با گذشت بیش از چهار ماه از زمان آغاز جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه، ابعاد جنایتهای این رژیم در غزه آشکارتر شده است؛ این امر سبب شده تا توجه به دیگر اشکال و ابعاد نقض حقوق فلسطینیها از سوی رژیم صهیونیستی نیز بیشتر مورد توجه قرار بگیرد.
یکی از جنایتهای رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیها که در پی جنگ غزه بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفت، نقض حقوق زنان و دختران فلسطینی است.
هشدار سازمان ملل درباره نقض حقوق زنان و دختران فلسطینی از سوی رژیم صهیونیستی
بیانیه اخیرا صادر شده از سوی ریم آلسالم، گزارشگر ویژه خشونت علیه زنان و دختران، علل و پیامدهای آن و فرانچسکا آلبانیز، گزارشگر ویژه در مورد وضعیت حقوق بشر در سرزمینهای فلسطینی، با مشارکت اعضای گروه کاری سازمان ملل در مورد تبعیض علیه زنان و دختران، نقض حقوق زنان و دختران فلسطینی از سوی رژیم صهیونیستی را برجسته کرد.
کارشناسان و گزارشگران سازمان ملل (بخشی از سازوکار حقیقتیاب و نظارت سازمان ملل در شورای حقوق بشر هستند) با انتشار بیانیه مذکور اعلام کردند که اسرای زن فلسطینی در زندانها و بازداشتگاههای رژیم صهیونیستی در معرض اشکالی از تعرض و خشونت جنسی قرار گرفتند.
آنها با اشاره به بازرسی اسرای زن فلسطینی به دست نظامیان مرد صهیونیست، از پخش تصاویر توهین و تحقیرآمیز اسرای زن فلسطینی در فضای مجازی به دست سربازان صهیونیست به شدت انتقاد کردند.
در این بیانیه همچنین به دستکم یک گزارش از نگهداری یک اسیر زن فلسطینی در قفسی در باد و باران اشاره شده است.
بیانیه کارشناسان و گزارشگران سازمان ملل همچنین آورده است که صدها زن و دختر فلسطینی از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر) بهطور خودسرانه بازداشت شده و مورد رفتار غیرانسانی و تحقیرآمیز از جمله تعرض جنسی، ضربوشتم، محرومیت از غذا و دارو، ... قرار گرفتند.
این بیانیه همچنین قتل خودسرانه زنان و کودکان غزه در جریان جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه را محکوم و اعلام کردند که قتل زنان و کودکان فلسطینی هنگام فرار از حملات رژیم صهیونیستی یا پناه گرفتن برای در امان ماندن از این حملات شوکهکننده است.
گزارشگران و کارشناسان سازمان ملل تاکید کردند: بر اساس گزارشها، برخی از آنها تکههای پارچه سفید در دست داشتند، اما به دست نظامیان اسرائیلی کشته شدند؛ مسئولان اسرائیلی باید پاسخگوی این جنایت آشکار باشند.
در بیانیه مذکور همچنین تاکید شده است که بنا بر گزارشها، تعداد نامعلومی از زنان و کودکان فلسطینی پس از برقراری تماس با ارتش رژیم صهیونیستی ناپدید شدند.
در بخشی دیگر از این بیانیه نیز آمده است که گزارشهای نگرانکنندهای از جداسازی اجباری کودکان و نوزادان از سوی ارتش رژیم صهیونیستی وجود دارد؛ از سرنوشت کودکان و نوزادان جداشده اطلاعی در دست نیست.
کارشناسان و گزارشگران سازمان ملل خواستار تحقیقات مستقل در مورد این اتهامها شده و تاکید کردند که براساس قوانین کیفری بینالمللی، اینها جرایم جدی هستند که براساس اساسنامه رم میتوان آنها را تحت تعقیب قرار داد.
وضعیت اسرای زن فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونیستی
کمیسیون امور اسرای فعلی و سابق فلسطین در ماه دسامبر (آذر/ دی) دستکم ۱۴۲ زن - از جمله زنان سالخورده و نوزادان - در حال حاضر در زندانهای رژیم صهیونیستی نگهداری میشوند؛ این کمیسیون در بیانیهای مشترک با باشگاه اسرای فلسطینی هشدار داد که جنایتهای وحشتناک علیه اسرای زن فلسطینی صورت گرفته و همچنان انجام میشود.
