه ساختمانها الزامی شد.
وی خطاب به مهندسان تاکید کرد: بحث مجری ذی صلاح باید به نحو احسن از سوی شما اجرایی شود و من خواهش میکنم مهندسان هم کار خوب انجام دهند و هم این خدمت مهندسی خود را رایگان عرضه نکنند.
شکیب تصریح کرد: الگوریتم کار مجریان ذی صلاح در حال طراحی است و هفته آینده ابلاغ میشود و مجریان مکلف هستند این روند را انجام دهند.
شکیب به برنامههای نظام مهندسی در سال آتی اشاره و تاکید کرد: تعرفه واقعی مهندسان برای سال آینده را به وزارت راه و شهرسازی اعلام خواهیم کرد چرا که هزینه ساختی که معیار تعیین تعرفه مهندسی است اصلا واقعی نیست و این مساله همواره مورد تمسخر جامعه مهندسی است و ما واقعا مصمم هستیم که این تعرفه واقعی شود.
وی بیان کرد: همچنین در سال آینده به دنبال عملیاتی شدن مبحث ۲۲ مقررات ملی با همکاری و وزارت راه و کشور و مجلس هستیم که هم زمینه ایجاد ظرفیتهای جدید شغلی برای مهندسان است و هم از اتفاقاتی نظیر حوادث ناشی از حریق و... در ساختمانها پیشگیری میکند.
البته که این نشست خلاقیت با شرکت مهندسین خلاقی که همزمان که معمار هستن سهمیه بالای۴۰۰پروژه ای پر میکنن برگه محاسبات واستحکام بنا هم جز سهمیشون یافت میشه ..حتما خیلی آموزنده بوده
رییس سازمان هم معرفیش نمیکنه شورای انتظامی بماند جز هیات مدیره هم هست آخه وقت رای گیری و آبستراکسیون ها لازم میشه?
نظام مهندسی پول مهندسان رو از مالک میگیره و سود پول رو به مهندسان میده. استثمار دیگه از این بدتر ?
مجری باید اسمش تو پروانه ساختمانی بیاد تا قدرت قانونی داشته باشه و گر نه هیچ قدرت و اعتباری پشتش نیست که اون هم شهرداری قبول نمیکنه
در اینجا به علت ارزانی تعرفه خدمات مهندسی انگونه که باید مهندس کیفیت ساخت را برای مشتری رصد ، گزارش و کنترل نمیکند و در نهایت این خود مشتری است که خانه ای متزلزل تحویل میگیرد
یعنی من که هشت تا کار دارم تا دوسال باید صبر کنم که قراردادم تموم بشه
و این واقعا باعث میشه انگیزه ادم نسبت به همه چی کم بشه
باید سهمیه و تعداد کار نظارت رو سالیانه تمدید کنن مثل طراحی
نطارت هم باید سهیمه سالیانه بشه
حالا قرارداد دوسال باقی بمونه مشکلی نیست ولی سهمیه شارژ بشه
من قرارداد نظارت میگیرم دوسال باید صبر کنم
عملا سالی ۴ تا کار میتونم بزنم.
توی همدان برخی مهندسان هر سال تمام ظرفیت کاریشون پر میشه اما به برخی حتی یک کار کوچیک هم به ندرت ارجاع میشه. انقدر فساد نظام مهندسی رو برداشته که خودشون هم توی جلسات عمومی صریحا اعتراف میکنن.
همین آش و همین کاسه ست .
مهندس تمام وقت ، یعنی تمام وقت فعالیتش و فکرش رو بایستی معطوف به پروژه کنه .
با احترام به تمام مهندسین ناظر اعم از ناظر پاره وقت و تمام وقت ، ناظر پاره وقت ، زمان کافی برای نظارت ندارد ، این یک اصله که باید مورد توجه مدیران بالادستی قرار بگیره .
طراح میتواند پاره وقت یا تمام وقت باشد ولی ناظر باید تمام وقت باشد.
در زمان پیش آمدن حادثه، قاضی دادگاه به ناظر ، به چشم تمام وقت نگاه میکند و حکم صادر میکند.
افق طرح مجریان ذیصلاح هم همانند پیمانکاران بدون مصالح یا با مصالح است که فعلا بیشتر بدون مصالح انجام میشود و بعضاً مشاهده میشود که مجریان در حد ناظر مرحله ای وارد میشوند البته هستند مهندسینی که واقعا تمام وقت در خدمت پروژه هستند.
امیدوارم قشر سازنده هم بتوانند از خدمات مهندسین ناظر و طراح و مجری ذیصلاح ، حداکثر بهره را ببرند.
درخصوص تعرفه سازمان نظام مهندسی هم باید گفت دستمزد یک ناظر برای هر متر مربع کمتر یک دلار است .ولی هزینه زندگی شان متاثر از دلار است .
مهندس عمرانی و این همه غلط املایی. بنظرم برو از کلاس اول دبستان بخون. کسی که تو چهار تا خط اینهمه غلط املایی داره معلوم نیست چه بلایی سر سازه اورده. برو پسر خوب از بیس بخون.
