زین الدینی گفت: از ابتدای سال تاکنون، ۲۵۰ مورد نمونه گیری شیر از مراکز عرضه شیر و گاوداریهای صنعتی شهرستان کرمان به منظور رصد و پایش بیماری بروسلوز صورت گرفته است و دامهای مبتلا ردیابی و روانه کشتارگاه شده اند.
وی افزود: نمونههای اخذ شده از این مراکز بلافاصله به آزمایشگاه مرجع اداره کل دامپزشکی برای انجام آزمایشات بار میکروبی و تست حلقه شیر ارسال میشوند.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کرمان با اشاره به اینکه دامپزشکی وظیفه خطیری در زمینه تامین غذای سالم از طریق نظارت بر کلیه مراکز عرضه فرآوردههای خام دامی دارد و تامین امنیت غذایی، پیشگیری از بیماریهای مشترک بین انسان و دام و صیانت از سرمایههای دامی از اقدامات کلیدی دامپزشکی برای تامین سلامت مردم جامعه است، تصریح کرد: طرح پایش و نمونه گیری از شیر خام در گاوداریهای صنعتی، مراکز جمع آوری شیر و مراکز عرضه این شهرستان به طور مداوم اجرا میشود.
زین الدینی بیان کرد: بیماری تب مالت نوعی بیماری باکتریایی و یکی از مهمترین بیماریهای مشترک بین انسان و دام است و اگر بهداشت در زنجیره تولید شیر رعایت نشود به انسان منتقل میشود و سلامت جامعه را به خطر میاندازد.
وی اظهار کرد: تولید، توزیع و نگهداری شیر در مراکز جمع آوری و فروش به لحاظ حساسیت و فسادپذیری از اهمیت ویژهای برخوردار است.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کرمان با اشاره به اینکه یکی از متداولترین راههای انتقال بیماری تب مالت از راه خوراکی و مصرف شیر خام تازه، غیر پاستوریزه و فراوردههای آن است، به شهروندان توصیه کرد، حتی الامکان شیر را به صورت پاستوریزه مصرف کنند و درصورت استفاده از شیر خام آن را حداقل به مدت ۳ تا ۵ دقیقه بجوشانند و سپس مصرف کنند.