زنان و دختران فلسطینی سهم قابلتوجهی از جمیعت اسرای فلسطینی را در زندانهای رژیم صهیونیستی به خود اختصاص دادهاند؛ از زمان نکبت در سال ۱۹۴۸ تاکنون بیش از ۱۶ هزار زن فلسطینی در چارچوب کارزار خشونت رژیم صهیونیستی دستگیر شدهاند.
اسرای زن فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونیستی در شرایط سخت و پیچیدهای به سر میبرند و حقوق آنها به گستردگی مورد تجاوز قرار میگیرد؛ محرومیت از ارتباط با خانواده، حبس در سلولهای انفرادی، شکنجه و محرومیت از غذا از اشکال خشونت جاری علیه اسرای زن فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونیستی هستند.
خشونت علیه اسرای زن فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونیستی در اشکال مختلفی در جریان است و به شهادت شماری از آنها منجر شده است؛ هیئت امور اسرا و آزادگان فلسطین تاکید دارد که حریم خصوصی زنان و دختران فلسطینی در هنگام دستگیری و بازجویی نقض میشود؛ این هیئت بارها هشدار داد که زنان فلسطینی اسیر در زندانهای رژیم صهیونیستی مانند دامون با شرایط سختی مواجه هستند.
مقامهای صهیونیست با اهمال پزشکی اسرای زن فلسطینی را در معرض خطر مرگ قرار میدهند و آنها را به بهانههای واهی از ملاقات با خانواده خود محروم میکنند.
خشونت جنسی صهیونیستها علیه زنان فلسطینی
خشونت جنسی صهیونیستها علیه زنانو دختران فلسطینی در عرصههای مختلف ادامه دارد؛ این نوع خشونت، بالاتر از دیگر اشکال خشونت که برای حفظ کنترل رژیم صهیونیستی بر فلسطینیها لازم است، رخ میدهد.
اعمال اشکال مختلف خشونت جنسی علیه زنان فلسطینی همواره یکی از عناصر تلاشهای رژیم استعماری و شهرکنشین صهیونیست برای نابودی و حذف فلسطینیها از سرزمینهایشان بوده است و تجاوز و کشتار زنان فلسطینی یکی از جنبههای اصلی قتلعامها و اخراجهای سیستماتیک فلسطینیها از سوی رژیم صهیونیستی بوده و است.
از مهمترین نمونههای تجاوز و کشتار زنان فلسطینی میتوان به فاجعه دیریاسین اشاره کرد.
در فاجعه مذکور، به همه اهالی دستور داده شد که وارد میدان روستا شوند؛ پس از تیرباران اهالی که در کنار یک دیوار به صف شده بودند، زنان در مقابل چشمان فرزندانشان مورد تجاوز قرار گرفته و به شهادت رسیدند.
ایستهای بازرسی، گشتهای مرزی و یورش به منازل مسکونی فلسطینیها بهطور معمول عرصه اجرای آزار جنسی سربازان صهیونیست علیه زنان فلسطینی هستند.
تاکنون پروندههای مختلفی از آزار جنسی زنان فلسطینی در ایستهای بازرسی رژیم صهیونیستی منتشر شده است؛ تعدد این پروندهها به حدی افزایش یافته که رژیم صهیونیستی برخلاف سالهای قبل در نهایت در مواردی ناچار به اعتراف به وقوع این آزارها شد.
با وجود این، مهمترین عرصه خشونت جنسی صهیونیستها علیه زنان فلسطینی، زندانهای این رژیم است.
زنان فلسطینی در هنگام ملاقات با بستگان خود در زندانهای رژیم صهیونیستی و هنگام حضور در جلسات دادگاه بستگان خود خشونت جنسی را تجربه میکنند؛ یکی از دلایلی که زنان فلسطینی چنین شرایطی را تحمل کرده و آن را گزارش نمیکنند، نگرانی از اقدامهای تلافیجویانه مانند لغو حق ملاقات آنها است.
وضعیت دیگری که طی آن زنان فلسطینی خشونت جنسی را تجربه و به آن اعتراض میکنند، در جریان بازجوییها است؛ این دسته از خشونتهای جنسی شامل تهدید به تجاوز جنسی، لمس ناخواسته و اجباری از سوی بازجویان و همچنین تجاوز جنسی است.
نقض حقوق زنان فلسطینی؛ پرده مهم جنایتهای رژیم صهیونیستی در غزه
دور جدید جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه که از هفتم اکتبر (۱۵ مهر) آغاز شده، تاکنون بیش از ۲۹ هزار شهید برجای گذاشته است؛ بیش از نیمی از شهدای این جنگ زنان و کودکان هستند.