لطفا دقیقا بفرمایید بحث بیمه مهندسان چگونه حل شده که ما خبر نداریم .
یک لیست گذاشتین تو سازمان که هر کس بخواهد میتواند از طریق سازمان بیمه شود اما همان مبلغ ماهانه بیمه اختیاری ( ۲۷ درصد ) رو بدهد و خودش هم واریز کند و هیچ تفاوتی هم با مزایای بیمه اختیاری ندارد و جالب اینجاست که همون اول هم یک تعهد ازتون میگرن که سازمان فقط یک واسطه قرارداد هست و هیچ مسوولیتی ندارد !!!
بنده هم دوباره مثل سابق رفتم همون قرارداد اختیاری رو با بیمه بستم .
بیمه نظام مهندسی یا بهتر بگیم بیمه از طریق نظام مهندسی یک مسخره بازی بیشتر نیست که فقط برای استفاده در مصاحبه ها خوبه
بطور مثال اکثر بیمارستانهای معروف جهان مدیر بیمارستان لزوما پزشک نیستند و اگر پزشک باشند
حتما مدرک مدیریت وتخصص مدیریتی دارند
لذا گماشتن مهندسین عمران به سمت مجری ذیصلاح کاری عبث وناشی از خودشیفتگی نظام مهندسی دا رد وواگذاری اجرا به افرادی که دانش وتخصص مدیریت ندارند منجر به بالا رفتن هزینه وطولانی شدن زمان ساخت میگردد
در اکثر کمپانیهای جهان در هر رشته ای مدیریت اجرایی بعهده مدبران و تخصص مدیریت اجرایی میباشد
در ضمن خدمات مجری ساختمان ها عملا مفید نبوده و بهتره در این مورد یک ارزیابی کامل انجام بدین
در پایان نظر بنده اینست گه تعرفه نظارت حداکثر ۱۵ الی ۲۰ درصد افزایش داشته باشد تا سهمی اندک در مهار تورم و رشد قیمت مسکن شود. چون سازنده ها با افزایش تعرفه ها و عوارض شهرداری، بهانه ای برای افزایش چند برابری مسکن پیدا میکنند.
موضوع افزایش بهای مصالح و دستمزد هم بی ارتباط با افزایش بهای مسکن نیست. کاشکی می شد برای حداقل دو سال دستگاههای اجرایی و بازار نقش خودشان را در مهار تورم به خوبی ایفا می کردند. نرخ مسکن بسیار بالا رفته و حال کثیری از مردم ایران خوب نیست.
یاحق
والله اون هایی که کارمند نیستن و کار می گیرند حتی یک روز سر پروژه ها حاظر نمی شوند اکثرا پیمانکار هستن و شغل آزاد دارند و فقط به عنوان یک منبع در آمد بهش نگاه می کنند نمیدونم شما چرا کارمندان رو می بینید خیلی هاشون طلا فروشی و مغازه دارند و فعالیت می کنند حتی روزی یک ساعت زمان ندارند سر پروژه حاظر شوند غیر از اینه که کارمند از وقت خارج از اداره و تعطیلاتش رو میزنه سر پروژه ها میره ، متاسفم برای قشر مهندسی که این قدر حقیرانه و خود خواهانه فکر می کنه .
بعدشم مگه چقدر برای یک پروژه دست مزد میگیره که شما این قدر نافدان تون درد میگیره ، چند درصد از مهندسی سازمان فقط شغل شون طراحی و نظارت هستش؟؟؟
امثال شماها فقط دنبال رانت هستید برای ذلیل کردن مهندسین .
دفاتری که فقط کارشون طراحی و نظارت هست غیر از سر کیسه کردن حق مهندس و کارفرما چه خدماتی به مردم میدید ؟؟؟؟
۷۶ درصد اون تازه شده متری ۶۰ هزار تومان
یعنی یه ناظر بیچاره با هزار مسولیت که اصلا به فکر تو نمیرسه باید مسولیت یک ساختمان ۱۰۰۰ متری رو با ۶۰ میلیون برعهده بگیره تازه این تعرفه برای ۲ سال است یعنی ماهی ۲ میلیون تومان!!!!!!!!!!مسولیت ۵۰ میلیارد سازه با ۶۰ میلیون تومان برای ۵۰ سال!!!!
حالا نق نزن دیگه
واقعا اگه من شرایط شغلی کشورم مناسب بود ی شعل دیگه میگرفتم و اینقدر حرص و جوش نمیخوردم
ی ساختمان میری باید قبلش کلی با مالک و سازنده بحث کنی که طبق قانون نظام باید فلان کارو انجام بدی
مالک ها اصولا از زیر کار درمیرن و هزار ویک کلک پیاده میکنن
هربار باید کلی بحث کنم
گزارش هم میدیم شهرداری میگن پایان کار نده
من مهندس وقتی شهرداری قدرت نداره جلوی تخلفات ساخت و ساز رو بگیره جکار می تونم انجام بدم؟
مالک به من گفته اگه خروج ندی ساختمان برادرت که درحال ساخت هست و فلان میکنم ....
تا این حد سازنده ها پیش رفتن