براساس برخی از گزارشها، زنان و دختران ساکن غزه ۷۰ درصد از آمار قربانیان جنایت دور جدید غزه را تشکیل میدهند؛ این در حالی است که در بازه زمانی ۲۰۰۸ تا اکتبر ۲۰۲۳، زنان و دختران کمتر از ۱۴ درصد از ۶ هزار و ۵۴۲ مورد مرگومیر فلسطینیها را تشکیل میدهند که از سوی سازمان ملل ثبت شده است.
قتلعام دهها هزار غیرنظامی در غزه که ۷۰ درصد آنها را زنان و کودکان تشکیل میدهند، نمیتوان چیزی جز تکمیل روندی دانست که از مدتها پیش از سوی رژیم صهیونیستی به وجود آمده است.
سابقه نقض حقوق زنان فلسطینی از سوی رژیم صهیونیستی
در حالی که در سالهای اخیر کشورهای غربی و رسانههای تحت کنترل آنها در تلاشی هماهنگ سعی کردهاند تا شیوههای نظامی مرگبار و غیرانسانی رژیم صهیونیستی علیه غیرنظامیان فلسطینی را با روایت جعلی واکنش صهیونیستها به اقدامهای تروریستی یک جمعیت متخاصم نشان دهند، بررسیها و شواهد نشان میدهند که خشونت افسارگسیخته رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیها هیچ چارچوب و قاعدهای را تحمل نمیکند.
زنان و دختران فلسطینی از مهمترین قربانیان خشونتهای تشدیدشده رژیم صهیونیستی هستند؛ آنها در خیابانهای اراضی اشغالی، در نوار تحت محاصره غزه، در بازداشتگاهها و زندانهای رژیم صهیونیستی و حتی در مسجدالاقصی از خشونتهای سازمانیافته و هدفمند پلیس، ارتش و شهرکنشینان صهیونیست در امان نیستند.
خشونت مذکور ابعاد و جلوههای مختلفی دارد و از سوی عوامل مختلف صهیونیستی بر زنان فلسطینی تحمیل میشود.
سکوت جوامع بینالمللی به موضوع خشونت رژیم صهیونیستی علیه زنان و دختران فلسطینی از یکسو و سیطره رسانهای رژیم صهیونیستی و شرکا و حامیانش بر روایت خشونتهای اعمال شده از سوی دیگر، سبب میشود تا منابع آرشیوی اندکی از این خشونتها موجود باشند؛ اندک و محدود بودن منابع آرشیوی در این زمینه صرفا نشاندهنده کمبود اسناد، خودسانسوری زنان فلسطینی و البته ساختار استعماری است که زنان فلسطینی در آن زندگی میکنند و در آن گرفتار شدهاند، نه اینکه چنین موضوعی وجود ندارد.
زنان و دختران فلسطینی بهعنوان بخشی از جمعیت غیرنظامی فلسطینی تحت اشغال رژیم صهیونیستی بهصورت روزمره شاهد تضییع حقوق خود هستند.
تداوم اشغالگری کرانه باختری از جمله قدس شرقی و نوار غزه، محرومیت این جمعیت از حقوق اولیه و حمایتهای تضمین شده تحت قوانین بینالمللی حقوق بشری و بشردوستانه را در پی داشته است؛ سیستم فراگیر محدودیتهای رفتوآمد از جمله دیوار حائل، جادههای مخصوص تردد صهیونیستها و صدها مانع فیزیکی در مسیر تردد، دسترسی زنان و دختران فلسطینی به آموزش، اشتغال و مراقبتهای پزشکی را محدود میکند و در برخی موارد آنها را به زایمان در ایستهای بازرسی رژیم صهیونیستی ناچار میکند.
زنان و دختران فلسطینی، در ایستهای بازرسی پراکنده در کرانه باختری مرتبا مورد آزار، ارعاب و بدرفتاری قرار میگیرند؛ چنین رفتاری به منزله تجاوز به حیثیت و امنیت شخصی آنها است که هم حقوق بشر بینالمللی و هم حقوق بشردوستانه را نقض میکند.
در عین حال، زنان و دختران فلسطینی از پیامدهای خشونتآمیز تهاجمات و حملات نظامی مکرر رژیم صهیونیستی نیز در امان نبودهاند؛ از آغاز انتفاضه دوم صدها زن و دختر فلسطینی به دست رژیم صهیونیستی شهید شدند؛ بسیاری از این موارد نقض آشکار کنوانسیون چهارم ژنو است که مسئولیت کیفری فردی را الزامی میکند.
منبع: میزان